"Visszatérve a szállásra, zuhanyozunk és elindulunk bejárni a kis városkát. A kikötőben egy szabad hely sincs, milliónyi kisebb, nagyobb és óriás jacht sorakozik egymás után. A legtöbbön unott arcú középkorú nők ücsörögnek, pezsgőspohárral a kezükben, a nagyobb hajók előtt pedig biztonsági őr ácsorog. Sznob világ. Hamar rá is döbbenünk, hogy egész Poros erről szól: márkás ruhaüzletek, drága bárok, éttermek. Egy, a gazdag világnak kipreparált Görögország = nekünk nem Görögország. Poros ezzel egyre unszimpatikusabbá válik, még jó strandjai sincsenek. Egy nap elég lett volna ide. Ismét bánjuk, hogy nem maradtunk máshol tovább. Meg is beszéljük, azaz egyöntetűen mindketten arra jutunk, hogy szívesen maradtunk volna egy napot még Finikoundában, egyet Agios Nikolaosban és egyet Elafonissoson, és nem pedig négyet Tirosban és Poroson. Ez itt inkább egy Saint Tropez, mint Hellasz. "
Ez a pár nappal ezelőtti porosi élményem.
Pár képem:
Az összes nekünk nem tetsző strand között egy rejtett öböl volt, ami viszont nekünk a legszebb öböl volt, Vayiona bay:
Verka | #109734 | 2009-07-17 13:37:38 | Ami a fotóalbumból kimaradt :)
Üdv. Petnem !
Köszi az infókat, Toloba azért megyünk mert az lesz a kiindulópont
hogy bejárjuk a félszigetet, Spárta, Olimpia, stb...
Utána szerintem azt a néhány napot Poroson aktív pihenéssel töltjük,
persze kíváncsi vagyok erre a szigetre is.
Remélem, hogy tényleg olyan kedves, igazi görög település mint ahogy írtátok, tavaly Lefkadán meg Evián voltam.
Lefkada gyönyörû de hiányzott az a filling amiért görögo.-ba járunk,
Evia déli része (Marmari) jó volt, de ott meg mindig fújt a szél nem is
kicsit...
Porosról és a környezõ szigetekrõl, látnivalóról minden érdekel, szorgalmasan olvasom a fórumot, meg a beszámolókat.
Köszönöm a segítségedet
Az fõszezonban nem olyan rossz, de 10-15 Euróval kevesebbért lehetett volna közvetlenül a parton. Ha étkezni akartok, nem messze van az Olga taverna, fantasztikusan jó, és csak annyit mondjatok, hogy Magyarországról jöttetek. Arrafelé kevés a honfitársunk, de ugy imádják a mi országunkat, mint mi az övékét. Porost akarjátok megismerni, és még mi az uticél, ha elõtte Tolóban töltötök hosszu idõt, onnan a közlekedés kedvezõbb a Peleponésos bejárására, vagy a Poros közeli szigeteket szeretnétek bejárni?
55 eur/ éjszaka/ 3 fõ részére egy általa big apartmannak nevezett
valami ( 2 szoba, két-két ággyal). 100 eur-t utaltam át.
Lehet sok, de fõ idény aug közepén megyünk és csak 4 napra kellett,
amúgy 8 napig Toloban leszünk elõtte..
Minden infót szivesen olvasok Porosról, meg a félszigetrõl.
A többi részt már bejártuk 3 év alatt, kezdve északon és így haladva lefelé...
köszönöm a válaszod. de sajnos pont abban az idõszakban megyünk amit te is írtál, hogy akkor nehezebb szállást foglalni.Egyébként a neten néztem szállást, több helyrõl kértem árajánlatot, de csak kettõ írt vissza...
nem nagyon lényeges a szállás szépsége, tiszta és csendes helyen legyen, ennyi a 6-8 óra alvásra tökéletesen elég, többet nem akarok ott tölteni.
Kicsit lelomboztál azzal, hogy "nem nagy durranás" a szállás, de mindegy
a foglalót átutaltam, a kocka el van vetve...
Sajnos, csak most tudok válaszolni a kérdésedre, a Panoráma apartmanház egy kicsit feljebb van a parttól, kb. 10-l5 perc séta, milyen idõpontban mentek, milyen árajánlatot kaptál, írtad, hogy csak a pénz utalása van hátra. Ha ezeket tudom, tudok segíteni. De nem nagyon érdemes elõre foglalni látatlanban, kivéve az augusztus l5-3O-ig terjedõ idõszakot. Egyéb idõben találsz kedvedre valót, és az ár is alacsonyabb, mint az elõre lefoglalt és átutalt összegeknél. A kikötõben többszáz iroda csak ezzel foglalkozik, egy kávézás mellett megbeszélitek, kocsival végig visznek, megmutatják az apartmanokat, megegyeztek az árban, és sokkal jobban jársz, és látod is, hogy mit fizetsz ki. A Panoráma nem egy nagy durranás.
köszönöm a válaszokat, nagyon megnyugtatott, hogy nem kell egy vagyont fizetni érte.
Véletlenül az Askeliben található Panorama apartmanházról tud valaki valamit, a weblapon kívül ?
Leleveleztem velük mindent, csak a lóvét kell utalnom és minden ok.