Sziasztok!
csak megerõsíteni szeretném az elöttem szólókat, hogy aki Eviában gondolkodik a nyárra, az vegye fel a kapcsolatot Valasakis Jannis-al a minostravel iroda idegenvezetõjével, e-mail: wanax@citromail.hu, mert a kérdéseimre elég konkrét és kielégítõ válaszokkal szolgált.
Olvass vissza ebben a topicban, találsz infókat azért Pefkirõl. Az egész sziget nagyon vadregényes, és ami a fõ elõnye, hogy nincsen sok túrista még. Képeket csak azért nem tudtam felrakni, mert nem digitális a fényképezõgépem. Egyébként a Startlap "Google" keresõjébe beírod, hogy Evia Pefki, és ott használod a képek opciót, akkor azért találsz pár képet Pefkirõl. Búvárkodni nem szoktam, így sajna fogalmam sincs, hogy merre érdemes Evián.
Sziasztok!
Mi augusztus elején megyünk 12 nap Pefki + 4-5 nap Sztavrosz (itt már voltunk két alkalommal is, de idén sem szeretnénk kihagyni!). Evián viszont még nem jártunk, sõt inkább úgy fogalmaznék, hogy egyáltalán nem voltunk ennyire délen. Megnéztem a fotóalbumokat, és sajnálatos módon nem találtam Pefkirõl képeket, de nem csak itt, hanem sehol a neten, vagy csak elvétve egy-két képet. Így ha tudtok bármiféle infóval szolgálni szívesen hagyatkoznánk rájuk. Minden érdekel ezzel a témával kapcsolatban. Autóval megyünk, így könnyen elérhetõ minden látványos, és érdekes hely, nevezetesség. Nagyon szeretünk búvárkodni, és érdekelne, hogy melyik partszakasz erre a leg alkalmasabb? Nem rajongunk a túl zsúfolt helyekért, inkább a romantikus, kis eldugott öblöket szertjük, de az esti forgatagot nem vetjük meg!
Minden tanácsot elõre is köszönök!
Szia Manda!
Az, hogy van-e fakultatív program valahová, nem a szezontól függ, hanem hogy hányan jeletkeznek rá. Szerintem biztosan lesz fakultatív, hiszen Athénba mindenki szeretne elmenni, ha ott van a közelében. Én is elmentem annak idején, pedig elötte már 3 napot voltam Athénban.
Eviáról a Minos Travelnek van fakultatív útja Athénba. Nekik szintén a sziget északi részén, Pefkiben vannak szállásaik. Jannis az idegenvezetõjük (egyben a görög tulajdonos) fantasztikusan nagy tudású, felkészült pasi (anyanyelvi szinten beszél magyarul is).
Van honlapjuk is, nézd meg, ha érdekel.
Üdv.:
És még annyi, hogy én pont 10 éve jártam Kamena Vourlában (tudom ez nem az a téma, de a másik nem mozdul) és borzasztóan jól éreztem magam ott. Igaz szeptember végén voltam, de szuper volt, nagyon szép emlékeim vannak a kis falucskával kapcsolatban.
Köszönöm szépen a segítséget! Sajnos még nem dölt el a nyaralás, most Kamena Vourlán vacilálunk.
Az a bajunk, hogy mindenképpen szeretnénk elmenni Athénba és nem biztos, hogy fakultatívként lesz ilyen program.
Az érdekelne még, hogy szerintetek, hogyan juthatnánk el oda, ha nem lesz külön programban?