Szia Judit! Nekünk durván 600 Eu volt az utiköltségünk, de ebben benne van a 20 Eu-s szerbiai büntetésünk meg az is, amit kint elautóztunk és a kompdíj. Összesen 3000 km-t tettünk meg. Ha spóroltok, akkor talán 500 Eu-ból megússzátok.
Éjjel fél 1-kor indultunk Pestről, és du. fél 4 felé értünk Makrygialosba, ahol egy éjszakát aludtunk. A szerb-macedon határon több mint egy órát várakoztunk. Másnap lementünk még Pargára, visszafelé pedig megnéztük Dodonát és szintén aludtunk egyet Makriban. 8 literes átlagfogyasztásunk volt. A kompjegyet helyben vettük meg, de mivel retúr jegyet vettünk, így az autóra 50% kedvezményt kaptunk. Autó + 4 személy, oda-vissza 133,- Eu volt. Másfél óra a hajó menetideje.
Mi mindannyian útlevéllel mentünk. Tűzoltókészüléket senki nem kért, de a kocsi forgalmiját és a zöldkártyát elkérték a macedon határon.
Ha felváltva tudtok vezetni, akkor még egyben le lehet menni, de nagyon hosszu és fárasztó út. Majdnem végig én vezettem, de max. 1000 km-ig vagyok kalibrálva, nem tudtam volna alvás nélkül, egyedül megtenni ezt az utat.
Nagyon sok látnivaló van Korfun. Mi 11 napot voltunk, mégis kimaradtak szép helyek. Szeretnénk majd pár év mulva visszamenni.
Paleokastritsa, a Perulades sziklák, Kassiopi, az Achilleon, Korfu városa és a Vlahera kolostor és a Paxi-Antipaxi-Blue Caves, ide mentünk el. Úgy gondoltuk, ezek a legfontosabb helyek amit meg kell nézni.
Kerkyrába vettük, de mi négyen voltunk. Csak az autóra volt 50% kedvezmény. Mi Acharaviban voltunk, nekünk mindenképpen Kerkyrába kellett a komp. Onnan még több mint egy órát mentünk, a tenger felőli úton. Később találtunk rá a hegyi útra, de az se éppen gyors, bár én edzett vagyok, a Szentlászlói szerpentines úton sokat járok.
Szia Mónika!
Mi szeptember 3-án érkezünk Korfura, a wizzairnél vettük meg e jegyeket illetve bookingon foglaltam nagyon szép szállást. Én is azt tervezetm, hogy kérünk egy autót a reptérre. Amit eddig találtam, az nem full biztosítású vagyis valami önrészt is ír pedig úgy hirdeti magát hogy full minden. Autóbérlésnél az is szokás mostanában, hogy kaucióként a full tank benzin árát, kb 15000 ft-ot lezárol a hitelkártyán és azt csak az autó visszaadásakor írják vissza a kártyára. Itt viszont -ha jól értelmeztem - a biztosítási önrészt is lezárolják (ez kb 150 ezer ft).
Ti kinél béreltetek és milyen feltételekkel?
Nagyon köszi a segítséget.
Bea