Az első görög nyaralásom Polichrono-n volt, 2003-ban, azóta szinte minden évben Görögországban nyaralunk, kivéve 1 évet amikor megszületett a kislányunk! Most már ő is nagyon élvezi Görögország tengerpartjait!
Én egy hónapja voltam Polychronon, de voltam már többször is, mert ott vannak görög barátaim, és amikor tehetem, meglátogatom őket.
Én imádom. A tenger valóban nem homokos, de szerintem csak az első két három, na jó négy lépés a gáz, és utána már teljesen jó a talaj.
Mi nem használtunk cipőt, mert azt a pár lépést kibirtuk. Nagyon kedves hely, rengeteg szupermarkettel, és étteremmel. Valóban van egy nagy Arvanitidis, ahol egészen jó áron lehet vásárolni,de a kicsikben is mindent megtalálsz. A környéken vannak nagyon szép helyek, mi pl, bár most csak négy napot voltunk, minden nap átmentünk Kalitheába, mert van ott egy kávézó, egy teraszos, és olyan fantasztikus kilátás van, hogy egyszerüen beleszerettünk, és órákig képesek voltunk ott ülni, és bámulni a tengert. 15 km, akár taxival is érdemes átmenni. Pirgos a kávézó neve, azaz torony. Valamint 5 km Hanoiti, az is bübájos, este kicsit nagyobb élet van, érdemes oda is bemenni. Szóval sztem nem fogtok csalódni benne. VAn egy étterem a Kapitanios, az nem a tengerparton van, hanem van egy nagy apartmanhotel a Possidonio, és ha az ott lévő utcán sétálsz lefele a partra kb fél uton van, óriási adagokat adnak, és teljesen normál áron. Szóval minden adott egy fantasztikus nyaraláshoz. Érezd nagyon jól magad.Én szeptemberben Nei Poriba megyek, szintén busszal:)
Mi múlt héten jöttünk haza Polychrono-ról, mi is busszal voltunk(aeolus), 17h-kor indultunk Szegedről, és görög idő szerint 10h-kor voltunk kint úgy, hogy Röszkén álltunk 2 és fél órát.
Nagyon szép hely, nem fogtok csalódni, a víz lassan mélyül, egyetlen negatívum hogy tele van kövekkel, mi csak papucsban tudtunk bele menni, de a kiépített strand részen pár helyen ki vannak szedve, csak az nekünk kicsit zsúfolt volt.(főleg szlovákok)
Mi inkább elsétáltunk mindig egy párszáz méterre lévő részre, ott nagyon nyugis volt a part...
Rengeteg bevásárlási lehetőség van, majdnem minden utcában van egy supermarket, mi a Nifada apartmanban voltunk, mellettünk is pont volt egy...
A központban van egy nagy áruház is, ott tényleg mindent megkaptok...
Remélem segítettem, ha van kérdés, bátran kérdezz!
sziasztok ! tavaly nyáron vrasnán voltunk az idén poly-ra mennénk, busszal....proli utazás.... szivesen vennék bármi hasznos infót ha vki volt tavaly, esetleg az idén.?
-milyen gyorsan mélyülö a viz
-van -e közelben bevásárlási lehetőség
-milyen hosszú a busz út,
szépek a képek amit felraktál tetszik! ugy vágyom a tengert mint a levegőt!
Kedves Valcsi! Ezek a képek remek kedvcsinálók. Ráadásul Polychronon tényleg ilyen fantasztikus a tenger. Remélem, valamikor még vissza tudunk menni. Kár, hogy az Aeoluson kívül más nem igazán megy arra az utazási irodák közül. Na, majd ha szünetel a gazdasági válság, akkor megpróbálkozunk egyénileg, csak valahogy le kell majd jutni.
Minden esetre egyénileg utazóknak tudom ajánlani ezt a falut, főleg, ha valakinek az elsődleges szempont a TENGER.
Még nem tudom hogy lesz, mert Pesten se nagyon van kinél aludni. Se Szegedre, se Kecskemétre nincs közvetlen vonat:lol:
Szia Andra!
Csak véletlenül néztem ide be (idõhiány miatt), ha mégis találnál Szegedrõl induló, neked megfelelõ turnust, nálunk alhatsz Szegeden. Ha összejönne, írj erre az e-mail címre: sziro@socio.u-szeged.hu
Ibolya
Emlékszem még nagyon is jól a tavalyi beszámolódból erre a vonatos mizériára.
Én csak célozni akartam, hogy itt a hellaszon is kialakultak barátságok, biztos alhatnál valakinél Pesten, legvégsõbb esetben még megkérdezném én is pár embertõl...szóval csak akarni kell.
Hidd el, hogy kibírnám én most is, csak ne 4 perc lenne az átszállásra, hanem legalább 10!!! VAgy ha legalább egymás mellett állna a két vonat, de megérkeztünk tavaly a 2. vágányra és a másik vonat a 8.-ról indult. És még keresgélni is kellett, mert még a kalauzok se tudták, hogy hol lesz a másik vonat, mert mindig változó.
Nagyon aranyos vagy te is, köszönöm szépen!!!
Azért még agyalok, hogy mit lehetne tenni. Polichrono megtetszett, egyszer szeretném megnézni.
Sajnálom, Andra, biztos igazad van... Mi sokat jártunk külfüldre menetrend szerinti busszal, vonattal, éjjel és nappal, s nem volt mindig egy leányálom, aludtunk ülve, peronon állva, de fiatalok voltunk és bírtuk a gyûrõdést. Persze, az nem az igazi, ha a nyaralás a kellemetlenségerkrõl szól, s fõleg nem egyedül... Találj ki valamit, mert hidd el, kell az a kis kikapcsolódás mindenkinek... Továbbra is drukkolok neked!