Serifos-t néztem a trekearth.com-on (erre eléggé rá lehet kattanni, mármint az oldalra! ), hát hűűű meg haaa! :-O ráadásul van egy kis híd-mániám, ott meg van egy amit mindenképp le KELL fotózni... rá azért nem mennék. ))
ha viszont Serifos, akkor adja magát Milos mégis...
Babar, ugyanazt írtuk, csak én az oda-vissza árat írtam. Az általad említett társaság viszi azt a hajót, amire én néztem a jegyet (most megnéztem újra). de ez a járat rendesen fent van az ANEK honlapján a menetrendek között.
férj úgy gondolja egyébként, hogy jobb szeretne egy helyen letáborozni 10-12 napra, és onnan max 1-1 napra elruccanni ide-oda. ha Milos a választott sziget, akkor természetesen Kimolos lenne az egyik kirándulás, aztán majd még megnézzük, mire lenne lehetőség...
érzésre viszont a leírások alapján úgy gondolom, hogy lehet Folegandros a mi helyünk?? a hangulatos esti séta, tavernázás, igazi-görög-falusi-feeling melyik helyen érezhető inkább?
közben Sifnostól el is ment a kedvem, azt írja (azt hiszem az) LP, hogy felkapott sziget.
jól itt vagyok "bajban": kedvet kaptam Miloshoz, eltelik 3 nap, és az összes szigetre el akarok menni, sajnálnám kihagyni talán bármelyiket is.
ez okés, na de minek kockáztatni ha tuttira van jó pár egyéb sziget vagy szigetecske, ami meg tuttira jó és tökéletes, méghozzá mindig ? (na, de ez persze maszek vélemény csak. egy biztos, nekem is megindult a fantáziám efféle kis szigetes ügyre )
Ez a Serifos nagyon durva!!!!!!!!!!!!!!
A belinkelt fotó csodálatos!!!
Hogy miért nem szálltunk ki ott 4 éve?????????????
Nagyon szép sziget, bogár van a fülemben, ráadásul csendes és nyugodt lehet. Akkor, amikor arra voltunk a komppal, alig néhány ember szállt ki és be. Úgyhogy tuti, igazi görög feeling van még ott.
Néhány beszámoló szerint a buli inkább Gialosban és a Choraban van,
Mylopotas felé már kevésbé hangos ...
De ezen is segíthet valamennyit az említett utószezon, szeptember.
Serifos pedig gondolom inkább a másik véglethez van közelebb:
nem angolok, hanem skandinávok, nem fiatalok, hanem idősebbek,
míg nem annyira piálnak, inkább nudiznak
nem tudom ez szempont-e, és ha igen, akkor pozitívum vagy negatívum, de én úgy tudom (aztán majd az expertek megerősítenek vagy cáfolnak ), h ios afféle bulisziget, telis-tele angol tinikkel, ennek következtében meglehetősen élénk éjszakai élettel. vagyis, a nyugodt pihenés ott kevésbé biztosított.
jövőre mi is Kikládokban gondolkodunk, sok-sok képnézegetés után az elsődleges célpont Serifos, vagy Ios.
Mivel mindenképp low-season (Sep) a terv így nekünk tuti nem lesz 2, max 1 bő hetünk, így 1 szigetes nyaralás valószínű.
Serifos sima ügy, Aegeannel Athénig repülő,
aztán Piraeusból hajó (Aegean SL-lel 43EUR/fő/út).
Vagy olcsóbb hajó, ennek még nem néztem utána.
Iosnál már több a verzió, vagy közvetlen repülő Bécs-Santorini és onnét hajó.
Vagy ugyanez, csak Pestről Athéni átszállással, vagy Athénig repülő és onnét hajó
.... még szerencse, hogy van egy évünk mindent kitalálni.
Persze Milos és Folegandros is a listánkon van, de Serifos chorája nálam mindent üt (a képek alapján),
Ios tán ebben csak második, viszont a strandjai szebbnek tűnnek, mint Serifosnak ...
Tervezgessetek csak itt mindenki előtt, jó sok hasznos infó és ötlet halmozódik és válik közkinccsé !!
Én 151 €-ért találtam Pireus-Milos utat 2 felnőtt 3 öt év alatti gyerek és egy 4.25 méternél hosszabb autó a Deck-en. F/B Prevelis hajó Aegeon Pelagos társaság. Mindez augusztus 31-én indul Pireusból 18.00-kor és Miloson van 22.50-kor.
Milos-Folegandros: Szeptember 8-án 7.oo-kor indul és 9.30-kor van ottFolegandroson a Nel-Lines Aqua Jewel hajója 2 felnőtt 3 öt év alatti gyermek Airplane type seats üléseken és az autó 55€-ért összesen.
az A.S.L. egyébként a Pireus-Serifos-Sifnos-Milos (és ugyanez vissza) útvonalon megy, ha jó látom idén júniusban szerdán, pénteken és vasárnap. szóval elképzelhető mondjuk hogy Milos mellé a fenti szigetek közül mégegyet beválasztani, hogy kettőn is tanyázzunk... utánanézek, hogy hol van kemping. )
bár bevallom az AEGEAN SPEED LINES jóval barátibb menetrendet ad (szintén csak hasraütés szerű dátumokkal), de tényleg 100 euroval drágább. a 3 gyerek miatt eldöntendő, hogy ér-e ennyit a kényelem... első nekifutásra mondjuk azt mondom, hogy igen, csak a tavalyi krétai út után úgy a szívemhez nőtt az anek. (első komolyabb hajós utunk volt)
1. PIRAEUS-MILOS 08-09-2012, 07:30 08-09-2012 , 11:55
2. MILOS-PIRAEUS 21-09-2012, 21:00 21-09-2012 , 23:55
a közvetlent úgy értem, hogy átszállás nélkül. odafelé mondjuk ha jól nézem, nem áll meg máshol, a visszafelét nem látom rendesen...
autóval, hasraütés szerűen most szeptemberi dátumokat írtam be mert ezek ugye fent vannak, 10 napos ott tartózkodással (3 vagy 10 nap a lehetőség, ha ragaszkodom az anek-hez), deck jeggyel, 2 felnőtt, egy 4 éves egy 3 éves és egy 1 éves gyerkőccel (utóbbi kettőnek egyébként ingyenes): 296 eur oda-vissza.
bevallom, a sátrazás miatt már az udaút is szivatós, na de a vissza... az mindenképp gáz. az ára viszont kerek 100 euroval olcsóbb, mint más társaságnál.
Megkérdezhetném, mit értesz azon, hogy az ANEK közvetlen járata? Netán megállás nélkül közlekedik Pireusból Milosra, vagy Folegandrosra? Meddig tart az út a menetrend szerint és mennyibe kerül? (hány felnőtt, hány gyerek (mennyi évesek) autóval, vagy anélkül?
na hát állítom, hogy ebbe bele lehet dilizni. úgy rákattantam, hogy kinyomtattam az anek menetrendjét, és elkezdtem sorra venni a szigeteket az itteni fórum és a leírások alapján, na meg a térkép szerint. azért anek, mert bár tudom hogy lassú, de annyival olcsóbb mint a többi hajótársaság, hogy bár 2-3 órát lehet hogy veszítünk időben, 2 nappal is tovább maradhatunk a megspórolt pénzből. szóval az anek-nek van Pireus-Milos-Pireus járata, természetesen 1 napot mindenképp rászánnánk Kimolosra is. na de bajban vagyok a másik szigettel. Folegandrost annyira dicsértétek Milossal szemben, hogy elbizonytalanodtam... és Folegandros az Anek-kel pedig csak valamilyen átszállással közelíthető meg, tehát a Pireus-Milos-Folegandros-Pireus vonal kizárva. vagy másik szigetet keresek, vagy más hajótársaságot, ami ugye drágább... és azt hiszem Folegandros-Pireus közvetlen csak olyan társaságnál van, ahol nem lehet neten előre foglalni, bár még csak 2. napja foglalkozom a dologgal, és jövő júniusról lenne szó...
Sziasztok,
látom nem nagyon pörög a topic, remélem, hogy sikerül fellendíteni.
Jövő évre tervezek egy Kilkádok szigetkombis utazást, de nem tennék bele sokmindent: autóval és sátorral mennénk és 3 gyerkőccel (a legkisebb akkor lesz 1 éves ).
első nekifutásra a Pireus-Milos-Folegandros-Santorini-Pireus vonalat néztem, mivel inkább a néptelenebb, autentikusabb helyeket kedveljük, Santorini (és most remélem nem köveztek meg ezért a mondatért:) csak kényszerű, technikai megálló lenne a kompok útvonala miatt, Miloson és Folegandroson maradnánk 5-7 napot, ez természetesen menetrendfüggő.
Milosról azonban eléggé szíven ütött az, hogy a csodálatos partoktól eltekintve többeteknek nem nyújtott olyan mélyreható élményt, mint azt első ránézésre gondoltátok (vagy gondolom én is). Nekem a Peloponnészosz a szívem csücske, azon belül is a Mani-félsziget, olyan kis bensőséges, felfedeznivaló, hangulatos. ahol megismerkedhetsz a helyi tavernással, zöldségessel, stb. ahol azért van hol esténként sétálni, de nem kínai csetreszeket árusító üzletsorok várnak. szóval ha van tipp (mert idő az még bőven akad ), akkor szívesen olvasnám.
Köszi a képeket Szilvi! Csodálatos helyeken jártatok!
Annyi szép képet láttam a hazaérkezőktől! Már gondolatban tervezgetek egy utazást. Illetve többet is. Nagyon mehetnékem van és azt hiszem a kikládokra.