Egyéb utazásaink
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 25 26 27 ... 94 95 96   >
Üzenet
  Vojandi | #17963 Üzenet | 2007-01-05 19:39:09 |
Köszönöm Kriszta, mindjárt nézem....

Miskolci utas, teljesen igazad van. Akkor nem is tudom, hogy mertünk elmenni autóval...fiatalok voltunk. Akkoriban mimindig addig kavarogtunk a városokban, míg csak találtunk nem fizetõs parkolóhelyet.... Manapság viszont nem merünk elmenni autóval Olaszországba, pedig annyira szeretnénk (csak Északolaszba járunk gyakran, mert az egész más, ott Déltirolban német a mentalitás). Görögbe sem mertünk elmenni saját autóval, ezért kellett két évvel ezelõtt egy egész vagyont kifizetni a peloponnészoszi körutazásunk során, ahova repülõvel mentünk és 20 napra béreltünk autót. Drágább volt az autó, mint a szállodák, ahol laktunk. icon_sad.gif

Rómától a kemping sokkal kijjebb van, de ott pl. lehetett kõházban is szobát kivenni. Igaz, nagyon egyszerûen volt berendezve, mint azok a szállások, amikben gyerekkoromban az osztálykirándulásokon az emeletes ágy rúgói a földig lelógtak, ha belefeküdtél.... icon_smile.gif de a lakókocsit tényleg korrektek voltak, azaz lakómobilnak hívják.
Nem kell, hogy Autóklubb tag legyél, mert az Autóklubbnak van utazási irodája is. Mindenesetre mi nekünk be kellett menni a központba (BP, Rómer Flóris utca), mert csak ott tartottak ilyen legalább 5 centi vastag katalógust, amibõl ki lehetett keresni, melyik kempingben van ilyen telepített lakómobil. Nagyon olcsó volt. De szerintem, ha nem foglalod le elõre, akkor is találsz a kempingben üreset. Firenzében nincs kemping, hanem Fiesoleban, ami csak pár km-re van.
Sajnos szállásügyben nem tudok mást segíteni. Ha egyéb kérdésed van, válaszolok, ha tudok.

Andi

Andi
  Miskolciutas | #18001 Üzenet | 2007-01-06 18:48:50 |
Szia Andi!

Kösz az eddigi segitséget,nézelõdök ám a net-en,pl. a Firenze.lap-on.
Itt megtudtam,hogy illletéket kell fizetni,ha belépek a városba.A vasutállomás melletti nagy parkolóházban 1,5 eur/óra áron lehet parkolni,és a belépõjegyek:Museo Accademia/itt van az eredeti David szobor és több Michelangeló szobor is/8,5 Eur/fõ Uffizi 6,5 Eur/fõ...stb.szóval igen meg kell gondoln i... Azért is irtam,.hogy több szempontból is a táársasutak mellett vagyok,mert õk olcsóbban kapják a szállodai szobákat.Kriszta irta,hogy /köszönöm!!!!/ utánanézett a szállásnak,ami Romában 73 Eur/3 fõ fürdõszobás szobában.....Anno Párizsban voltunk társasuton,messze jöbb szállásunk volt,mint amit meg tudtunk volna fizetni,ha magánuton megyünk...persze este beestünk a szobába,fürdés,alvás és reggel kezdtük elõröl az egészet....nem is ez a lényeg,hane3m hogy belvárosi szálloda volt,igy este,mikor a csoport már elpilledt,néhányan még tudtunk sétálni egy kicsit a városban és gyalog hazatérni a szállodába,ami egy városon kivüli,vagy külvárosi szállodánál már komplikáltabb...de a szándék változatlan.Egyébként,valóban minden gyerek más,az enyém most érett meg,hogy találkozhasson a reneszánsszal....
  Miskolciutas | #18002 Üzenet | 2007-01-06 18:59:26 |
Krisztának!
Hogy miért nem megyünk csak Firenzébe? eZEN MOST EL IS GONDOLKODTAM......15 elmult a fiam és nem tudom meddig fog még jönni velünk,és meddig lesz még lehetõségünk,hogy minden évben menjünk...az élet annyira kiszámithatatlan/Hú ez nagyon bölcsre sikerült!!!/de igy van....szóval ha ott vagyunk,szeretném megmutatni neki a Vatikánt!egyébként ez nagyon érdekli is! Én szerencsére már többször voltam ott,és mindenképpen szeretném,ha én tudnék neki beszélni Michelangelórol és Raffaelloról,nem valamelyik haverjával menne ide elõször....Igy ha az anyagiak szükre is szabják az idõnket,inkább igy legyen...aztán,ha sikerült õt megfertõznöm/amin évek óta dolgozom/,akkor majd megy nélkülünk is....
  Kriszta35 | #18004 Üzenet | 2007-01-06 19:19:09 |
Szia!

Amit írsz azzal nagyon egyetértek, és biztos vagyok benne, hogy a 15 éves fiad, majd nagyon élvezni fogja a Vatikánt. Szerintem ebben a korban érdemes már vinni õket ilyen helyekre, vagy éppen Louvreba, hamarabb még unnák magukat 1-2 óra nézelõdés után.

A szállás Rómában a Vatikán közelébe van, így a többitõl kissé messzebb, de romapass kártyával ingyen lehet utazgatni, szóval én ilyet fogok venni, és kihasználni. Ráadásul az elsõ helyre igyen lehet bemenni vele, így a 18 euros összeg már nem olyan drága, a külön külön belépjegyekhez képest. De ezt akkor biztosan tudod.

Szóval nézzétek meg a Szent István ház szállás ajánlatát, mert úgy gondolom ennyi pénzért Rómában ajándék ez a szállás.

Én áprilisba megyek, és ezután tudnék konkrént dolgokat ezzel kapcsolatba mondani. icon_lol.gif

A másik néztem társasutazás ajánlatát, és abba Róma Firenze van benne talán ha jól emlékszem 5 napos ut, busszal. De ezt megnézem, hogy áll még, és ha ien megírom neked. De én úgy érzem, hogy 5 nap utazással együtt erre a 2 gyönyörû városra és kincseire kevés.
  Vojandi | #18005 Üzenet | 2007-01-06 19:56:15 |
Kriszta, hol adtad meg ennek a szállásnak az elérhetõségét? Én is meglesném...
  Kakadu | #18058 Üzenet | 2007-01-07 15:43:02 |
Készül valaki kisázsiába?
Komolyabban felmerült bennünk egy kõrút erre a vidékre; jártunk már arra és nagyon kellemes emlékeket õrzünk róla icon_smile.gif
  Vojandi | #18061 Üzenet | 2007-01-07 15:54:07 |
Nem. Hol jártatok pontosan? Engem minden utazs érdekel.
  Kakadu | #18064 Üzenet | 2007-01-07 16:52:41 |
A Kapadókiától nyugatra elterülõ részt jártuk be két-három részletben, a tengerpartot is de beljebb is elég sokat csavarogtunk részben kocsival, részben lakóautóval. Tetszett, a törökök barátságosak és ha finoman de érezteted velük, hogy észlelted a próbálkozásaikat de ne nézzenek madárnak, akkor már nincs gond velük. Gyönyörû természeti és régészeti látnivalók vannak, de ez a rész is urbanizálódik icon_twisted.gif és itt most a dolog negatív oldalára gondolok, tehát addig érdemes menni és nézelõdni amíg van mit icon_biggrin.gif
Mi eddig is magán szervezésben szoktunk utazgatni és nem hiszem, hogy változtatnánk a jól bevállt módszereken, itt a neten szinte minden infóhoz hozzájut az ember, szállás biztosan nem gond, embertelenül sok a szladi, kempingekben a kiadó bungalló, stb, és az évek során megszerzõdtek azok a rutinok is, mellyel elkerülhetõek azok a csapdák, melyekbe oly sokan beleszaladnak.
  Vojandi | #18065 Üzenet | 2007-01-07 17:03:42 |
Kakdu, nekem szimpi ez, hogy magánszervezésben utaztok. Mi is már sokszor nekivágtunk kisebbutaknak így, ha nem foglaltunk elõre semmit, hanem ott helyben kerestünk. Én nagyon bizalmatlan típus vagyok. Az idei görög nyaralásunkhoz valszeg neten kell szállást fogalalni, a görög akreditkártyánkat akarja (a számát stb. ). elev nincs is krdeitkártyánk. Én viszont jobban örülnék, ha küldene egy tisztességes számlát és akkor estleg átutalnám a pénzt.
Te hogy szoktad intézni a szállásfoglalásnak e részét?
Az utazási irodánál foglalt útnál azt szeretem (mivel mi általában mindig 6-8 hónappal korábban foglalunk), hogy kötni lehet sztornó biztosítást, és akkor azért csak nem vész el a pénzem, ha beüt valami. De így??? Nekem túl rizikós. Mégis úgy néz ki, másképp nem fog menni. Legalább csak foglalót kérnének és ne az egész összeget....
Andi
  Kakadu | #18066 Üzenet | 2007-01-07 17:15:01 |
"Én nagyon bizalmatlan típus vagyok"
Én még Nálad is sokkal rosszabb eset vagyok; ha valki ilyet merészel tõlem kérni, akkor ott és helyben vége a történetnek; az egy lehetséges megoldás, hogy átutalok max 30 % elõleget, de ennyi!
Más kérdés, hogy az utazási irodákkal viszont szinte mindig megszívtuk; nem ott, nem úgy, nem olyan stb, nem köszönöm, nekem erre nincs szükségem. A módszer nagyon egyszerû; nagyjából kitûzzük a célt és a menetet úgy idõzítjük, hogy lehetõleg 4 óra körûl már helyben legyünk, akkor még bõven van lehetõség szállást keresni, a szladis is tudja, hogy ha nem mond egy jó összeget akkor lazán kisétálok és átmegyek a szomszédba, nem sürget az idõ, elvégre még szépen süt a nap, stb, de õ is szeretne mnnél több vendéget, tehát megtaláljuk a mind két félnek elfogadható õsszeget. Ha pedig másnapra kiderül valami rejtett turpisság, akkor irány a recepció és kérem a szlát icon_smile.gif Volt olyan nyaralásunk, hogy az elsõ három napban 4 szldaiban voltunk, a negyedik viszont tuti volt! Még fõztem is a tulajnak és utána sörben biliárdoztunk, amikor pedig kiszúrta, hogy éjjel lementem a kertbe fürödni a medencébe felkapcsolta a medence világítást!
  Vojandi | #18067 Üzenet | 2007-01-07 18:05:45 |
icon_smile.gif köszi a tanácsokat. Mivel mi nyaralásra úgy megyünk, mint a málhás szamarak, nem igen van kedvem taxizgatni és a csomagokkal több szállást is nézegetni. Persze egészen más a helyzet, ha saját autóval megyünkvalahova, akkor teljesen rendbenvan így is.
  Csutek | #18068 Üzenet | 2007-01-07 18:06:37 |
Én akkor sem mernék két gyermekemmel nekiindulni a nagyvilágnak. Habár a férjem folyton nyüstöl, hogy járjak utána hol találhatnánk szállást iroda közremûködése nélkül. Szerinte sokkal olcsóbb. icon_question.gif icon_idea.gif
  Kakadu | #18070 Üzenet | 2007-01-07 18:25:13 |
És igaza is van annak a jó embernek!!! icon_lol.gif
  -törölt nick 6508 | #18108 Üzenet | 2007-01-08 17:37:14 |
Igen, van benne igazság..
  Kyra | #18112 Üzenet | 2007-01-08 17:50:50 |
Szia Csutek!

A pasik kissé felelõtlenek! Ha bármi gond adódna õk lennének legjobban bet....va!! icon_biggrin.gif Én sem indulnék el gyerekkel a vakvilágnak!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 25 26 27 ... 94 95 96   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu