Utasbiztosítás
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 29 30 31 ... 99 100 101   >
Üzenet
  Dobaki2 | #103707 Üzenet | 2009-06-08 15:41:18 |
Bocsi, de nem tudom mit kell vitatkozni azon, hogy E111 nyomtatvány vagy utasbiztosítás kell?

Elöször!!!

E111-es nyomtatvány már egy jó ideje nem létezik. Helyette van az Eu-e egészségbiztosítási kártya. Ezt bármely MEP (Megyei Egészségbiztosító), vagy budapesti egészségbiztosító ügyfélszolgálatánál megcsinálják -tudtommal- ingyen. Nekünk ott helyben a kezünkbe nyomták a plasztik kártyát.

Másodszor!!!

Az utasbiztosítást az Eu-s kártya nem helyettesíti, mivel azt a nyaralóhelyeken szinte egyáltalán nem fogadják el, csak az állami korházakban, rendelőkben. Azt viszont tudni kell, hogy a nyaralás helyszínén szinte kizárólagosan magán orvosak vannak, akik nem fogadják el a plasztik kártyát. Hát ide kell az utasbiztosítás!

Ennek alapvetően két fajtája létezik:
1) amelyik megelőlegezi a költségeket, tehát helyettünk rögtön "fizet" (majd az orvos elszámol a biztosítóval), melyet követően a hazautazás során a biztosító levélben megkeres és egy nyomtatvány kitöltésével igazolhatjuk a kezelés megtörténtét.

2) a másik - és ez a rosszabbik- amelyi utólag fizet. Ennél a kezelést meg kell részben, vagy egészben előlegezni, majd utólag a hazautazást követően a biztosítóval lejátszani a kifizetést számla vagy egyéb papír ellenében.

Nekem már mindkét formához volt szerencsém, igaz mind a kettő kisösszegű kifizetés volt.

Tehát összegezve:

Semmiből nem tart kiváltani az EU-s kártyát, ezért váltsuk ki!!!!!!!!
Utasbiztosításról meg ne felejtkezzünk el, de olvassuk el a tájékoztatót, hogy előre fizet, vagy csak utólag. Szar dolog az ha egy könnyű sérülés miatt több száz eurót kell megelőlegezni, és ezért elfogy a költőpénz. A súlyosabb sérüléseknél meg a mentó úgyis az állami körházba visz, ott viszont már érvényes a plasztik kártya.

A macedon "hatóságnak" -ha kéri- így minden oda tudunk adni.
  Firkamano | #103708 Üzenet | 2009-06-08 16:12:24 | Válasz a #103704. hsz-ra Előzmény #103704
Afrodité!

Elvileg minden lényeges dologra vonatkozik, de az oldalukon meg tudod nézni.
  Afrodité | #103711 Üzenet | 2009-06-08 16:53:52 | Válasz a #103708. hsz-ra Előzmény #103708
Köszönöm Firkamanó!
Elolvastam, de arra a betegségre nem vonatkozik a biztosítás amit itthon hat hónapon belül kezeltek, illetve ellenőriztek.
  Mfer1 | #103726 Üzenet | 2009-06-08 19:20:43 |
Sziasztok. Ma 12 óra 01 perckor becsekkoltam a Teve utcai OEP irodába. Papír szerint 64 ! várakazó volt előttem. 12 óra 58-kor kezemben a 3 db Eu. kártyával kiléptem az utcára. Sajnos ez a kártya nem helyetesíti a BBP-t. Amit kell azt kell, inkább több legyen mint kevesebb amikor szükség van rá mert sajnos előfordul, hogy kell.
  Soldier | #103730 Üzenet | 2009-06-08 19:43:06 | eu.kártya
Ma intéztem én is az EU-s kártyáinkat 3 db-ot csak meghatalmazást kértek semmi mást. Ügyintézési határidő: 10 perc. Helyszín: Baja
Nemzetközi jogosítvány ügyintétzési határidő (első menet icon_smile.gif) 2 perc, csekk 1800,-Ft(posta) és 2 db fényképet kérnek hozzá, majd kézzel töltik ki ha visszamegyek soron kívül. Utasbiztosítás és gk biztosítás miatt még bizonytalan vagyok, hogy hol érdemes megkötni.
  Firkamano | #103743 Üzenet | 2009-06-09 07:55:15 | Válasz a #103711. hsz-ra Előzmény #103711
Hmm...
És ki tudja bizonyítani, hogy itthon kezeltek?

Mert pl: én azt a hosszú lapot olvastam el, hogy mire mennyit fizetnek (pl: a betegellátásért a kórháznak) és azon alapon nem találtam ilyet.
Vagyis ha nem is látod, akkor még nem nagy bűn, ha véletlenül azzal kezelnek, nem?

Elvégre is ha hirtelen bajod lesz meg kell gyógyítani.
És ez szerintem attól független hogy 6 hónapon belül kezeltek-e...
Nem? icon_smile.gif
  AGICA2 | #103746 Üzenet | 2009-06-09 08:13:43 |
Tegnap kötöttem biztosítást az Uniqa biztosítónál pénteki görögországi nyaralásunkra 5200 forintért, majd bementem az irodába a beszállókártyánkért. A hölgy megkérdezete, van - e biztosításom, mire én elmeséltem Neki, most kötöttem. Azt mondta, a Macedónián keresztülmenő buszos utaknál csak az Atlasz biztosítását fogadják el. Mehettem lemondani, és köthettem 12000 forintért újat.... nos, erről az emberek tudnak???? Ez így valós????
  Csutek | #103755 Üzenet | 2009-06-09 08:25:22 |
AGICA2 írta:
Azt mondta, a Macedónián keresztülmenő buszos utaknál csak az Atlasz biztosítását fogadják el. Mehettem lemondani, és köthettem 12000 forintért újat.... nos, erről az emberek tudnak???? Ez így valós????

És az irodának az Atlasz biztosítóval van szerződése?
Mert nekünk tavaly elfogadták az EUB biztosítást is! Kifelé csak az EU kártya, visszefelé minden biztosítás jó volt!
  Cserrobi | #103758 Üzenet | 2009-06-09 08:28:45 |
AGICA2 írta:
Macedónián keresztülmenő buszos utaknál csak az Atlasz biztosítását fogadják el.erről az emberek tudnak???? Ez így valós????

Ez baromság,bocs hogy így írok,de hát már kitalálnak mindent az emberek.
Én is tegnap voltam az irodába és nem mondtak semmit igaz én verdával megyek,de ez itt nem lényeg szerintem.
Az irodának biztos az Atlasszal van szerződése ezért mondta azt.
  AgniTolo | #103762 Üzenet | 2009-06-09 08:35:13 | Válasz a #103758. hsz-ra Előzmény #103758
A macedonok mindent elfogadnak....de a toloi doki tuti, hogy csak azt fogadja el....es nem az irodanak van az Atlasz biztositoval szerzodese, hanem az orvosnak.
  Csutek | #103764 Üzenet | 2009-06-09 08:35:22 | Válasz a #103758. hsz-ra Előzmény #103758
Ugye, hogy ugye?
Én évek óta ugyan azt a biztosítást kötöm, de különböző utazási irodával utaztam. Egyik sem akarta rám erőltetni azt a biztosítót, amelyikkel szerződése van. Pedig a jelenlegi iroda is Atlaszos.
  Dobaki2 | #103765 Üzenet | 2009-06-09 08:45:07 |
Én az utóbbi években EUB biztosítást kötöttem. Egy alkalommal kellett használnom, amikor egy szó nélkül elfogadta az orvos. Amikor hazaértünk, kb. 2 hét múlva kaptunk egy nyomtatványt amivel le kellett igazolni az orvosi kezelést. Ezt a papirt kötöltve és visszaküldve, utánna hírt sem hallottam felőlük.

Az meg hogy a macedonok csak az ATlasz biztosítását fogadnák el, az egy akkora hülyeség, mintha azt mondanánk, hogy csak a szőke kékszemű, és a a barna hajú és szemű lépheti át a határt. Ilyen erővel akár az autó kötelező biztosításánál is kérhrtné, hogy csak a "X" biztosító igazolását fogadják el.
  Cserrobi | #103767 Üzenet | 2009-06-09 08:47:32 |
dobaki2 írta:
Ilyen erővel akár az autó kötelező biztosításánál is kérhrtné, hogy csak a "X" biztosító igazolását fogadják el.

Ne is írj ilyet,hátha olvassák ők is aztán mire odaérek ezt is kérik icon_biggrin.gif
  AGICA2 | #103769 Üzenet | 2009-06-09 08:59:25 |
Az tök jó, én is furcsálltam a dolgot, mert évek óta járunk ki, mindig busszal,és soha nem volt gond ezzel, mindíg az Uniqa biztosítónál kötöttünk, nem értem, dehát így jártam....
  Csutek | #103771 Üzenet | 2009-06-09 09:09:04 | Re:
AgniTolo írta:
A macedonok mindent elfogadnak....de a toloi doki tuti, hogy csak azt fogadja el....es nem az irodanak van az Atlasz biztositoval szerzodese, hanem az orvosnak.

És ezt közlik minden oda utazóval?
Mondjuk ezt sem tartom fair eljárásnak és még nem is hallottam ilyet. Mert ha egy orvos benyújtaja a biztosítónak a papírokat, akkor bármelyik biztosító kifizeti a költségeit, ha az utas visszaigazolta a kezelést. És tök mindegy, hogy az utas melyik biztosítónál kötötte a biztosítást.
Én eddig így tudtam. Ezek szerint tévedésben éltem.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 29 30 31 ... 99 100 101   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu