Egyéb utazásaink
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 24 25 26 ... 94 95 96   >
Üzenet
  Mamin | #78873 Üzenet | 2008-08-27 10:43:54 |
Sziasztok!

Meredek tervet fontolgatok, gondoltam megosztom veletek, hátha valakinek akad valamilyen jó tanácsa hozzá. Ugyan erõsen "hazajáró lélek" vagyok, ami Görögországot illeti, mégis jövõre szeretnénk eljutni Spanyolországba . (Is, ha sikerül:)) Június közepében gondolkodom, fapadost foglalnék Barcelonába. Ott töltenénk kb. 5-6 napot, autót bérelve megnéznénk a környéket, (elhagyottabb tengerpartot is, ha van ilyen arrafelé), majd továbbautóznánk délre, kb. Seville-ig. Úgy olvastam, ez a város a Flamenco központja Spanyolországban. S a legfõbb vonzerõ ebben az utazásban számunkra éppen ez a zene...:) Kalandoznánk ott a környéken, a tengerfelé is újra, majd vissza Barcelonába, leadnánk a bérelt kocsit, s hazajönnénk a fapadossal. Kb. 14-16 napban gondolkodtam, hogy láthassunk is, ne kelljen rohanni és azért ki is bírjuk fizetni. Szállást nem foglalnék elõre, talán csak Barcelonában, délebbre csak ott a helyszínen.
Még minden eléggé kialakulatlan, csak nagyjából tudom a látnivalókat, költségeket is, olvasgatok a neten errõl, amikor tehetem. Nagyon szeretnénk a Flamenco-kocsmákon keresztül megmerítkezni kicsit a spanyol kultúrában s bebarangolni Spanyolország legalább egy részét. Kihagyva a tömegturistás helyeket, ha lehet.
Van valaki, aki járt már errefelé? Milyen tapasztalatokat, benyomásokat gyûjtött? Vajon mennyire beszélnek angolul a délebbi részeken? Sikerülhet ebben az idõszakban csak a helyszínen foglalni szállást? Az autóbérlést jobb itthonról intézni?
Köszi, hogy elolvastátok, bocs a hosszúságért.
Mamin
p.s.: (Ettõl eltekintve az augusztusi last minute Görögország legalább ilyen dédelgetett terv.)
  H.apci | #78849 Üzenet | 2008-08-26 23:46:26 | Válasz a #78833. hsz-ra Előzmény #78833
Ez csak egy Barba-trükk (Te még talán tudod, mi az). icon_rolleyes.gif Majdnem dobtam egy hátast, amikor megtudtam, hogy mibe kerül a szállás Finnországban. Na jó, a világ végén reggeli nélkül egy egyszerû szobát lehet kapni elfogadható áron, de abban mi az élvezet. icon_confused.gif Ez a ház súlyponti helyen van (nekem); innen egynapos csillagtúrákkal elérthetõ, amit meg akarok nézni, s közben azért pihengetek, szaunázok, horgászgatok, no de pláne grillezgetek, bográcsolok. icon_razz.gif S ha esik az esõ, hát legfeljebb jobban eszik a hal (is)! icon_wink.gif icon_lol.gif
  Timba | #78833 Üzenet | 2008-08-26 22:45:29 |
H.apci!
Nekem ez a házikó is tetszik,pihenésre,kikapcsolódásra kiváló,jó lesz ott Nektek,örülök hogy minden ok.
  H.apci | #78773 Üzenet | 2008-08-26 17:26:04 |
Popeye77 írta:
A csapat sosem a kortol fugg hanem az osszetartastol icon_biggrin.gif

Hát mi összetartunk, ha azt annak lehet nevezni, hogy erõsen kapaszkodunk egymásba, nehogy összeessünk. icon_wink.gif icon_lol.gif icon_redface.gif
  Popeye77 | #78766 Üzenet | 2008-08-26 16:58:30 |
A csapat sosem a kortol fugg hanem az osszetartastol icon_biggrin.gif
  H.apci | #78759 Üzenet | 2008-08-26 16:52:17 |
Popeye77 írta:
h.apci: engem nem vesztek be a csapatba?...

Milyen csapatba? icon_eek.gif Két rozoga öreg neked csapat? icon_rolleyes.gif icon_redface.gif
  Popeye77 | #78748 Üzenet | 2008-08-26 16:21:42 |
h.apci: engem nem vesztek be a csapatba? icon_biggrin.gif megyek en is, bar siszezonban szivesebben mennek csapatni a havat a boardommal icon_biggrin.gif
  H.apci | #78739 Üzenet | 2008-08-26 14:59:03 |
h.apci írta:
Úgy tûnik, nekem az agyamra ment a várakozás; mert hogy hol van még az indulás napja!? icon_rolleyes.gif
Mit is lehet addig csinálni, mint tervezgetni a következõ, vagy akárhanyadik utat. Csakhogy átestem a ló túloldalára! icon_eek.gif
Vázlat-szinten kész - kicsit perverz - háromhetes programom van jövõ augusztusra: ...Kassa-Rzeszów-Lublin-Kaunas-Vilnius-Riga-Tallin-Helsinki-10 nap egy tóparti Lomamökit-ben kirándulásokkal-Turku-Stockholm-Koppehága- Rostock-Pößneck (meg persze még néhány apróság, ami útbaesik jövet-menet)...
Elkezdtem információkat csipegetni, s közben kõkemény alkuba bonyolódtam egy Lomamökit-re, ami már-már álmaim vágya lett... icon_redface.gif Jó lesz, ha minél elõbb számitógép nélkül maradok, mert ebbõl még baj is lehet! icon_eek.gif icon_rolleyes.gif icon_wink.gif icon_lol.gif icon_redface.gif Drukkoljatok nekem! icon_wink.gif icon_lol.gif breakage       .gif

Nem mondtam egészen igazat, mert nem egy, hanem két "Lomamökit"-re (vízparti kis nyaraló/telelõ faház szaunával, meg ami kell) keveredtem alkuba, s hát az egyik összejött! icon_eek.gif Nem az, aminek a képeit feltettem, ha nem a másik, látszatra kicsit szerényebb, de összességében mégis jobb, fõleg, hogy mint bázis szuper helyen van, a Helsinki-Tampere-Lahti háromszög közepén. Sikerült 10 napra 40 Euró/nap összegért megkapni a házat augusztus elejére, ami kész csoda (egy százast sikerült lealkudni; most már szégyenlem, de azért nem nagyon... icon_wink.gif icon_redface.gif ). Hát így jártam... A kocka el van vetve; jövõ augusztusban irány Finnország - meg ami útba esik jövet-menet! icon_wink.gif icon_biggrin.gif

Nehogy félreértés essék; szeptemberben irány Thassos, s hogy augusztusig mi lesz...? Úgy még soha nem volt, hogy valahogy ne lett volna! icon_confused.gificon_wink.gif icon_lol.gif

Zsebkuty | #78607 Üzenet | 2008-08-25 18:19:35 | Válasz a #78604. hsz-ra Előzmény #78604
icon_rolleyes.gif Sajnos,kedves Kakadu,még nem mélyedtem bele ennek a szép országnak se a történelmébe,se a kultúrájába,sem pedig a helységeibe...SAJNA!Egyáltalán,mint UTAZÁS,na,az nem volt a része az életemnek egészen tavaly óta,mikoris buszos utazásunk során beleszerelmesedtünk Göröghonba,azóta kutakodok mindenhol a neten e gyönyörû ország miatt.Valóban vannak ,,kényes"pontjaim,amikbõl,ha lehet,nem engedek,hisz oly rövid az élet,szeretnék minél többször eljutni ilyen szép helyekre,emlékezni minden mozzanatra,minden pillanatra.Remélem,anyagilag sem kerülünk a padlóra,egészség is rendben lesz,s akkor már biztosabb a ,,beteljesedés".Kösz a tanácsokat!Kutakodok... icon_lol.gif
  Kakadu | #78604 Üzenet | 2008-08-25 17:54:32 | Válasz a #78601. hsz-ra Előzmény #78601
Kusadasiról, Cesmérõl, stb még soha nem hallottál? icon_lol.gif
Van arrafelé jó pár hely ami "kényes" követelményidnek is megfelelne... Ha pedig egy kicsit kurkászol a neten találsz is. Én pl háromszor is kocsival jártam be az ország jó részét és csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a kedvességükrõl, vendégszeretetükrõl. Isztambulból nem szabad kiindulni (bár az sem rossz, ha észnél vagy icon_wink.gif ), az az orosz, moldáv, stb "üzletemberek" bevásárlóhelye, de maga az ország egész más, ha pedig egyénileg szervezed meg sztem sokkal jobban jársz!
  Zsebkuty | #78601 Üzenet | 2008-08-25 17:31:41 | Válasz a #78597. hsz-ra Előzmény #78597
icon_idea.gif Ez a gondolat is szöget ütött már a fejembe,lehetséges,igazad van,köszönöm!Djerba csak pillanatnyi elmezavar lehetett,mert nagyon tetszett a fehérhomokos tengerpartja.Ezért aztán a ma délutánomat azzal töltöttem,hogy olvasgattam különbözõ fórumokat,amikben ecsetelik,hogy a fehérhomok még rendben is lenne,de olykor maga a viz nagyon hinaras,nem szép-egy pont minusz...A párom hallani sem akar semmiféle arab kajákról,Tunézia hallatán elrohan,felül a csopperére,nem látom vagy 2óráig,mikor meg hazaér,nagy nyugodtan megkérdi:,,Ugye csak vicceltél???"hát,kedves Kakadu,a kebabbal megfogtál,nagyon,gondolom,a tengerparttal sem lehet sok gond,a napnak viszont/tudod,ez a mániám.../bele kell este buknia a tengerbe,úgyhogy azt hiszem ez a Kalymnos-dolog lenne a megfelelõ számunkra...DE mégegyszer,kösz!! icon_lol.gif kiss.gif
  Kakadu | #78597 Üzenet | 2008-08-25 17:03:00 | Válasz a #78587. hsz-ra Előzmény #78587
Miért nem Törökországban gondolkozol?
Az ottani kebab sem rossz ám, de az igazi az Iszkender Kebab! icon_redface.gif
  Vojandi | #78588 Üzenet | 2008-08-25 14:39:01 |
Én Valcsitól és Kittyttõl csak pozítívat hallottam, Kitty már rá is beszélt, csak a párom nem akar Tunéziába menni.
  Zsebkuty | #78587 Üzenet | 2008-08-25 14:24:31 |
Jaszasz!Tudom,bocs,hogy beleronditok,meg én is imádom Görögországot,de azért irnék most ebbe a topicba,hogy érdeklõdjek tõletek,érdemes-e Tunézián gondolkodni egy hasmarsos embernek,van-e ott gyroshoz hasonlitó finomság,egyáltalán,volt valaki közületek pl.Djerbán?Tapasztalt utazóktól kérdezném,megéri-e hûtlenkedni második hazánk mellett???
  Timba | #77335 Üzenet | 2008-08-16 21:34:29 | Válasz a #77331. hsz-ra Előzmény #77331
Szia

Tudod ez az utószezon nekem most nagyon spórolósra icon_redface.gif icon_cry.gif sikerül,de úgy szeretem õsszel Görögországot icon_smile.gif ,Toloban 15-éve voltam már akkor szerelem volt,vissza mennék,de nem egy hétre icon_cry.gif ,most meg többre nincs idõm icon_sad.gif . Még most is csak halkan álmodozom,ne hogy valami baj történjen még icon_redface.gif .De azt tudom hogy muszáj kiengedni a gõzt icon_twisted.gif icon_twisted.gif ,ezt az utolsó két hetet nem kivánom senkinek.Legszivesebben kifutnék a világból is icon_exclaim.gif olyan perbe-haragba vagyok vele icon_twisted.gif ,de majd egy kicsi pihenés lehûtt icon_lol.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 24 25 26 ... 94 95 96   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu