kösznöm a válaszod kérdésemre.....igazábol nagyon nehéz a döntés, de még lenne pár kérdésem:-pékségek??
--hol van a sétáloutca....éjszakai élet....köszönöm
Kedves lusa!
Ha Stavros és Asprovalta közül kellene választanom Stavrost választanám. Sokkal szebb a fekvése, bár a tengerpartja közel sem olyan tiszta mint Asprovaltáé. Stavrosban fel lehet sétálni a falu fölé magasodó hegyre, ahonnan csodálatos a panoráma. Érdemes elsétálni a "platánosnak" nevezett tengerparti részre is. Asprovalta fekvése kevésbé szép, és zsúfoltabb. Én 2003-ban jártam utoljára mindkét helyen, akkor az árak is nagyjából egyformák voltak. Mind két helyen üzletek, tavernák és szórakozási lehetõségek megtalálhatók.
Üdv.:
sartin már 2x voltam....de sehol máshol tengerparton!!!! sartit imádom, de mit tegyek nha máshová is klell menni..de ugy látom nincs más választásom...Sartira megyek idén is.....Ha anyu is egyetért.........
Egyetértek! Sarti szebb hely (szerintem) mint Stavros, vagy Asprovalta.
Kvalcsi | #3958 | 2006-01-02 14:35:01 | Stavros vagy Asprovalta
Szia Lusa!
Kérdésedre sajnos csak kérdéssel tudok válaszolni. Milyen helyre szeretnél menni? Stavros valamivel nyugisabb hely, tengerpartja homokos-kavicsos. Az ófalu egy domboldalon helyezkedik el, mely mögött gyönyörû erdõs hegyek vannak. Innen nagyon szép a kilátás. Asprovalta mozgalmasabb település, homokos tengerparttal. Ez sík területen fekszik. Itt több a szórakozási lehetõség.
Sziasztok!
A nyáron mi is eltöltöttünk néhány napot Stavrosban. Nem volt utikönyvünk, csak egyszerûen sétáltunk és autóval jártuk be a környéket. Szállást elõre nem foglaltunk, de kb. egy jó félórás keresgélés után találtunk olyan apartmant, ami árban is és komfortban is megfelelt. Az, hogy éppen 3. emeleten volt, nem okozott gondot - hiszen onnan a kilátás is sokkal jobb volt.
A történelmi nevezetességek jó része jelölve van a jobb térképeken, a szép tájakat pedig az a legizgalmasabb, ha mindenki maga tudja felfedezni. (Persze elõtte egy kis "netes" útbaigazítás azért soha nem árt.)
Köszi. Bár azt gondoltam, hogy a Panoráma kiadványa már tulságosan régi, de lehet, hogy idõnként frissitik. Akkor ezek szerint hozzá hasonlóan alapos könyv nincs forgalomban.
Kanári
Ami nekem van "panorámás" köny, az a 4. kiadás. Biztos van már újabb is, de mint Valcsi említette, a látnivalók ugyanott vannak ma is...
Én is vettem Görögországban is könyveket (pl Szantorinin, Krétán, Korfun). Ezek a könyvek is elég jók (egy-két helyen kicsit gyenge a fordítás
Köszi. Bár azt gondoltam, hogy a Panoráma kiadványa már tulságosan régi, de lehet, hogy idõnként frissitik. Akkor ezek szerint hozzá hasonlóan alapos könyv nincs forgalomban.
Kanári
Szia Kanári!
Nekem is megvan a Panoráma kiadványa, és bizony legalább 10 éve vettem. Ma is használható, hiszen a látnivalók ugyan ott vannak, és nem változik semmi lényegesen. Tudom ajánlani, hogy kint Görögországban is érdemes szétnézni a könyveket illetõen, mert nekem is van magyar nyelvû útikönyvem amit kint vettem. Az egyiket Tolóban vettem, mely egész Görögországról szól, a másikat pedig Thesszalonikiben amely igen részletesen ismerteti a Halkidiki félszigetet, és az Athosi Kolostorköztársaságot. Ezeket Magyarországon nem lehet megkapni.
Az aktuális árakról, stb. úgy sem tudsz könyvbõl tájékozódni csak a neten. A fontos látnivalókról pedig minden benne van a Panoráma kiadásban.
Kanári
Sziasztok!
Kérem aki tud javasoljon valami nagyon jó görögo. utikönyvet. Már sok helyen nézelõdtem, de ott csak nagyon vékony, szerintem silány könyvet találtam, ezért meg sem vettem. Szeretném, ha térképek is lennének benne.De lehet hogy álmodom.
A Kavala-Thassos utat elõször mink is E.tours csoporttal tettük meg. Másodjára felültünk a buszra és elmentünk magunk. Állitom sokkal jobb volt és igy nem csak a szokásos utvonalat járhattuk be, de volt idõ alaposabban körülnézni.
Üdv.Kanari
Cím: Görögország / Panoráma kiadó
600 oldal Görögországról...
Sziasztok!
Kérem aki tud javasoljon valami nagyon jó görögo. utikönyvet. Már sok helyen nézelõdtem, de ott csak nagyon vékony, szerintem silány könyvet találtam, ezért meg sem vettem. Szeretném, ha térképek is lennének benne.De lehet hogy álmodom.
A Kavala-Thassos utat elõször mink is E.tours csoporttal tettük meg. Másodjára felültünk a buszra és elmentünk magunk. Állitom sokkal jobb volt és igy nem csak a szokásos utvonalat járhattuk be, de volt idõ alaposabban körülnézni.
Üdv.Kanari