No csak, egy Verka!!! Egész héten totóztam, vajon 31-én vagy elsején jöttök-e haza.
Jól hangzik, amiket írsz. Mit is mondhatnék mást, mint hogy falánk módon várom a képeket, beszámolót stb...aztán majd még beszélünk a peloponnészoszi besz-ról is (bár arra már alig emlékszem, olyan rég olvastam ).
Örülök, hogy minden jól sikerült. Előbb pihenjetek, aztán zúdítsd ránk az infót.
Nagyon jól éreztük magunkat mindegyik szigeten, bármikor bármelyikre visszamennénk hosszabb időre. Mindenhol kb. az várt minket, amire az előzetes felkészülés alapján számítottam, bár voltak apróbb csalódások és bakik is, de ezek eltörpültek az igazi élmények mellett.
Mykonos városa tényleg egy igazi kikládi gyönyörűség, bár szombat esténként elviselhetetlenül zsúfolt. A strandjai csodálatos tiszta vízűek, élmény ott fürdeni. Az árak ugye elég magasak, és minden előzetes felkészülés ellenére sajnos sikerült egy csúnya turistacsapdába belelépnünk, és egy eszméletlen összegű tavernázást megejteni a sziget belsejében lévő faluban. Tanulópénz volt keményen, gyrost kellett volna enni minden nap, az itt sem drágább, mint máshol...
Délosz viszont minden pénzt megért, nagyon jó volt az aznapi kirándulásunk, nagyon szép már az ásatás helyszíne is, és mindaz, amit ott látni.
Mykonos nem eresztett minket, és ezek után még egy kis költőpénzt lehúzott rólunk :S, ugyanis a gyorshajójáratunkat az időjárásra való tekintettel törölték... (Irtó nagy szél volt, mint ahogy majdnem egészen végig a két hét alatt.) Kénytelenek voltunk még egy éjszakai mykonosi árú szállást kifizetni, közben meg persze Paroson ott volt az előre foglalt szállás és autó...
Szerencsére másnap reggel azért el tudtunk menni. Hamar kiderült, hogy a gyomrom nem szereti a katamaránt , úgyhogy csak annak örültem, hogy hosszabb útra nem vállalkoztunk vele... Soha többet mindenesetre...
Paroson Naoussa városa kárpótolt az addigi viszontagságokért, valamint az összes többi tüneményes kikládi falu, amit megnéztünk... itt elfért volna még egy nap, főleg, hogy a hajólemondás miatt eleve rövidebb időnk volt a tervezettnél.
Antiparos strandjai nem váltak be, egyetlen gyönyörűséges kivétellel, amiért odavoltam, a többiért majdnemhogy nem is érte meg átmenni. A szigeten lévő barlangot viszont kár lett volna kihagyni, mert gyönyörű!
Naxos strandjai viszont pont olyan szépek, ahogy írják/látszik a képeken.
Santorini pedig elmondhatatlan hatást tesz az emberre. Gyakorlatilag minden részletét láttam már fotókon, de élőben látni mindezt a csodát mégis teljesen más. Még sokkal szebb, mint amit a lélegzetelállító képek alapján vár az ember.
Most hirtelen ennyi, a sok élmény még kavarog bennem, majd úgyis megírok mindent részletesen, válaszolok a privikre stb.
Aki mlég tervezi idei szigetkombinációs nyaralását, ajánlom figyelmébe a Malévos akciót, ismét 26 600 Ft Bp-Athén ...
Athénból meg 30 euroért elvisz a komp bármelyik szigetre.
Hát igen, még pár nap és megyünk. Most örülök, hogy ilyen kevés idő volt köztük, mert már nem kell sokat várni... Már nagyon izgulok.
De abban igazad van, hogy kicsit összefolyik a kettő - igazából nem is az élmények miatt, én úgy gondolom, hogy majd visszanézve nagyon jó lesz bármelyikre emlékezni. Végülis ez olyan, mintha egy háromhetes nyaralás lett volna, csak mivel ugye úgy nem tudtam megoldani a szabadságot, két részletbe lett bontva.
Viszont a beszámoló elkészülte nagyon necces lesz... Mindent megteszek, hogy kész legyen az indulásig, de most már kezdek félni, hogy mi lesz, ha nem... de gőzerővel dolgozom rajta, csak ugye néha aludni is kell, meg pl. ma is most értem haza, tehát nem sok időm van már foglalkozni vele.... Meg ugye ha el is készülök, akkor is mire megjelennének a Hellaszon a képek, lehet, hogy már nem is leszünk itthon, és akkor pl. nem tudom feliratozni... szóval majd meglátjuk, de addig is minden szabad percemben csinálom!
Most látom Verka, már csak 4 nap és mentek!!!
Nagyon keveredni foga sok élmény. Nem mondom, hogy nem irigyellek a két utazásért, de én szeretem, ha 3-4 hónap eltelik kettő között, hogy leülepedjen és ne nyomja háttérbe az újabb a kicsit régebbi emlékét. Gondolom, a beszámolóddal még éppen kész leszel addig. ? De a kikládosra még jobban kíváncsi leszek.
Én lehiggadtam egyelőre, mert már annyit kutakodtam, hogy ráuntam az egészre. Majd, ha megjöttök, biztosan ismét bekattanok. Már lázban vagy???
A mi jövés-menéseink olyanok, hogy nem folyamatosan jövünk-megyünk, és így nem válik gyötrelemmé. Most pl. kb. hat órát voltunk ugyan Mistras-ban, de ebben az is benne van, hogy a vár tetején ücsörögtünk egy jó darab időt, ettünk, néztük a kilátást, sziesztáztunk... Közben mások feljöttek, aztán tovább is mentek, de mi ha már eljutottunk odáig, akkor szeretjük kiélvezni azt, hogy ott vagyunk. Nem mindennap lát az ember olyan panorámát...
Ezenkívül a kényelmes nézelődésen kívül mindig szakítunk időt a tavernázásra is. Azt nem is lehet elsietni...
Ezek a pihentető dolgok megszakítják az egész napos jövés-menést, és így nem lesz fárasztó a nap. Persze ez tényleg nem ugyanolyan, mintha egész nap egy strandon heverésznénk, és az jelentené az aktivitást, hogy elmegyünk kaját keresni, ezt én is tudom. De van még egy fontos dolog: mi ülőmunkát végzünk napi rengeteg órában, úgyhogy talán ezért nem hiányzik annyira a punnyadás.
Miloson kívül engem Serifos érdekel leginkább, de ha már ott vagyunk, a többit sem hagynám ki. Ha valamelyiket muszáj lenne, akkor talán Kithnost.
De most tegnap óta, mióta rákerestem a Skopelitis menetrendjére, nagyon megtetszett az Amorgos+környéki terv.