Hajaj! Még szakértõ nem lettem, de ami késik nem múlik! Nos engem elsõsorban a vörös borok érintenek meg, így ezekrõl informálódtam. Fehér bort nem is akarok készíteni valószínüleg soha. Így a Tokaj efajta borairól nem tudok sokat mondani. (Jó a többirõl sem merek szakszerüséget bevállalni) De kellett volna nekem aféle jó édes vörös bor, és ennek kapcsán oktattak ki a szakértõ szomszédok.
Kissé OFF volt a téma, bocsi mindenkitõl.
Érdekes. Mióta szõlõtulajdonos lettem egyre inkább szeretem a félszáraz borokat is. De talán azért, mert azon a vidéken nem jellemzõ az édes bor, ill. a gazdák útmutatásai szerint az igazán édes borhoz kell még egy sûrítmény. Mivel elmondásuk szerint, mely szerint szüretesz, préselsz és hordózol mûvelet sorból a mi vidékeinken nem igen lesz jó édes bor, kíváncsi lennék, hogy Görögországban a sok napfény hatására vajon ez össze jön-e. Nyílván a bor ízéhez a napfényen kívül a talaj is hozzájárul, az is másabb mint itt a borvidékeken.
Persze, legfeljebb rájön, hogy ezt sem szereti.
Meg kell mondani, hogy kimondottan sör íze van, csak ez egy lágyabb változat.
De Görögországban mindent meg kell kóstolni!!!!!
Igen Rebi, tényleg hasonlít a barna sörök édeskés ízéhez, de még se olyan. Nekem inkább egy nagyon jó minõségû világos német sörre emlékeztet. Bár nem éreztem, hogy búzából készült volna, így éppen a kenyér nem jutott róla eszembe. De hidegen a forró napon nagyon jól tud esni az tény.
Idén, aki még eddig nem kóstolta az alfa sört kóstolja meg, mert nagyon hasonlít a mythoshoz, ugyanolyan tiszta, lágy íze van.
Igen, a Mythosnak van egy sajátságos ize, kevésbé keserû, inkább kissé édeskés a számomra. Én nagyon szeretem a barna söröket, a Mythos az én ízlésem szerint rájuk hajaz. Bár nyílván más meg másképpen éli meg ezt.
Nem szeretem a sört, de a Mythos még nekem is ízlett.
Az illata és az íze szerintem (kicsit) hasonlított a görög kenyerekhez.
De lehet, hogy az én szaglókészülékemben van a hiba?