A szigeten a kikötőben biztosan meg tudják majd mondani, hogy csak kikötői illetéket vagy rendes vízumot kell-e venni, hiszen a kikötői illetéket már a hajójegy árához hozzáadják, míg a vízumot Törökországban kell fizetned!
Hát csupán az a kérdés , hogy hol lehet ezt biztosra megtudakolni, mert azért nem mindegy hogy kell a 20 euros vízus vagy csak 5 eurot kell fizetni arra az 1 napra!
Ha kell vízum akkor szerintem nem ér meg annyit az az egy nap..
De mondjuk ezt ráérünk még ott a szigeten is eldönteni, hogy átmenjünk - e Törökországba vagy sem, csak én nem vagyok abban annyira biztos, hogy majd ott annyira képben lesznek az emberek az ügyben
Ugyan nem Lesvosról, hanem Kosról mentem át 1 napra Törökországba és nem kellett vízumot fizetni, csak kikötői illetéket. Ez 2005-ben 4 euró/fő volt. Tavaly 2 hétre mentem Törökországba, akkor volt vízumkötelezettség 20 euró/fő vagy 30 dollár/fő.
Véleményem szerint 1 napos kirándulásért most sem vízumot kell fizetni, hanem csak kikötői illetéket, ami biztos hogy kevesebb.
Nekem úgy rémlik, hogy az utazási irodában a csaj azt mondta hogy 1 napra nem kell vízu. Most akkor mi az igazság?
Az a probléma, hogy mire átér a komp Töröko.ba már fél 11 , 11 és 6 kor indul vissza. Tehát egy 5-6 órás nézelődés, pici fürdés fér bele kb.
Nem tudom, hogy ez megér - e 40 eurot + még az út Mitillinibe kb. 5 euro... Jó kérdés!
Ha szépen megkérsz, küldök itt is képet. Ha whitefrost is csatlakozik, akkor biztosan. Na jó, viccet félretéve, teljesítem három kívánságotokat, mondjátok, mit szeretnétek látni. (A hármat nem kell szigorúan venni )
Nekem úgy rémlik, hogy az utazási irodában a csaj azt mondta hogy 1 napra nem kell vízu. Most akkor mi az igazság?
Az a probléma, hogy mire átér a komp Töröko.ba már fél 11 , 11 és 6 kor indul vissza. Tehát egy 5-6 órás nézelődés, pici fürdés fér bele kb.
Nem tudom, hogy ez megér - e 40 eurot + még az út Mitillinibe kb. 5 euro... Jó kérdés!
Mi kb. úgy tervezzük, hogy 3 napra robogóbérlés, azzal kirándulások stb.. 1 nap hajókirándulás, 1 nap Töröko. (ha összejönne valahogy olcsóbban) és a maradék kb 3-4 nap meg Anaxos és Petra.
Csak legyetek gyakorlott robogósok!
Anaxos-Petra-Molyvos gyalog is vállalható és nagyon is érdemes (mondjuk praktikus Molyvosból indulni lefelé). Petra-Anaxos "sima" sétatáv, ha nem fotelban ülő típusok vagytok, de a három település között a busz is kiváló.
(Jajj, de irigyellek benneteket és Whitefrostékat is )
Köszi a választ!
Huhh , hát 70 euro az nagyon sok egy egy napos kis átruccanásért...
És Mitilliniből valahogy egyénileg nem lehet átkompozni vagy áthajózni törökökhöz?? egy kompjegy csak nem olyan drága! ennek hol lehet utánanézni?
Helló rekuc!
https://www.tsolos.gr/tsolos/en/ferry_routes_turkey
Ez egy verzió, keresgess a guglival (ferry mitilini dikili).
Így egyénileg retúrban 40 euró + a vízum (kb. 20 euró), és az eljutás Mitilinibe (meg haza).
Most olvasom a programotokat. Mi is valami hasonlót szeretnénk, csak autót bérlünk, valamint nem megyünk Törökországba. A végén meg jó lenne bebarangolni biciklivel a közeli környéket. Most bújom a könyveimet és a google earth-ot, hogy kocsival merre induljunk és milyen sorrendben.
Mi kb. úgy tervezzük, hogy 3 napra robogóbérlés, azzal kirándulások stb.. 1 nap hajókirándulás, 1 nap Töröko. (ha összejönne valahogy olcsóbban) és a maradék kb 3-4 nap meg Anaxos és Petra.