Igen, érdemes a szigetről mind a beszámolókat, mint a fotóalbumokat megnézni, hiszen több szem többet lát, valamint mindenki más nézőpontból nézi a dolgokat.
Nagyon sok kirándulási lehetőség van ott, és mivel nem túl nagy az egész sziget, ezért sok helyre el lehet jutni. Mi tavaly voltunk, de idén is odamegyünk, visszahúz a szivünk, na és a sok elmaradt látnivaló.
Autóval mentek vagy busszal?
A pontos időpont még nincs meg, augusztus elejére saccolnék.
Saját autóval megyünk, alább emlitett másik oldal segitségével foglaltam.
Tavaly kevés volt a 7 nap, igy most pár nappal meghosszabitanám, majd meglátjuk mi lesz belőle, de ezt még a helyszínen is meggondolhatjuk.
Autóval szabadabb az ember, sok helyre el tudtok majd menni. A fővárosba Limenasba mi szinte naponta átmentünk (kb 15 perc kocsival), vagy csak nézelődni, suvenirekét, vagy a "romok" között sétálgatni, vagy az ott lévő szupermarketbe. Ráadásul ott volt a kedvenc fagyizónk.
Ezt a pénzt nem fogod bukni, és csalódni sem fogsz! Romlatlan, igazi görög hangulatú sziget, csodás hegyifalvakkal (Theologos, Kazaviti), tengerpartokkal (Alyki, de sorolhatom az egész keleti és déli oldalt), és a történelem is átszövi a szigetet, ezernyi műemlék lépten-nyomon!
Szóval nagy kedvenc lesz, remélem a fiaméknak is, Ők is ide mennek idén
Ezek szerint ti lazábbra veszitek... Nekünk ez e két kisgyerek miatt nem megy, ezért igyekeztünk minél hamarabb túl lenni a szállásfoglaláson. Ma üzent a másik szállás tulaja, úgy néz ki az is meglesz, amit a szüleimnek akarunk foglalni. Sok látnivaló van a fővárosban? Mi az amit feltétlenül "meg kell nézni"? Engem olyan dolgok is érdekelnek, ami nem szerepel az átlag fakultatív kirándulások között. Korfun például minden nyaralás alatt legalább kétszer kimentünk a repülőtér végéhez. Volt északon egy kis hegyi falu, ahová a világháború alatt húzódtak az emberek, az is nagyon tetszett. Ilyesmikre gondolok.
Köszönöm Kónyu! Mármint a biztatást. Egyébként én is ezt vontam le az eddig olvasottakból. Mármint hogy gyönyörű és eredetibb mint a többi sziget. Azt is olvastam, hogy ide többnyire görögök járnak nyaralni. És az igaz, hogy a csapvíz iható, sőt még javasolják is, mivel forrásvíz?
Igen, a viz iható, mi ebből csináltuk a reggeli kávét, sőt a ezt vittük a strandra is - szigorúan mélyhűtőben lefagyasztva.
Rengeteg a látnivaló, tobzódni fogtok garantáltan! Egyetértek Kónyuval, nekem is nagyon tetszik a sziget hamisítatlan görög hangulata! Én az ókori műemlékek rajongója vagyok, tehát nálam az ilyen helyek a favoritok, a kedvencem Alyki volt - ezt emlitette Kónyu is - ahol az ókori romok, az ókori márványbánya és a tenger látványa együttesen fantasztikus!
A fővárosban is sok antik műemlék van, lehet barangolni, meg egy jó hosszú sétálóutca, tele bazárokkal - csak hogy ilyet is említsünk.
Ezen felül pedig ott a rengeteg gyönyörű strand - na ezek amik nekünk kimaradtak, ezt idén meg kell nézni, egyedül Paradise beachen voltunk, imádtam a nagy hullámokat!
Mi Skala Potamiaban leszünk - ott voltunk tavaly is, ugyanabba az apartmanba megyünk - és ott a Golden beach nekünk tökéletes volt a napi strandoláshoz.
Köszönöm a tippeket! Összegyűjtöm őket, és igyekszünk mindent megnézni, amit a két kisgyerektől csak lehet. Így, hogy két hétre megyünk és a szüleimmel, azért több lehetőség lesz kirándulni. Na meg a srácok is igen rugalmasak! Mindenhol találnak valamit, ami érdekes nekik.
Igen, azt én is észrevettem, hogy szeretik a gyerekeket. Bárhol is voltunk, mindenhol nagyon kedvesek voltak velük. Megvannak az adatok a Tasoshoz! Úgy néz ki, a szüleimnek is lesz szállása! Csak a bank van hátra, hogy feladjam az előleget. Na az sem egyszerű. Sosem lehet egy útból megúszni!
A helyi strand, a Golden beach a gyerkőcökkel tökéletes lesz, nagyon lassan mélyül, sokáig be lehet menni. Skala Potamia és Skala Panagia - ahol Ti lesztek - előtt terül ez a strand jó hosszan, végig lehet rajta sétálni, sőt kisvonat is jár a part mentén.
Mi ezen kívül a Márványpartot és a Paradise beachet néztük meg, idén ezt pótolni kell, és meg kell látogatni pár másik nevesebb strandot is.
Hű de jó! Nagyon fog tetszeni a gyerekeknek, az tuti. A kisvonat is. Majd kipróbáljuk. Van Esztergomban is, de még soha nem ültünk fel rá, pedig már párszor megígértem. Dehát erre való a nyaralás.....
A Márvány part milyen volt? Tetszett? Azt már felírtam a listára!
A márvány part most is nagyon szép,de láttad volna régen.Azért nem szabad kihagyni,főleg ha gyalog mentek el oda. Mi megtettük és még meg is fogom tenni.
Hát a Márványpartos kirándulásunk érdekes volt.... Mivel hallottuk, hogy a kis Márványpart (Marble beach) eléggé zajos, és túlzsúfolt, ezért úgy gondoltuk, hogy késő délután megyünk majd megnézni. Kb. este 6 óra körül értünk oda, az út - legalábbis nekünk- valami katasztrófa volt - tiszta hepehupás, a szálló márványporról nem is beszélve, ráadásul a strandolók akkor indultak hazafelé, igy az út tele volt kocsikkal, jó sokszor meg kellett állnunk. Mikor odértünk még akkor is szólt a hangos zene - mit szólt, üvöltött - bár már szinte csak pár fiatal lézengett ott. Pedig a part maga csodálatos, a viz gyögyörű szinekben pompázik, engem teljesen lenyűgözött, nagy élmény volt látni! Én meg is fürödtem, de ennyi volt a látogatásunk.
Én át akartam menni - tovább lehet menni a Márványbánya felé - a másik, úgynevezett nagy márványparti részhez, de a párom annyira féltette a kocsit, hogy kijelentette, hogy ennyi már éppen elég volt, majd megkérdezzük, hogy a másik irányból hogy lehet megközelíteni. Ez pedig a későbbekben elmaradt, pedig a Márványpart nagyobbik része állitólag szebb, és főleg tömegtől mentes, és csendes is. Majd idén.
A szóismétléseket az Istennek nem tudtam kiküszöbölni, a márvány szót képtelenség bármivel is helyettesíteni.