ha nem olyan bibi van amiért a légitársaság a felelős (a késés önmagában nem olyan) akkor így van, abszolút így jártál. ha jól tudom, van arra mód, h talán 80 euróért feltegyenek a köv. gépre (már persze ugyanannál a társaságnál a következőre).
megoldás (már a fapados átszállások negligálásán túl ) a viszonylag nagy lauf tartása a két járat között (hogy mi a nagy relatív; függ a reptéről is ahol az átszállás megtörténik, de attól is, h melyik napszakban utazunk).
Nagyon tetszett a beszámolód, s igen megtisztelő, hogy még engem is emlegetsz benne! Gondoltam, felteszek pár képet összehasonlításképp, mennyire meg tud változni a part egy év alatt, minden bizonnyal nagyon erős hullámzás hatására.
Arsanas tavaly július végén (saját képeim):
(Külön hozzászólásban rakom fel a képeket, mert valamilyen oknál fogva egy hozzászóláson belül vagy csak Rollo, vagy csak az én képeim látszanak.)
egyébként amikor informálódtam még thassosról az alsó/felső út holléte felől, ez is oka volt a zavaromnak, h te egy tök könnyen fürödhető kis öbölnek írtad le a bea-öblöt (mint látható, okkal ), én meg ugye alapjaiban mást találtam.
Ebből is látszik, milyen hasznos megosztani a tapasztalatokat, mert legalább tudatosul bennünk, mennyire megváltozhatnak a dolgok és egész más szemmel tekinthetünk a saját tapasztalatainkra.
Saliara Lefkada után csak egy apró pötty a térképen, főleg úgy, ha az ember tömegesen látja. Vathinál nagyon szép a táj, s ha rontja is a képet az a félig elkészült épület és a kerítés, még mindig jobban élvezhető, mint Saliara zsúfoltsága. Ott mi jól beúsztunk a mély vízbe, ahol már senki sem volt, onnan csodáltuk a tájat, ami így már sokkal élvezhetőbb volt. A kis öblöknél nagyon fontos tud lenni az időzítés: reggel, koradélelőtt illetve estefelé érdemes ellátogatni, elkerülve a kirándulóhajók érkezését.
Viszont a Golden Beach közepe még főszezonban is egész nap élvezhető, itt mindig kevesen voltak, ezért is vált kedvencünkké a szállásunk előtti partszakasz, s nagyon ajánlom mindenkinek, aki Thassos egyik legszebb partján szeretne lakni, de nem vágyik tömeges élményre még augusztusban sem: https://www.sunrise-studios.gr A part közvetlenül a stúdió előtt keskeny és kavicsos, de 2-3 lépés a vízben és már puha homok mindenhol.
Ez volt az átlagos népsűrűség:
Tömeg csak a távolban, Chrisi Ammoudia (Skala Panagia strandja):
Chrisi Akti (Skala Potamia strandja):
vathit saliaraval össze sem lehet hasonlítani, egyetértek veled. ennek ellenére engem előbbi sem győzött meg. például, ebben az elhagyatott 'műfajban' nekem glyafada jobban tetszett.
és egy csúnya megjegyzés: séta közben azt hiszem rátaláltam a tavalyi apartmanotokra (ami hozta a tőled elvárhatót: tényleg szépséges, ápolt, szép kerttel és hát állat jó helyen van ), viszont eszméletlen, hogyan hagyhatják, h a szomszéd terület úgy nézzen ki, ahogy. :s
nem tudom tavaly nyáron milyen volt, de most borzalmas: komolyan két méteres gaz, halom szeméttel vegyítve, tán még egy kocsirom is volt ott...egyszerűen nem is értettem. oké, h nem az övék, de hát az ő környezetüket, és így az üzletüket is rombolhatja akár.
Igen, teljesen szubjektív, kinek mi tetszik jobban, s attól is függ, épp milyen állapotban találja az ember, amikor ott jár. Vathi nekünk azért is tetszett, mert már az odavezető út is vadregényes volt, s ha egy óránál többet nem is töltöttünk ott, annyira tökéletesen megfelelt, s nagy kár lett volna kihagyni az élményt:
Az északi partokon nekünk is Glifada tetszett a legjobban, s miután több helyre is bekukkantottunk, strandolásra mi is ezt választottuk. Főszezon lévén a hotelben már voltak vendégek, azaz nem volt az elhagyatott kategória, mégis alig voltak a vízben:
Pachis Beachet megnéztétek, amikor a szigetkerülő túrán voltatok? Nekünk ez volt tavaly a nagy "csalódás", mert kristálytiszta víz helyett csak ezt találtuk (s ez már a szebbik állapot, előtte pár nappal le sem fényképeztem, annyira zavaros és barna volt a víz)! Pedig mennyi szép képet láttam róla, s majdnem itt foglaltam szállást is...
Tavaly nyáron teljesen rendben volt a Sunrise-zal szomszédos telek, ott sétáltunk át a boltba, szemét sem volt sehol. Viszont a parton volt több elhagyatott épület is, ez nekünk is feltűnt. Valószínűleg az üdülőhelyeket csak a szezon elején teszik sajnos rendbe, a tulajdonosok sokszor nem is a szigeteken laknak, csak nyárra költöznek ki s akkor látnak neki a rendbetételnek. Mivel magántulajdonban vannak a telkek és az épületek, másnak nem nagyon van joga ott bármit is csinálni, esetleg megkérdezés után, illetve a hatóságok intézkedhetnének, hogy elkerüljék a hasonló helyzeteket. Görögországban sem lehet minden tökéletes, de nekem még így is jobban tetszik, mint az elegáns, drága helyek, még akkor is, ha a pékségből hazafelé többször is "versenyt futottunk" a kukáskocsival, nehogy megelőzzön és érezzük azt a csodás illatot... Akkor kellemetlen volt, de visszatekintve már ez is egy emlékezetes élmény, amin csak egy jót nevetünk! Ha valamit igazán szeret az ember, azt a hibáival együtt teszi, s mi pont így vagyunk Görögországgal, s ahogy látom, nagyon sokan mások is. Ezért is megyünk oda, nem igaz?
persze, persze, igaz. tudjuk, h nem tökéletes ez az ország, sőt, ha az lenne, valószínűleg nem is volna már annyira vonzó és speciális.
a kis 'dörgedelmeim' annak szólnak inkább, h azért elég nagy bajban vannak, és ezért mostanság talán még jobban kellene figyelniük talán. de semmiképpen sem ellenük, max. értük, úgymond 'féltésből' kritizáltam az 'állapotokat'.
pachis: de, voltunk ott is, és sajnos ott nem volt változás: ugyanezt tapasztaltuk mi is.
Szia Hidalgo!
Nekem is nagyon tetszett, ha tudom majd melyik, akkor felveszem én is a listára... Tavaly igazán nem voltunk sok parton, és talán most nem nézzük meg mindegyiket, de párat, ami tetszik, azt biztosan. Ha ez Tripiti, akkor tuti célba vesszük.
Ti melyik apartmanban/szállodában is lesztek? (lehet, hogy már kérdeztem, csak nem emlékszem...)