Kythira
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 23 24 25 ... 27 28 29   >
Üzenet
  AgniTolo | #83687 Üzenet | 2008-10-24 09:41:22 | Válasz a #83649. hsz-ra
Sziasztok. Mi Kapsaliban laktunk egy nagyon hangulatos helyen, es amikor letelt a nyaralasra szant par nap alig akartunk hazajonni. A helyiek mondtak, hogy a fovarost is Kithiranak hivjak (hivtak) ahogy a szigetet, de a helyiek csak Hora-kent emlegetik , sot most mar a terkepek is.... Van mas olyan sziget is ahol a fovaros neve helyett a Hora-t hasznaljak...
  Kvalcsi | #83678 Üzenet | 2008-10-23 23:04:35 | Re:
atosz írta:
Hát köszi a válaszod amit írtál... icon_wink.gif Lényegében tényleg leirtad már ugyan ezt régebben. icon_confused.gif icon_smile.gif

Üdv:Atosz icon_wink.gif

Kedves Atosz!
Nagyon igazad van, de lehet hogy én is nagyon hülye és figyelmetlen vagyok, mert sajnos nem igen tudtam meg semmit Kythiráról egy olyan valakitől aki állítólag ott élt. Még az utikönyveimben is több infó van a szigetről.
  Atosz | #83671 Üzenet | 2008-10-23 19:20:48 | Válasz a #83649. hsz-ra Előzmény #83649
Hát köszi a válaszod amit írtál... icon_wink.gif Lényegében tényleg leirtad már ugyan ezt régebben. icon_confused.gif icon_smile.gif

Üdv:Atosz icon_wink.gif
  Annita9 | #83649 Üzenet | 2008-10-23 14:42:15 | Válasz a #83621. hsz-ra Előzmény #83621
Szia Atosz!

Amikről most kérdeztél szerintem korábban már írtam.:)Helyi lakosok,szálláslehetőség stb...
Ezért nem tudom,hogy mi mást tudnék még hozzá tenni...
Mi Horában laktunk Kithira fővárosában.
Az emberek a szigeten mint mindenhol Görögországban nagyon kedvesek,vendégszeretők és szerintem itt is minden ugyanolyan mint bárhol máshol Hellászban...Aki szereti a csendet annak ajánlani tudom,mert nyáron sincs tömeg!(Engem volt hogy ez zavart...)A táj csodálatos,érintetlen.Mi mást mondhatnék?
Nem igazán tudom szavakba foglalni,ezért azt tanácsolom,hogy mindenkinek látni kell egyszer az életben ezt a csodálatos Kithirát!!!icon_wink.gif
  Vojandi | #83645 Üzenet | 2008-10-23 14:04:41 |
Nagyon érdekesnek tartoma fentebbi képen látható építkezési formát!
A "fehérség" és a szűk utcák miatt kikládias, de a tetők stílusa totálisan Thassos - Észak-égei-szgk., amihez az alatta lévő ház szerintem elég furán passzol, de lehet, hogy csak azért, mert szürke termáskvet várok el a Thassoson látottak alapján. Végül pedig a Jó-szigetek (ok, Kithira kivétel) inkább a velencei építészeti stílust képviselik. Érdekes, az biztos. Úgy látszik, Kithira maga sem tudja, hova tartozik, kicsit ide is, kicsit oda is icon_smile.gif
  Atosz | #83623 Üzenet | 2008-10-23 09:58:05 |
Ez a szövegrész olyan hosszú lett mint a péklapát,valami zűr van,hogy így megnőt az oldal.Igaz van itthon egy kis timsóm... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif majd az összehúzza... icon_confused.gif 19" -os monitorom van de lelóg a végin a szöveg... icon_biggrin.gif

Jox, én ez ellen nem tudok tenni semmit.Még jó hogy gőrgös székem van,betudom járni a terepet... icon_lol.gif icon_lol.gif
  Atosz | #83621 Üzenet | 2008-10-23 09:30:51 | Válasz a #83611. hsz-ra Előzmény #83611
Jajj aranyos Annita,ha valaki hónapokat eltölt egy ilyen kis elzárt szigeten és megimeri a környezetét, az ott élő őslakókat és napi kapcsolatba kerűl velük,megismered a természeti környezetet a,tájakat az időjárást a rosszat és a jót, akkor az spontán tudsz írni az ottani életéről ezer dolgot.Talán a legelső, hogy mennyire sikerűl ilyenkor egy idegennek beilleszkedni az ő kis mikróvilágukba,mennnyire engedik magukhoz közel,egyátalán szívesen fogadják-e a nemodavalósiakat,a túristákat.
Van-e lehetőség pl. apartman,szállás lehetőség és ha igen egy szegény magyar milyen áron és egyátalán milyen módon juthat ide,ha fogalma sincs a lehetőségekről.Mandinerből tucatnyi kérdést tudok feltenni,de most csak azt kérdezem és ebből letudok vonni némi konzekvenciát hogy te hogy érezted magad és mennyi ideig voltál Kytherán és mi volt a falu v.a település neve ahol éltetek és milyen körülmények között,hisz az meghatározó egy ember közérzetének szempontjából.Szóval én kérdezni azt tudok... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Most akkó te gyüssz! icon_eek.gif icon_wink.gif icon_biggrin.gif

Előre is köszönöm és üdv: Atosz icon_wink.gif
  Annita9 | #83614 Üzenet | 2008-10-22 22:59:05 |
  Annita9 | #83613 Üzenet | 2008-10-22 22:54:51 |
  Annita9 | #83611 Üzenet | 2008-10-22 22:44:41 |
Szia Atosz!

Ne gondold,hogy azért nem írok Kithiráról,mert ez magánügy lenne,hanem mert nem tudom,hogy miről is írhatnék!:)Napok óta gondolkodom,hogy mit lehetne írni erről a picike kis szigetről ami téged is érdekelhet...szerintem ugyanolyan hely mint bármelyik görög sziget,csak annyi a különbség hogy itt nem tapossák egymást a turisták...
Én jobban örülnék ha feltennél pár kérdést arról ami érdekel,és ha tudok,akkor szívesen válaszolok!icon_smile.gifMég egyszer bocsi,és nyugodtan kérdezz!Ok?
  Triznyak | #83606 Üzenet | 2008-10-22 22:19:54 | Válasz a #83598. hsz-ra Előzmény #83598
"kicsit írsz az általad már jól ismert kis szigetről, ami engem,ha netán mást nem is,..."

Engem is érdekel!! Nagyon! icon_smile.gif Az én fejembe is befészkelte magát a gondolat a sziget meglátogatásával kapcsolatban. icon_wink.gif
  Atosz | #83598 Üzenet | 2008-10-22 20:20:28 |
Szia Annita!

Te olyan vagy mint srác koromban a langyos tavaszi szellő./akkor még volt tavasz évszak,ma már nincs/ Jössz és szépen tovasuhansz.Gondoltam
még maradsz és szép képeken kívül egy kicsit írsz az általad már jól ismert kis szigetről, ami engem,ha netán mást nem is, de a képekből és a filmből itélve megfog, ha nem is kimondottan Jón-tenger kiemelkedően zöld szigete.Olyan érzésem támad mintha valami,vagy valaki ezt tíltaná neked. Érdekes.Ha valami folytán ez átmegy magánügybe akkor ahogy most szokták mondani /nem bocsánat/hanem bocsika,sorry,excuse me!
Csak így magyarosan... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Azé még remélek.Jó? icon_wink.gif
  Triznyak | #83546 Üzenet | 2008-10-22 00:06:43 |
A filmet magam is lelkesen nézem, szeretem, de ne feledjétek, legalábbis a feliratok szerint, több mint 20éve készült. Görögország pedig 20év alatt sokat változott. Meglátásom szerint, nem mindig előnyére. icon_sad.gif Persze a tenger, meg a sziget, bizonyára ugyanott maradt. icon_smile.gif
  Rhoda | #83542 Üzenet | 2008-10-21 20:54:13 |
Sziasztok! Egy 1-2 hete fedeztem fel, hogy az M2 adón vasárnap délelőttönként vetítenek egy alkalmanként 30 perces ifjúsági sorozatot a "Napfényes Kythera" címmel. Kis storyk közben a szigetről is láthatunk felvételeket és láthatjuk, hogy milyen figyelemre méltó is. Én is egyből megkerestem a Google Earth-n és igencsak felkeltette a kiváncsiságom! Örülök, hogy itt a fórumon is találtam róla csodaszép képeket!
  Atosz | #83541 Üzenet | 2008-10-21 20:53:22 | Válasz a #83536. hsz-ra Előzmény #83536
Épp nemrég írtam a Lesvos topikban,hogy nagyon sok minden a pénz kérdése és természetesen az egészségé, ezt az utóbbit fiatalabb korban még könnyen elfelejtettük.Manapság ezt mindig előtérben kellene tartani
idősnek fiatalnak egyaránt.Ha mindkettő összejönne nem lesz spekuláció!
Ti mikor mentek vissza,vagy idén már nem?Hoppá, egy kis leírást igértél valamikor a szigetről és én ezt evidenciába tartom. icon_smile.gif Köszi!

Üdv: Atosz icon_wink.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 23 24 25 ... 27 28 29   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu