Szia Fallen angel!
Sartiról nemrégen olvasgattam a neten,annyit tudok,hogy Thesszalonikitől Sartiig naponta csak 3-4 busz indul,kb.3órás az út,17 Euro/fő/ezt irták,megjegyeztem magamnak /ha ez segit valamit...
...augusztus 22-én Sartiba megyünk nyaralni ...én személy szerint a vonatot támogatom, viszont sehol nem találtam még csak közelítő információt sem arról, hogy hogyan lehetne eljutni innen (Bp.) oda... tud esetleg valaki segíteni nekem ebben?
Szevasz!
Vonattal el tudsz menni Thessalonikiig onnan viszont nincs vasút, csak autóbusszal tudsz továbbmenni Sartiig. Kb kb 130 Km. Tudomásom szerint kb. 22 000 Ft. a vasútjegy kushettel. A buszt most pontosan nem zudom mennyibe kerül.
Üdv: Josza
új regisztráló vagyok, pár napja találtam rá az oldalatokra. megpróbáltam végigolvasni a megszólalásokat de egyelőre nem találtam választ a kérdésemre, ezért ha nem gond, feltenném:
augusztus 22-én Sartiba megyünk nyaralni a baráti körrel. a helyzet az, hogy a fele kocsival, míg a másik fele busszal akar menni. én személy szerint a vonatot támogatom, viszont sehol nem találtam még csak közelítő információt sem arról, hogy hogyan lehetne eljutni innen (Bp.) oda... tud esetleg valaki segíteni nekem ebben?
Mi is sokat sátrazunk Ausztriában, de más országban még nem próbáltam ki, igazság szerint kétséges előítéleteim vannak a kempingbéli higiénés vszonyokat illetőleg. Már Olaszországban is katasztófálisak voltak ezek (bocs, ott mégis sátraztunk már) .
Örülök, hogy megrendelted a köbyet, remélem, neked is tetszeni fog, de majd a véleményed a saját topikjába írd.
Hol voltatok olyan sokszor mindig újra és újra Görögországban?
Köszönöm a segítséget. Látszik, hogy nem rég találkoztam ezzel a weboldallal, még nem olvastam át minden fórumot.
Mindjárt rendelem is a könyvet. Látom, mindenkinek nagyon tetszik. Én is Görögország rajongó vagyok, a megélt 38 évem alatt nyolcszor nyaraltam ott. Sajnos 2004-ben voltam utoljára. Azóta Olaszországban voltam párszor, de össze sem lehet hasonlítani. A nagyobbik fiam még emlékszik az utolsó görög útra ( a kicsi még nagyon pici volt), de nagyon vágyik vissza. Amíg kicsik voltak, mindig egy helyre mentünk és kihagytuk a nézelődést, csak a tengert élveztük. Most nagyon várom ezt a bő három hetes utat, végre megmutathatom nekik azokat a helyeket, ahová a szüleim engem is elvittek anno.
Kicsit más téma: Mi a véleményetek, a válság hatásait hogyan fogjuk érzékelni a nyaralás alatt?
Olvasom, hogy a szállodák sok helyen lejjebb vitték az árakat. Én ugye kempingezni fogok végig. Attól félek, hogy a holland, német turisták csökkenésének lesz olyan hatása, hogy főleg júniusban több szolgáltatás nem fog elindulni, (kempingben lévő kis supermarket nem tölti fel a készleteit), vagy az éves hasznot a kevesebb turistából szeretnék beszedni. (bár ahogy a görögöket ismerem, ezt nem valószínűsítem).
1995 és 2004 között mindig ugyanabban a kempingben voltunk, és mindig júniusban az előszezonban, volt amikor a helyi letelepített lakókocsikon kívül csak mi voltunk. A főnök nagyon megbecsült minket, (kedvezmény, ingyen fagyi, ingyen hűtőszekrény és műanyag bútorok bérlete), mert ebben az időszakban ott töltöttünk 30 napot.
Remélem most is valami hasonlót fogok megélni, hogy a kevesebb turistát nagyon meg fogják becsülni.
Bocsi, de sajnos nem találkoztam a könyveddel, amire utaltál. Én nagy tervezgető vagyok. Még megvan az az utikönyv, amelyet 30 évvel ezelőtti körutunkon használtunk, és még elolvastam két újabb kiadást, de azok elég felületesek. Légy szíves írjál információt a hivatkozott könyvről. Köszönöm
SZia Hiroda!
Szép kis terv. Remélem, hű maradsz hozzánk. és majd az utazás után is elárasztasz jó sok képpel, beszámolóval. Az a június már nincs is olyan messze. Addig még gyorsan elolvashatod a könyvem is. (ami a Peloponnészoszról szól).
Üdv: Andi