Élmények, történetek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Élménybeszámolók
<   1 2 3 4 5 ... 12 13 14   >
Üzenet
  Petros | #38974 Üzenet | 2007-07-31 13:15:57 |
vojandi írta:
Hasonlóan vélekedek én is, de mindenkinek szíve joga, hogy úgy nyaraljon, ahogy neki jól esik. Van aki csak a lábát akarja lógtni és semmi más nem érdekli, ha neki az jó, az õ baja. Legtöbbünknek azért ennél sokkal szélesebb az érdeklõdési köre icon_smile.gif

Igazából nem a turistákkal van a gond! Inkább azokkal, akik ilyen "túl mesterséges", anyonzsúfolt és giccses dolgokat hoznak létre. A lényege Görögországnak és a lakóinak, hogy nagyon emberközeliek - általában. Na Parália (Katerini) pont az ellenkezõje. És hangsújozom, szerintem egyre rosszabb a helyzet. Ha beépítik azt a pár terecskét, ami még szabad, olyan lesz - a tengerpartot leszámítva - mintha Békásmegyern vagy a Józsefvárosban egy bérlakástömegben nyaralnál!!! se fa, se tenger, se levegõ... és iszonyatosan kellemes lehet azokban a szobákban nyaralni, mégha csak aludni is, amibe sosem süt a nap és csak a másik épület hátsó falát illetve "gazdasági" szárnyát látod, ahol ha szerencséd van, nem ott jön ki a taverna konyhájának szellõzõcsöve...
  Aszterimu | #38963 Üzenet | 2007-07-31 12:06:39 |
Sztem ez csak eleinte elég! Én is voltam kint többször, de alig láttam vmit, mivel akkor vhogy úgy alakult, hogy nem mentünk. icon_confused.gif Találkoztunk egy csomó ismerõssel kint és inkább velük múlattuk az idõt...már a kintiekkel...akkor az bizonyult nagyon nagy élménynek. Most viszont, ha sikerül elmenni, mindenképp bejárnék mindent, amit csak lehet adott idõn belül. icon_eek.gif Görögországhoz amúgy sem elég csak egy pár út.....csak vki a vendégszeretet miatt jár vissza, más meg azért meg szeretné is megismerni az egészet. A haramadik csoport meg mindkettõ miatt... icon_redface.gif
  Vojandi | #38959 Üzenet | 2007-07-31 11:41:28 |
Hasonlóan vélekedek én is, de mindenkinek szíve joga, hogy úgy nyaraljon, ahogy neki jól esik. Van aki csak a lábát akarja lógtni és semmi más nem érdekli, ha neki az jó, az õ baja. Legtöbbünknek azért ennél sokkal szélesebb az érdeklõdési köre icon_smile.gif
  Petros | #38944 Üzenet | 2007-07-31 10:21:02 |
Szia!
Igen SAJNOS itthon vagyok újra icon_sad.gif

Lesz beszámoló és fotóalbun is, csak egyszerüen olyan fáradt vagyok icon_redface.gif Csináltam vagy 2.500 fotót, elkezdtem feltölteni a gépemre, de közben bealudtam és valamikor éjfél körül keltem fel (addig persze befejezõdött a feltöltés is) de még így is csak a fele van rajta a gépemen... de legkésõbb a hétvégén...
Amúgy ez is "élmény", amit Pariról leírtam!!!
Idei tapasztalat, vélemény icon_confused.gif
Nagyon imádom a szakmámat, Görögországot nem kevésbé, és bár tudom - mint írtam is - van "létjogosultsága" az ilyen üdülõhelyeknek is (ha rajtam múlna én is létrehoznék hasonlót, bár nem túl sokat), viszont nagyon bánt, hogy sokaknak ennyi elég, mint nyralás, kikapcsolódás, élményszerzés...
Mondjuk tényleg nem akarok megbántani senkit és talán icon_question.gif én nézem túl kritikusan (szakmai szemmel) a dolgokat. Hiszen a házammal is meg lehetek elégedve, de ha eljön egy építész, lehet szörnyölködik, hogy lehetett ilyet építeni icon_smile.gif
  Vojandi | #38942 Üzenet | 2007-07-31 10:05:36 |
Pteros, megjöttél?? Inkább saját beszámolót írj, hiszen arra vagyunk kíváncsiak.
  Petros | #38941 Üzenet | 2007-07-31 09:51:28 | Válasz a #35553. hsz-ra Előzmény #35553
Ciamia!

Beleolvastam a beszámolóidba (a negatívba és a pozitívba is). Én dolgoztam kint, mint csoportkísérõ. A te leírásod alapján nem sok görög nyaralásban volt részed. Ahogy már ratio barátunk írta, a légkondi mindenhol folyat, eza kondenzvíz. Tény, hogy az elvezeését jobban is meg lehet oldani, de nem halálos és csak hogy megnyugtassalak, Athén mellett egy jobb kategóriájú szállodában laktunk, ott is tocsogott az erkényen a víz. Az is tény, hogy az ókori õseik sokkal jobb csatornahálózattal rendelkeztek, de õket így kell elfogadni, szeretni icon_smile.gif
Az, hogy te nagy dohányos vagy és nem áll meg 20 percenként a busz, azt ne csodáld! Ott van másik legalább 40 ember is, akik lehet, hogy pont a minél kevesebb megállást preferálják, hogy elõbb "célba érjenek". Az, meg hogy nem az elsõ hely volt a tietek... lehet, hogy más elõbb megkérte. Ezek a csoportos/társas utak hátrányai. Engem személy szerint a legjobban a kínai sportcipõbõl elõbújó lábak szaga irritált, fõleg mikor nyugovóratér az ember - a buszon, persze icon_smile.gif icon_exclaim.gif A Dias az apartmanok közül amúgy az egyik "komolyabb" kategória. Ott legalább van zuhanytálca, bár így is van mit felmosni icon_smile.gif A legtöbb apartmanban csak egy összefolyó van a padlón, és Isten ments, hogy egy zuhanyzás elõtt elöl maradjon a WC papír!!!!
Nyugis, unalmas hely Makri??? Hát tény, hogy nem egy Las Vegas, de ha választani lehet, inkább ott, mint egyébb más helyen! Szakemberként tudom, hogy szükség van Katerini-Paralia tipusú üdülõhelyekre. Jó fiataloknak, bulizósoknak, stb... viszont 3 éve voltam ott utoljára és megállapítottam,, hogy rosszabb a hely, mint valaha. Az egész a józsefvárosi piac élményét idézi. A milliós tömeg és az ócska kínani cuccok, giccsek, amit itthon is megvehetsz, az egymás fenekében lévõ appartmanok (te eszel és szinte látod, hogy veled szemben a WC-n ülnek), a fülledt meleg a rostonsült - néha odaégetett - szaggal, meg a sültkukoricával... Hát nem tudom... A legjobban az bánt, hogy az egyik belsõ terére egy akkora apartmant kezdtek el építeni, hogy tragédia. Mellette meg már "áll" egy totál kínaicipõs épület... Hát gratulálok. A strandja meg olyan zsúfolt, hogy... inkább nem mondom. És az egész jellegtelen! Az ortodox templomon és a feliratokon (bár a görögbõl van kevesebb) kívül semmi nem görög. ennyi erõvel Olasz, Horvát vagy bármelyik mediterrán országban lehetnél! Arra felel meg, hogy fiatalok kiutazzanak igyanak, bulizzanak, kajáljanak, strandoljanak és érezzék jól magukat. Ezt a helyet erre találták ki és ennek a funkciónak totál meg is felel. De ennyi! És volt még egy dolog, amit nem értettem: Egy csomóan mentek az utcán és kameráztak... Gratulálok! Iszonyú érdekes filmeket lehet készíteni...
Szóval inkább nyugodtan alszom és pihenek egy halászfaluban, ha meg bazározni és bulizni a akarok, beugrom...
Szóval jól gondold meg Paráliát icon_cool.gif
  Aszterimu | #38847 Üzenet | 2007-07-30 16:19:34 |
Popeye! Jól tudod, kicsit messzebb, de ott van. Sztem nagyon jó icon_biggrin.gif
  Popeye77 | #37652 Üzenet | 2007-07-22 23:47:36 | Válasz a #35834. hsz-ra Előzmény #35834
Volt ott anno egy Bora Bora nevu strand is...
  Miriam | #37648 Üzenet | 2007-07-22 22:36:31 | Válasz a #36802. hsz-ra Előzmény #36802
Zsófi!! icon_lol.gif
Látom nemsokára indulsz Makrira jó utat. Mi is el akarunk látogatni oda a jövõ hónapban . Majd várjuk az élménybeszámolót!!
Az ouzót pedig naranccsal isszuk elõször!!! AZTÁÁÁÁN?
icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
M.
  H.apci | #37274 Üzenet | 2007-07-19 22:42:36 |
Útban a Rio-Andirrio híd felé Nafpaktosban szálltunk meg, s bõven volt még idõ egy kis sétára a hangulatos kikötõben és környékén. Nem kis meglepetésünkre Cervantes szobrára akadtunk. Hogy kerül ide és éppen a védõfal mellé? Itthon aztán kiderült…

Katonáskodása idején – az egyébként kalandos életû - Cervantes csatlakozott a Nápolyban gyülekezõ, Oszmán Birodalom ellen induló spanyol hajóhadhoz. Részt vett a lepantói csatában, ahol megsérült és örökre lebénult a bal keze. Az író nagyon büszke volt a dicsõséges gyõzelemben vállalt szerepére, innen kapta ragadványnevét: el manco de Lepanto (Lepanto rokkantja). Ennek állítottak emléket Nafpaktosban.

Zsófi73 | #36802 Üzenet | 2007-07-16 22:53:34 | Válasz a #268. hsz-ra Előzmény #268
ouzot inni csak jéggel, s pár percig várni, hogy fehéredjen, utánna kortyonként, hmmm...
  Ratio | #35834 Üzenet | 2007-07-11 13:31:04 | Válasz a #35553. hsz-ra Előzmény #35553
Gratulálok, hogy ti gyalog elmentetek a sólepárlóig.
Mi erre nem vállalkoztunk, csak robogóval. Biciklivel sem lett volna rossz, de az nem volt.
Hát pont az a legjobb strand ott a pydnai romok után, ami visszafordul Pydna felé, kár hogy rosszra fordult az idõjárás, mert ott kristálytiszta a víz és nincs növény. kb. 200 m-nél is csak térdig ér icon_smile.gif
  Sziro | #35777 Üzenet | 2007-07-11 10:38:07 | Válasz a #35553. hsz-ra Előzmény #35553
Ciamia!

Köszönöm a beszámolódat. Örülök, hogy az utazás viszontagságait leszámítva élményekkel gazdagon tértetek haza.

Az elsõ beszámolód után én nagyon vártam ezt a folytatatást: "A pozitívabb dolgokkal majd még folytatom a beszámolót."
  Csutek | #35760 Üzenet | 2007-07-11 08:29:14 |
Szia Ciamia!

Végre olvashattam a nyaralásotok szebbik oldalát is(most volt annyi idõm, hogy végig olvassam). Örülök, hogy ilyenek is voltak.
A vihart nem Te kavartad, de szerencsétlen módon nálad csapódott le. A beszámolód elsõ része csak a jéghegy csúcsa volt. icon_wink.gif
  Kriszta35 | #35750 Üzenet | 2007-07-11 07:36:22 | Válasz a #35553. hsz-ra Előzmény #35553
Ciamia én örülök, hogy befejezted az élményeidet. Ezt kellett volna megvárni... Tényleg apró figyelmesség kellene az irodáktól, mint nálad is közölték volna, hogy délután indul a busz vissza addig lehet fürdeni.

Mi Edassában találkoztunk magyarokkal, lehet pont ti voltatok??

A beszámolód szerintem jó, nincs ezzel semmi baj icon_lol.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Élménybeszámolók
<   1 2 3 4 5 ... 12 13 14   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu