Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 4 5 ... 466 467 468   >
Üzenet
  Ave46 | #240667 Üzenet | 2016-07-13 15:29:23 |
A Holiday Lines melyik melyik útját vonta össze ? icon_surprised.gif

Én már találkoztam olyan idegenvezetővel, aki nagyon a helyzet magaslatán volt. Ő Berta Mária (Marcsi), Kefalonián. Az 5 évvel ezelőtti nyaralásunk még mindig vezeti a listát, és ez nagyrészt neki köszönhető.

Sajnos ő a kivétel, sokan csak nyaralásnak tekintik a kintlétet.
  Gudli | #240666 Üzenet | 2016-07-13 14:45:29 |
A Gand Tourst a legjobb utazási irodák közé sorolják, de még náluk is vannak átültetések. Kifelé Szegednél, visszafelé Tessalonikinél. Tavaly a Holiday Lines még úgy hirdette magát, hogy ő az egyetlen, akinél nincs utas-átszervezés. Ők egy adott ulticélra egy buszt indítanak. Erre az idén már náluk is előfordult összevonás az alacsony utaslétszámra való tekintettel.
Az, hogy baleset miatt útlezárás vannak, ez sajnos bármikor előfordulhat és emiatt késés van. Nem hiszem, hogy ez bármelyik utazási irodának felróható.
Ami az idegenvezető kérdését illeni, nekem az a tapasztalatom, hogy a telepített idegenvezetők ritkán vannak a helyzet magaslatán. Persze vannak kivételek, nekik minden tiszteletem. Legtöbbjét a fakultatív kirándulásokon kívül más nem igazán érdekli. Éppen ezért mi soha nem hagyatkozunk rájuk.
Az idén először az Aeolussal utaztunk. Nekem is voltak fenntartásaim velük kapcsolatban, de mint néhány hozzászólással korábban leírtam, minden rendben volt. Remek utunk volt. Csak még annyit tennék hozzá, hogy első turnus lévén még csak idegenvezetőnk sem volt. Volt helyi képviseleti iroda, ahová bármikor be lehetett menni. Több nyelven is beszéltek és az utasok rendelkezésére álltak. Két naponta megjelent egy férfi, aki kifüggesztette az aktuális információkat. Ilyenkor oda lehetett hozzá menni a kérésekkel, készségesen válaszolt mindenkinek.
  Anyuci68 | #240661 Üzenet | 2016-07-13 13:55:27 |
Ezer éve nem jártam itt, elolvasom az utsó 3 oldalt, és mit látok, az Aeolus még mindig nem nőtt fel a feladathoz. Miért is nem lep meg?! Az én listámon 2006 óta az utolsó utáni helyezett icon_sad.gif. Csak néhány gondolat az utazási irodákkal kontra egyénileg utazáshoz. A kényelmen és a nyelvtudás hiányán kívül azért több ok is lehet, ami miatt az irodát választjuk. Saját magamból kiindulva: pl. a jármű és a jogsi hiánya. Ez nagy úr. Én szeretem kombinálni az egyénit az irodával, többször előfordult már, hogy a neten foglaltunk szállást, viszont - mivel valahogy le is kell jutni - a buszozás irodával történt. Egy korlát persze van, csak arra a környékre tudunk így utazni, amit az iroda legalább érint út közben. Hiába olvasom, hogy milyen szuper áron lehet egyénileg kihozni a nyaralást, valahogy olyan hú de kedvező ajánlatokat nekem nem akar dobni google barátom, pedig, ha éppen azt dönti a családi kupaktanács, hogy most önállósodunk, bizony keresgélek szorgalmasan, írok a neten talált szállásadóknak. Egyéni szállásfoglalással eddig mindig közel annyiba, de többnyire többe fáj az egész évben várt 2 hetünk. Kétségtelen, hogy ez részben az irodánál igénybe vett gyerekkedvezmény miatt volt eddig így. Idén irodázunk, mert még az utolsó évet kihasználjuk gyerekkedvezményileg icon_smile.gif. Az irodákkal én úgy vagyok, hogy többől lehetne egy tökéleteset összegyúrni. A Grandtoursban egy dolog, ami mindenképpen pozitív: a foglalási rendszerükkel azt a szobát választom, amelyiket jónak tartom, elég korrekt a tájékoztatásuk a fekvésével, előnyével/hátrányával kapcsolatban. Viszont a buszoztatásuk miatt mégsem őket választjuk. Nem tudom, hogy túl, vagy alul szervezik, de az össze-vissza pakolgatást, órás várakozásokat nem vállaljuk be, amíg nem muszáj (5 éve, amikor velük voltunk is az volt a divat). Az Apollonnál - akikkel sok-sok éve utazunk - az úttal komoly gondjaink még nem voltak, szervezettek, ügyesek. Ott viszont a szobák elosztásánál mutogatnak egymásra. Az iroda azt mondja, hogy az id.vez osztja szét, az id.vez épp ellenkezőleg, hogy az iroda. Ráadásul olykor még a minőségével sem döngethetik a mellüket. Az Ibusz utaztatásáról horror-regényeket lehet(ett) olvasni, a Diasról meg igen vegyes tapasztalatokat lehet találni, és a negatívból van több. És ezzel az 5 társasággal a soványabb pénztárcával rendelkező utazók lehetőségei tán ki is merültek.
  Pontikos | #240658 Üzenet | 2016-07-13 12:43:19 |
Pont az benne a pláne, hogy a magánszervezés sokkal többször kényelem, az iroda meg (rossz) kaland. icon_wink.gif
(Buszos útnál másfél-másfél nap ált. az utazásra hagyott idő - és ez ált. a komp nélküli utakra vonatkozik. Irodánként más a szerződés, érdemes előre elolvasni.)
  Ave46 | #240656 Üzenet | 2016-07-13 11:04:52 | Válasz a #240655. hozzászólásra Előzmény #240655
Igazad van, ami az utazást illeti, de: utolsó előtti napon reggel 7-kor kellett visszaindulni. Ráadásul odaúton is vasárnap déltől hétfő délután 4-ig tartott az út. De mindegy most már, akkor sem azzal akartuk tölteni az időt, hogy az idegenvezetőt vagy a háziakat hajkurásszuk, megoldottunk mindent, de ettől még az Aeolus eljárása pofátlanság.
És egy magánjellegű dolog: idősebb korosztály vagyunk, inkább a kényelmet választanánk, mint a kalandot. Ezért már nemigen vállalkozunk saját szervezésű utakra.
  Pontikos | #240655 Üzenet | 2016-07-13 10:36:58 | Idézet innen: #240640
Akkor kifogtatok egy sz@r idegenvezetőt, ennyi.

Ez az indulás-érkezés dolog meg számomra sosem érthető (nem csak görög, meg buszos vonatkozásban, akármilyen irodás útnál, akármivel utazva). Az utazási szerződésben benne van, h első és utolsó nap az utazásé... Ha reggel 7-kor indulsz, akkor, ha este 8-kor, akkor, ha hajnal 1-kor, akkor. Olyan úgysincs, h mindenki boldog legyen. Ha a magad ura akarsz lenni, ráadásul nyelveket is beszélsz, akkor el kell felejteni az irodákat!
(És hozzáteszem, még akkor is előfordulhat késés, járattörlés, sztrájk, baleset, özönvíz, akármi - olyankor a te válladon van az ügyintézés annak minden előnyével és hátrányával együtt. Szállás dettó.)
Tipp a jövőre nézve, ha eltűnik az id.vez. és a háziak is - tessék bátran a szomszédokat, boltost, bárkit megszólítani. Ez Görögország, udvariasan és türelmesen kommunikálva mindent meg fognak oldani, és/vagy előkerítenek neked egy illetékest.
  Ave46 | #240653 Üzenet | 2016-07-13 10:11:28 | Válasz a #240649. hozzászólásra Előzmény #240649
icon_smile.gif
  Vicosz | #240649 Üzenet | 2016-07-13 07:48:01 |
Tényleg!! icon_smile.gif
  Ave46 | #240648 Üzenet | 2016-07-13 07:45:18 | Válasz a #240643. hozzászólásra Előzmény #240643
Vicosz kedves, két külön személy vagyunk, nem baj ?
  Vicosz | #240643 Üzenet | 2016-07-13 06:35:11 |
240624-ben azt írtad "Hazafelé út: 1 órára legyünk készen jön a busz." 240640-ben "A hazautazás meg: kitűzött egy cetlit, hogy reggel 7-kor indulás" De, minél többet írsz annál több lesz az ellentét... Visszatérve: "A családom nyaralását viszont nem tettem tönkre, mivel nagyon jól sikerült," Az utazás - szerintem a nyaralás része, szerintetek nem??
  Ave46 | #240640 Üzenet | 2016-07-12 22:14:42 | Válasz a #240636. hozzászólásra Előzmény #240636
Pontikos, angolul és németül beszélek, az idegenvezetőt is angolul szólítottam meg, miután kb. 2 órája ácsorogtunk a kikötőben tűző napon, mindenfajta tájékoztatás nélkül, és azt sem tudtuk, hogy ő lesz az idegenvezető.Együtt jött velünk a buszon, de egy árva szót nem szólt egész úton. Miután megszólítottam, akkor közölte, hogy ő magyar anyanyelvű, de ő is most jön ide először, és fogalma sincs semmiről. Majd megérkezés után, mivel több épületben voltunk, egyszerűen eltűnt. A háziakkal együtt, így senkinek nem lehetett elmondani, hogy kosz van (ahogy ősszel bezártak, úgy volt minden, semmi takarítás, vastagon kosz, por mindenen, hangyák stb. az igért WIFI sehol). Nem ez volt az első görög utunk, nem voltunk elveszettek, egyszerűen bosszantott a helyzet. A hazautazás meg: kitűzött egy cetlit, hogy reggel 7-kor indulás. Ami más irodáknál délután van.
  Pontikos | #240636 Üzenet | 2016-07-12 21:45:34 | Válasz a #240627. hozzászólásra Előzmény #240627
A tapasztalatok jók, de sztem azt kár írni, h adott irodával senki ne utazzon/vagy mindenki velük utazzon. Ugyanis egy felnőtt ember önmagát ismerve az objektív (de akár még a szubjektív) vélemények és tapasztalatok alapján is tud dönteni.
Az Aeolushoz kapcsolódva: általában (!) azok panaszkodnak, akik nem beszélnek semmilyen idegennyelvet és/vagy nem talpraesettek, és szükségük van az idegenvezetőre is (gyakran), és/vagy semmit nem tájékozódtak előre arról, hová mennek.
Ettől függetlenül az utazás valóban nem lehetett egyszerű a leírás alapján, ugyanakkor mivel a buszaik ált. külföldről indulnak, valóban előfordulhat csúszás, a thessaloniki átszállás pedig transzfer (ami a magyar irodák ált. Szegeden csinálnak "gyűjtőjárat", "csatlakozó járat" néven, ha kell, és csak néha Görögországban). Az ember saját motyójának pakolgatása meg azért nem olyan nagy cucc, ha valóban a megengedett egy kis kézi csomag + egy bőrönd van... Nekünk anno nagy lelki terhet nem okozott, amikor Kavalában szó nélkül letámasztottak a kikötőben (pedig még előttünk volt tizenpár órányi út) - ettünk egy gyrost, bámultuk a tengert, aztán egyszercsak jött egy komp, és a hajósok hozták a kompjegyünket. icon_biggrin.gif
  Vicosz | #240634 Üzenet | 2016-07-12 21:11:45 |
Nem kell magyarázkodnod, nekem sem. Beszámolód egyben 1 panaszlevél is az utazási iroda számára- kár, hogy ezt és a sok-sok panaszokat a feketelistán sem olvassa el senki. Megkérdezhetem, miért választottad ezt az utazási irodát?
  Zentai17 | #240632 Üzenet | 2016-07-12 20:00:55 | Válasz a #240626. hozzászólásra Előzmény #240626
Kedves Vicosz! Ezt tapasztalatnak írtam. Évek óta Görögországba járunk és hidd el tájékozott vagyok, viszont az Aeolusszal kapcsolatban nem nagyon van információ. A családom nyaralását viszont nem tettem tönkre, mivel nagyon jól sikerült, Thassos gyönyörű és a Fedra apartman is tiszta szép tengerre néző. Ez a hozzászólás kimondottan csak az utazásról szólt.
  Ave46 | #240627 Üzenet | 2016-07-12 18:52:46 |
Az Aeolus egy katasztrófa ! Mi 4 évvel ezelőtt voltunk velük Korfun, sajnos akkor még nem tudtam erről a fórumról, hogy leírhattam volna a tapasztalataimat, de soha többet velük sehova ! Szervezetlenség, eltűnő idegenvezető, akivel csak véletlenül lehetett összefutni, koszos apartman, hangyainvázió a konyhában, ácsorgás info nélkül tűző napon.
Hiába hosszabb turnus, abból 4 nap az utazással meg az értelmetlen tötyörgéssel telt.
És persze előre ezt honnan tudná az ember ?
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 4 5 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu