Kiklád-szigetek kombináció
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
<   1 2 3 ... 27 28 29 ... 33 34 35   >
Üzenet
  Vojandi | #108482 Üzenet | 2009-07-08 14:00:22 |
Általában Karácsonyig áll a terv és januárban már lehet foglalni. icon_smile.gif
  Döme | #108451 Üzenet | 2009-07-08 12:20:26 | Válasz a #108442. hsz-ra Előzmény #108442
Hát tényleg megkérik az árukat a kompjegyeknek. A repülőjegyek foglalása miatt viszont érdemes korán átgondolni az utitrvet. Nehezít az is a helyzeten, hogy pl a szeptemberi Seajetes menetrend még most sem elérhető...
  Vojandi | #108442 Üzenet | 2009-07-08 11:24:35 |
Santorini colt eddig is a nyerő (ha másképp nem megy), úgyhogy másban nemis nagyon gondolkozom, csak ezek az express kompok általában pokoli drágák. Még annyira messze van, majd kialakul.
  Döme | #108441 Üzenet | 2009-07-08 11:21:02 | Válasz a #108436. hsz-ra Előzmény #108436
A Milos-Santorini Seajettel csak két óra, ha pedig Krétára éjjel mész, megspórolsz egy éjszaka szálláshelyet... Ugyanez érvényes, ha pl Milosról mennél Amorgosra vagy Kerosra (bár ezeknek meg nincs reptere), viszont mehetsz Karpathosra, Kasosra vagy Rhodosra is (igaz ezek már tényleg messze vannak komppal...
  Vojandi | #108436 Üzenet | 2009-07-08 11:03:29 |
Ebben teljesen igazad van. Még átgondolandó. Csak hát utálunkhajózni, nem szívesen kompozgatnánk 4-5 óránál többet, azért Kréta messze van és Santorini is.
  Döme | #108435 Üzenet | 2009-07-08 11:00:57 | Válasz a #108433. hsz-ra Előzmény #108433
Értem, hogy mire gondolsz, csak azért írtam Santorinit és Krétát, mert ezekről a helyekről napi több repülőjárat is megy Athénba, míg pl Syrosról csak egy, az is jóval drágább, mint a fent említett szigetekről.
  Vojandi | #108433 Üzenet | 2009-07-08 10:48:39 |
Igen, tudom, köszi, de Santorinire nem akarunk menni (még ha csak éppen a repülőre való átszállás miatt sem), mert már voltunk ott. Nem a reptér hiánya a gond, félreértettél, hanem az, hogy nem tudok választani a sok sziget bőségében. Szeretnék Milosszal 3-4-5 környékbeli szigetet kombinálni, lehetőleg nem túl messze egymástól, úgy, hogy a kiinduló és végpontok rendelkeznek atháni repülőösszeköttetéssel.
Syrosra amúgy is akartam menni, így vagy Syroson kezdenénk vagy Miloson és a másikon végeznénk. A kérdés már csak az, hogy mi fér bele kompmenetrendek szerint a két sziget közötti időbe?
  Döme | #108432 Üzenet | 2009-07-08 10:43:32 | Válasz a #108428. hsz-ra Előzmény #108428
Milosról a Seajets megy Santorinira (repülőtér) az út kb. 2 óra és 68€/2fő, majd Santoriniről is megy Heraklionba (szintén van reptér) kb 2 óra és 82€/2fő.

Lehetőség még Milosról Heraklionba (ha jól emlékszem az Anek Lines) megy, esténként, hajnali érkezéssel )kb.7 órás az út, az ára kb.80-100€/2fő+kabin.

Hasonlóan esti járat van Milosról Sitiába is.
  Vojandi | #108428 Üzenet | 2009-07-08 10:17:21 |
Szia Verka!
Most utánanéztem komolyabban a Kis-Kikládoknak. Sajnos, ahogy mi szeretnénk, hogy max. 1-2 napot vagyunk rajtunk nehezen valósítható meg.
A legjobb megoldás, hogy Naxosszal párosítva csak a kis szigeteket járja be az ember 1-2 napot töltve mindegyiken, mert Naxosoból indul heti többször (de nem minden nap) egy hajótársaság (neve: Skopelits) akik körbehajózzák az összes picit és estére Naxos városba érnek vissza.
Így a kicsiket azt hiszen törlöm a Milosszal összefüggő listámról, ezek egy külön nyaralást érdemelnek Naxosszal párosítva.

Most úgy két órán át informálódtam a szigetekről és szelektáltam.
Arra lyukadtam ki, hogy a kicsik: Iraklia, Schinoussa, Koufonissa, Amorgos, és Donoussa egy nyaralás kell legyen, amibe még belefér Naxos, Paros és Antiparos is. Így ezt félretettem egy "komplett csomagként" máskorra icon_smile.gif

Aztán megmaradt a listámon még pl. Ios is, de az kicsit odébb van Milostól és oda a sok szép strandja miatt jó 5-6 napot terveznék, így nem fér már időben össze Milosszal. Tehát kihúzva.

Mi maradt: Kythnos, Serifos, (Folegandros - nem találom annyira érdekesnek, nekem kihagyható), Syros, Tinos, Andros.

A kompok Athénból indulva Keával kezdenek és ez a sorrend: Pireus - Kea - Kithnos - Serifos - Milos - Kimolos - Sifnos - Paros - Syros - Tinos - Andros - Pireus

Ebben az a baj, hogy tudnom kellene hogy ahogyan én betájolom, hogy itt és ott x napot maradok, megy-e vajon aznap egyiktől a másikig tovább komp, ahogy én akarom?? Vagy ottragadok egy egész hetet egy mini szigeten, ahol nem is akrok lenni 2 napnál tovább, mert nem jön a komp?

Kettes probléma: mi nem kompozunk Pireusból, hallani sem akar a párom róla, így kezdetnek és végnek két repteres sziget kell, ezek pedig csak Milos és Syros.
Végeredmény: Milos és Syros közötti szigeteket kell kiválogatnom, amik hajózhatóak. Ezzel le is szűkült a kör eléggé. icon_lol.gif
  Verka | #108372 Üzenet | 2009-07-07 20:58:06 |
vojandi írta:
Senki sem tud elsőként úgy ott járni, hogy az én szememmel nézze.

Pont erre gondoltam, mikor azt írtam, hogy mindenki saját magának Kolombusz először, és ez a legjobb érzés. icon_smile.gif

Nem mindenki szeret és tud azért annyira írni, mint Te, meg lehet, hogy már eleve a nyaralás közben nem jegyeznek meg annyi infót, hanem "csak" nyaralnak. Vagy mittudomén... icon_smile.gif

Én azért igyekszem elég részletes lenni, még ha nem kolombuszkodom, akkor is. Krétán már ezren jártak, de magyarul mégsem olvastam sehol sem egy csomó helyről, ahol mi voltunk icon_razz.gif, az utolsó oldalon meg az adatoknál olyan dolgokat próbáltam összeszedni, amik nekem jól jöttek volna, amikor én tervezgettem a mi utunkat.
  Vojandi | #108366 Üzenet | 2009-07-07 20:44:58 |
Senki sem tud elsőként úgy ott járni, hogy az én szememmel nézze. Így sokszor (nagyon sokszor) csalódok a hazajövőkben, mert nem azt az infót hozzák nekem, amit szeretnék tudni. De ez már csak a sajátnézőpontomból beállítva fontos...ha én megyek "elsőként" (innen a fórumtagok közül értve), igyekszem útikönyv pontosságával feljegyzett infókkal visszatérni, hogy segítsem a többieket.
  Verka | #108365 Üzenet | 2009-07-07 20:41:19 |
vojandi írta:
mennyiei érzés "elsőként hódítani".

Szerintem az a legjobb érzés, amikor Te magadnak hódítod meg elsőként az adott szigetet, és ez lehet akár Rodosz is, ami már alig újdonság valakinek; de ha én először járok ott, akkor egy kicsit Kolombusz vagyok, sajátmagamnak, akkor is, ha már a fél ország járt ott előttem.

De pl. Joszáék nemcsak így szoktak Kolombuszok lenni, hanem azzal is, hogy két hét alatt olyan alaposan felderítenek egy szigetet, hogy még azoknak is tudnak újdonságot mondani, akkor már voltak ott. icon_smile.gif

De persze értem azt is, hogy Te mire gondolsz!! icon_wink.gif Akkor a képek láttán biztos fájt egy kicsit, hogy Miloson nem Te lehettél az első... de az lehet, hogy az első részletes beszámolót Te fogod írni róla... icon_wink.gif
  Vojandi | #108358 Üzenet | 2009-07-07 20:27:34 |
Jó ötlet Verka, benne vagyok! Jó érzés "Kolombusznak" lenni. Nekem volt itt "Kolombusz szigetem" (Naxos, Karpathos, Samos), mennyiei érzés "elsőként hódítani".
  Verka | #108355 Üzenet | 2009-07-07 20:23:32 | Válasz a #108353. hsz-ra Előzmény #108353
Igen, az egy kézenfekvő kombináció Nektek! icon_smile.gif

Mindenki másik két-három szigetet választ úticélnak, és együttes erővel felfedezzük a Kikládokat! icon_biggrin.gif Tele lesz a Hellasz első kézből származó képekkel és leírásokkal a Kikládokról! icon_smile.gif
  WhiteFrost | #108353 Üzenet | 2009-07-07 20:20:22 |
Andros-Tinos-Mykonos még nekünk is megvalósítható jövőre icon_lol.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
<   1 2 3 ... 27 28 29 ... 33 34 35   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu