Macedónia nem EU tag a TB kártyával nem mész semmire, de Görögben meggyorsíthatja az eljárást, mert csak felmutatod és kész míg a biztosításnál telefonok tömkelege kelhet mire a műtőbe kerülnél, persze, csak süni tüsi kivételéhez max.
Mi az E111-es a kiküldött dolgozóinknak szoktuk kérni, ha a cég küldi külföldre. Fel sem merült bennem, hogy olyan kell az utasbiztosítás és az eu kártya mellé. Nekem a 2 elég lesz .
[quote="]
Itt olvastam, hogy kell a TB által kiállított kártya, ha kórházba kerül az ember lánya. Nem értem az egészet, mert az utasbiztosítási kötvény felmutatásával (ha a kórházi ellátás is szerepel a kötvényben!), nem kell fizetni az ellátásért. Totál fölösleges hercehurcának teszik ki az embert, akik csak a híreket hallgatják, és nem néznek utána a részleteknek.[/quote]
Nem is kellett fizetni, de ez ket oras telefonalgatasba es faxok sokasagaba kerult a korhazban, mig a kartyat csak lefenymasoltak volna es mar lephetunk volna tovabb....
Sziasztok!
Most akkor igaz hogy ha nincs EU-kártyád akkor Macedóniába lépéskor fizetni kell 3 eurót.Még régebben olvastam itt,hogy 2008 szept.-től lépett hatályba.
"Szerintem ezt a Macedónok nem fogadják, csak az EU tagállamok, mint Görögo."
Kórházban/orvosnál szerintem se, de itt a határőrről van szó. Valószínűleg fogalma se róla mi az a kártya. Egyszer még a kezdetekkor kérte tőlem a zöldkártyát, én meg lányos zavaromban a környezetvédelmi lapot adtam oda. Jó volt neki az is.
Fejembe nem jutott leszólni őket, gondolom neki is elege lehet az egészből, honnan is ismerhetné az összes ott áthaladó náció minden papírját, ahány biztosító, annyiféle papír.
Szerintem ezt a Macedónok nem fogadják, csak az EU tagállamok, mint Görögo.
Ennek ellenére, kifelé csak a E111-et fogadták ek (ezért kellett 3 € büntit fizetnünk), visszafelé megfelel nekik bármilyen utasbiztosítás! De akkor még nagyon az elején voltak az új rendeletnek, és ahogy már egyszer írtam, ha a sofőrök nem olyan félénkek és bemutatják a az utasok egyéb biztosításait, akkor csak egy családnak kellett volna fizetni, és nem a busz 90 százalékának.
Kötelező utasbiztosítás Macedóniába
2009.06.02.
A Macedón Nagykövetség tájékoztatása szerint ismét kötelező belépési feltétel a magyar állampolgárok számára a meglévő utasbiztosítás.
A hitel- és bankkártyához tartozó biztosítás nem elegendő.