Tegnap óta Skopelos vendégszeretetét élvezem .
Ami a határokat illeti:
Csütörtök 13:00 körül értünk Röszkére ahol 1,2 km sor állt. Ez jelentett 2 órás várakozást míg átjutottunk
A szerb-mac határ már jóval könnyebben ment mert összesen 4 autó volt előttünk- 15 perc alatt végeztünk. A határőr nagyon alapos volt itt mert épp egy előttem álló "átutazónak" nem volt rendben a kocsi zöld kártyája s annak ellenére, hogy a nyelvet is beszélte nem tudta meggyőzni a határőröket. Félre állították s lehet "azóta" is ott áll még....
A görög határon esküszöm csak lassítanom kellett mert intettek csak és gurultam is tovább. Igaz volt vagy hajnal 2-3 körül...
Innen meg majd úgy is megírom a szokásos beszámolómat de elöljáróban annyit, hogy kenterbe veri a sziget egy halom agyon "istenített" görög nyaralóhelyet. Pedig voltam már épp elég helyen az országban. Eddig minden Tuti 100%
Ha a repülőjegy megvan már akkor azért csak van valami elképzelés is nem?
Az elképzelés: Görögország. Szalonikibe vettem repjegyet. Onnan bárhová mehetünk Görögországon belül.
Tavaly Skopeloson voltunk, idénre Pargát terveztük, de nem kaptam Korfura occcsó repjegyet, Szalonikiből pedig messze van busszal, és oda nem megy vonat. (vasutasék vagyunk) Szóval elsősorban vagy olyan messzebbi terület jöhet szóba, ahová vonattal el lehet jutni, Pl. Peloponnészosz, vagy olyan közelebbi, ahová bár nem megy vonat, de nem túl hosszú a busz út. Pl Thassos, Halkidiki.
Ismételten szeretnék bátorítani mindenkit, hogy nyugodtan vágjatok bele a magánút szervezésbe Skpolelosra. A komp átkelés árban magasabb a többi szigethez képest, de a Hellenic Seaways hajótársaság előtt le a kalappal.
Korrekten tájékoztatnak levélben mindenről, és amit megígértek 1 hónapja, hogy ha tudják a visszaút menetrendjét már és a foglalás elérhető akkor tájékoztatnak levélben.
Nos 2 napja megjött a tájékoztató levél, így tegnap lefoglaltam a visszaút jegyeit.
Így elvileg minden akadály elhárult, hogy idén lássam ezt a csodás szigetet és elkészítsem az 5. beszámolómat
Ami a hazautat illeti nos egyik szemem sír a másik nevet. Ugyanis bár örülnöm kellene annak, hogy a komp "csak" 15:35 kor indul Skopelosból Volosba, de ha belegondolok abba, hogy 20:00 kor érkezik be Volosba és akkor indulok neki még az 1200 km távolságnak... huh.
Igaz oda fele is úgy tervezem, hogy 14:00 körül indulok s éjjel nyomom ahogy eddig minden évben. Reggel 9:00-re a kikötőben kell lennem...
Ha a mai Bp-i időjárásra gondolok elképzelni sem tudom milyen lesz az időjárás kint bő 2 hónap múlva
Itt szeretnék nyíltan köszönetet mondani rollo fórum társunknak aki privát üzenetekkel segített előbbre jutni a kompfoglalás útvesztőiben.
Ő volt az aki elsőnek kiszúrta azt, hogy a Hellenic Seaways lapján a foglaláskor oda kell figyelni a hazaérkezési dátumra mert a rendszer nem vált automatikusan mikor "retur" jegyet igénylünk.
Ezen a kis buktatón sikeresen tovább jutottam, amikor is azzal szembesültem, hogy a már közzé tett nyári menetrend bár fent van, de vannak hajójáratok amiket ennek ellenére a rendszer nem enged foglalni.
Nos nekem sem kellett több ráírtam a hajótársaságra akivel 4-5 levélváltáson vagyok most már túl, s azt kell mondjam nagyon korrektek s szinte még aznap válaszolnak a feltett kérdésekre
Mára odáig jutottunk, hogy sikerült már meg is vennem az odaútra a jegyeket 5 főre és 1 személyautóra Július 18. 9:00-ra 157 Euro-ért
Már csak a visszaút ami nincs még meg mert ott hibádzik a hajótársaság foglalási rendszere- de ahogy tisztába teszik azonnal írásban jelezni fognak
Ezt csak azért meséltem el, hogy egyrészt nem kell megijedni a magánszervezésektől, másrészt viszont időben kell az ügyekkel foglalkozni s amiről azt hisszük, hogy működik nos ott is lehetnek apró bakik amiket meg kell oldani.
Lassan neki látok a "látnivalók" napi összeállításának