Köszi!
Ne is említsd a hangyákat:)
Idáig itthon a lakásban 1 hangya sem volt, most 1 hete valahonnan előkerültek de hogy honnan?! Több mint 10 évig semmi, most meg többen voltak/vannak mint a kínaiak, bár úgy néz ki sikerült őket elüldözni:)
Már csak pár nap és indulunk:)
Megpróbálok a Petridis Hotelről és környékéről jó pár fotót készíteni, megfigyelni mindent, hogy később ha valakinek megtetszen tudjon választani az Ioli és a Petridis között.
Szia Tanisz!
Röszkénél ( a két határ között) , illetve mindenhol a határoknál találsz éjjel nappal nyitvatartó váltóhelyet, szerintem ezek elég tűrhetően váltanak. (Röszkénél ahogy átléped a határ ellenörzést a magyaroldalról, bal oldalon van nemsokkal utána egy kicsi épület. ( pontosítok, nem emlékszem hogy átléptük e szerb határt vagy nem de szerintem elötte lehetett.
Új vagyok itt, nagyjából visszaolvasgatva a fórumot igazán megjött a kedvem a nyaraláshoz
Egy bökkenő van ezzel kapcsolatban, és véleményeket, tanácsokat szeretnék kérni, amennyiben tudtok segíteni.
Arról volna szó, hogy a nyár legeslegvégén, pontosabban szeptember 20-a után utaznánk, mivel abban az időpontban hihetetlenül olcsón megúsznánk a dolgot, és - csóró egyetemistaként - ez igen fontos szempont Namármost: érdemes-e? Mit gondoltok erről? Nem elsődleges célunk csokibarnává sülni és egész nap fürdeni, de tartalmas és felejthetetlen kikapcsolódásra vágyunk.
Remélem, tud valaki segíteni. Előre is nagyon-nagyon szépen köszönöm!
Szia! Biztos, hogy jó nyaralás lenne, menjetek nyugodtan! Görögország nem olyan, mint a Balaton, hogy augusztus 21-én lehúzzák a büfések a rolókat....Sok jó programot találtok, és még a napozás is összejöhet. Ha kirándulósak vagytok, akkor meg kimondottan jó lesz, ha nem 45 fokos hőségben kell mászkálni. Mi általában június legelején szoktunk utazni, ilyenkor is jó már az idő és fürödni, napozni is lehet. A félszigeten sok szép öböl van, át lehet hajózni Sithonia félszigetre is, azt ismerem, nagyon klassz!
Mi két éve szeptember 18-ig nyaraltunk Pefkochori-ban, semmivel nem volt több eső, mint nyáron (azért az esélye sajnos nagyobb). A hőmérséklet is tökéletes volt, egyedül a reggeleken lehetett észrevenni, hogy már ősz van. Utolsó nap nagyon elromlott az idő, határeset volt a rövidnadrág is, pedig sütött a nap, csak nagyon fújt a szél. Az időjárást sajnos nem lehet kiszámolni, de én mindenféleképp kimennék szeptember végén is.
Én is csak javasolni tudom a szeptembert, általában kellemes az idő, de azért szerintem kicsit korábbi időpont szerencsésebb lenne, mert addigra az éjszakák már elég hűvösek, bár napközben még szép idő van és a tenger is meleg. Ha egyéni utazásban mentek, akkor tudok javasolni személyt, illetve apartmanokat telefonos egyeztetéssel is, megbizható tizenéves kapcsolatok. Az árak így előre elég nehezen kiszámithatóak de 20-35 euro között mozognak szeptemberben- telefonon előre egyeztethetőek. Ha kell priviben tudok küldeni kapcsolatokat.
Isti, köszönöm szépen, igazán kedves vagy! Csoportos utazásról lenne szó egy szerbiai utazási irodán keresztül -én ugyanis itt élek, Vajdaságban-, és az árban benne foglaltatik a szállás is. De köszönöm még egyszer, s a tanácsot is.
Ha van jogsitok motorkerékpárt tudtok bérelni, kellemesen bejárható a félsziget, van rendszeres buszjáratok is a helyi falvak között, árakat nem tudom, de szerintem az elöbbi olcsóbb. Körbejárva a szigetet aranyos kicsi falucskák vannak. Be lehet fizetni egynapos hajókirándulásra a faluban (nyáron kisváros) hangulatos zenés hajókázás fürdéssel városnézésel (Neos Marmaras) Általában szeptember közepén még elég nagy "élet" van zenés táncos helyekkel. Mi megismerkedtünk egy újvidéki szerb családdal ők is busszal utaztak ki, Valószinű a mint nőt jobban érint, nagyon sok ruha van ilyenkor leértékelve 1-2 euróra
Hűű, Isti, ismét csak azt tudom mondani, hogy nagyon köszönöm! Minden tipped nagyon tetszik, ha sikerül eljutnunk, nem fogom elfelejteni, amiket tanácsoltál.
Köszííííííí
Szép napot mindenkinek!