Én ki is költöznék! Nagyon megszerettem a szigetet, borzalmas volt onnan eljönni. Ha nem kötne ide a családom és a munkám már tuti, hogy kinn élnék! De messze van még a jövõ nyár! Már úgy visszamennék Görögországba!
Tök jó ez a panoráma kép! Sajnos mikor ott jártam, még nem volt meg a digitális gépem, mert akkor én is készíthettem volna ilyet. Így csak részletekben tudtam lefotózni.
Kallithea már az ókorban híres volt gyógyvizeirõl. A johanniták gyógyításra használták, a a török uralom alatt pedig fürdõházak épültek a források fölé. A ma látható gyönyörû épületegyüttest az olaszok építették. Ez lett volna Mussolini nyaralóhelye. A háború után az épületek elhasználódtak, felújításukra nem fordítottak pénzt, ezért a 80-as évekban lezárták az életveszélyessé vát épületeket.
Pár évvel ezelõtt újjáépítették. A tengervíz itt nagyon tiszta, sõt a víz alatt bugyogó melegforrások miatt az élõvilág is igen gazdag. Itt búvárszemüveg nélkül vétek a vízben úszkálni. Cousteau kapitány filmjeibõl ismert kép tárul elénk. Kallithea egy igazi búvárparadicsom.
Sziasztok!
Mi még most megyünk elõször tengerpartra nyaralni és Rodoszt választottuk.Kyra úgy olvastam Te Falirakin voltál milyen a víz,van sok medúza és hasonlók?
szia!
Mi tavaly nyáron voltunk Rodoszon,Falirakin a White Palaceban.Faliraki nagyon nyüzsgö nyaralóhely.Nagyon sok bár,taverna,szorakozohely található itt,a tengerpartja nagyon szép,homokos,tiszta,néhol lassan mélyülõ.A parton nagyon sok vizisport lehetõség van.Meduzával és egyéb tengeriállatkával nem találkoztunk a parton.A szelet nagyon nehezen szoktuk meg itt állandoan fújj a szél, bár csak igy lehetet elviselni a nagy meleget.Az árak valamivel magasabbak mint a többi nyaralóhelyen.Falirakin van Europa legnagyobb és legszebb csúszdaparkja.Nagyon pazar.Innen többhelyre is lehet kirándulást szervezni.Lindosra,Symire,Rodosz városba ahova menetrendszerinti buszjárat van,kisöblökbe ahol pazar strandolási lehetöségek vannak,pillangok völgye,át lehet hajókázni Törökországba stb....Jó választás Rodosz szigete mert ezt egyszer látni kell ezt a csoda szép szigetet.Ha van kérdésed nyugodtan irj válaszolunk.
Szia Dani0315!
Köszi.hogy írtál!Milyen volt az apartman,mi is néztük,de utána hotel mellet döntöttünk.Félpanziós vagy önellátós volt?Szervezett uttal mentettek át Törökországba vagy önállóan?Kb.mennyibe került?Köszi,ha válaszolsz illetve mindenkinek aki ír!