sajnos mi nem próbáltuk ki a quadot, már kicsit bánom is,
de a srácok/lányok Vathy és Salira felé is csapattak vele rendesen,
kb az való oda, ha a "lábbusz" már kimerült
Bár én nem tudom ott milyen quad-ok vannak, de elméletileg ahova dzsip felmegy oda quad is, de majd látjuk, na nagyon vészens nem fogok én sem kockáztatni, annyit azért nem ér.
fel felmegy ha van vezetési gyakorlatod,de a dzsip nem vágja magát hanyatt temetve maga alá a vezetöt.Ha valami megéri az árát az a dzsip túra, mert nemcsak az Ypsariora visz fel hanem eljutsz a sziget olyan rejtett,titkos zugába ahova az ott élők sem igen juthatnak el,mert nincs terepjárójuk, nem hajtja őket a kalandvágy,a titkok kutatása.
Most találtam egy jó kis oldalt, ha valakit érdekel, rajta van egy halom strand és látnivaló, és ami a legjobb, hogy mind be van jelölve egyből a térképen, tehát még keresgélni se kell. Egyedül az Ypsairo csúcsát nem találtam meg. Oldal: http://www.thassos-view.com/en/thassos-island
"Az Ypsariora Marines felöl nem mehettek sem quaddal sem motorral!"
Nem is tudom...ennyire nem tűnt brutálisnak, jártak arra már mindkettővel, de természetesen nem akarok erről vitát nyitni, csak nekem nem volt ennyire fekete az ügy. Várjuk az ott jártak véleményét!!
"Az Ypsariora Marines felöl nem mehettek sem quaddal sem motorral!"
Nem is tudom...ennyire nem tűnt brutálisnak, jártak arra már mindkettővel, de természetesen nem akarok erről vitát nyitni, csak nekem nem volt ennyire fekete az ügy. Várjuk az ott jártak véleményét!!
Mi júniusba láttuk a tiltó táblát uj utat épitettek az Ypsario elágazásáig és épitették az új utat Castró felé is.Most Castróból nem tudtunk átmenni Theologos felé kerülve Marines felé tudtunk csak kimenni a tengerparti utra,eddig Castró-Theologos-Potos felé tudtunk menni, most nem müködött ez az utvonal.Azért fogadnám feltétellel a közzétett térképeket, mert semmi sem olyan mint amit közöl.Azért tanácsolom hogy a sziget belsejében csak helyismerettel rendelkezövel menjenek, vagy fulra tele tankkal.
Zsuzsa!
Nem cáfolom, amit írtál, csupán mikor mi voltunk, járható volt, de abszolúte értem, amiről írsz
Hidalgo!
Ha jól látom, ez az az öböl, ami a Golden beach felől a márvány partok felé vivő útról leágazik?
Valóban lenyűgöző, és ahogy nézem quaddal biztos, de talán még motorral is le lehet ide jutni. Biztos gyalog sincs messze, de mi végtelenül lusták vagyunk.
ahogy rollo mondja, ez az út inkább járható, mint a felső (ahonnét a kép készült),
de az öböltől kis kaptatón (ami gyalogos) át lehet kerülni a felső útra Vathy felé.
Kb délután 2-kor elfogy az árnyék a kis öböl közvetlen partján + vakít a nap, ilyenkor indultunk tovább Vathyra. Persze ehhez sok víz kell (nekünk még Vathy elérése előtt elfogyott - és ott nincs), a visszafelé út a felső úton (még este 7-kor is nagyon meleg volt) nagyon kifárasztott.
Viszont ha autóval lettünk volna, akkor sok ehhez hasonló kép meg sem születik.
Persze van aki normál autóval is lemegy a felső úton Vathyra, de mi az Ignisünket nem engednénk oda, az fix
Vagy volt szerb luxus Mercedes terepjáró, aki kb 5km/h-val sajnálta az autóját. Ők fel is vettek volna minket, hogy mutassuk az utat Salirara, de mivel egyetlen út, nehéz eltévedni. Mondtuk, hogy mi fotókért (még inkább testközeli-szagos-vizuális élmények kutatása miatt) captatunk logó nyelvvel, de hideg vizet kaptunk tőlük
Sétatempóban a Vigli tavernából a kis öböl 30perc gyalog, nem vészes egyáltalán, nekünk az Achillionból 60perc volt.
Onnét Vathy (a mi tempónkkal) még bő 60perc, majd Saliara onnét közel 30perc.
Furcsa módon, még ennyi emberrel is csöndesnek tűnik és annyira nyugtató,
hogy remélem a doki ezt írja fel nekem, ha nyugdíjba megyek ...
Ha meg a Saliaran besokalsz a tömegtől és a zenétől kora délután,
akkor tényleg kis "zöld menyországnak" tűnik, ő a másik nagy kedvencünk. Itt köszöntünk el a tengertől az utolsó teljes napunk délutánján
Napozás közben a márványos homokon (goldenebb a Golden beachnél!!) mögötted kerítés, amögött kecskék, legalább 30db,
a legkisebbek akkorák mint egy kölyökkutya. Bár az emberektől (a hirtelen mozdulatoktól) félnek, de a szőlőt szeretik, azt próbáltuk
Apropó a kecskék mindenhol ott vannak, ahogy az alsó és felső úton is,
(persze mindig igyekszenek elkerülni az embereket) és azok "termékei" is.
Ennek bukéja az erdei fenyő-, és a friss tenger illatával elegyedve a hely sajátja, mi megszoktuk és a végére már szerettük is
Mi is mikor átértünk kajakkal olyan ürbéli csöndet tapasztaltunk hogy pisszenni sem mertünk.Mi az idén Limenas felől mentük át a márványbányán keresztül de dzsippel, mert négyen voltunk.
rengeteget, az összes nyugati vendégmunkás most indult vissza a szünetből,
tömve voltak az autópályák.
+ egyik busznak a négyből technikai problémája is akadt a görög határon, míg azt szerelték (1 óra) az összes buszsofőr ott várakozott, hátha tud segíteni.