Látod valami ilyesmire gondoltam amikor legelőször kértem,hogy írjál a szigetről az ottléted élményeiről.Ehhez nem kell a sziget történelme az 1600-as évektől és erre én biztos nem vagyok,de más sem kiváncsi.Pl most azt írd le,hogy miképp lehet,vagy ti milyen úton módon mentetek oda,ami lehet az nekem is egy jó tipp.Érted?-egyszerű és ehhez nem kell semmiféle adottság, írói képesség.Vagy az ottaniak szeritik-e egyátalán a jött-ment turistákat,naplopókat mint lennék én is a szemükben ha odakerülnék,ha lehet akkor repülnék.Pofon egyszerű tőmondatokban letudsz írni sok dolgot ami engem,illetve akik oda szándékoznak menni érdekel.Nem haragszik itt senki rád, csak a hitelességeden esett volna csorba ha ezt nem teszed meg. Ha már csak a te szubjektív ottléti élményeidet leírod már azok is egy beszámolóvá kerekednek.Hát ilyen egyszerű. ...és igyekszem a célra törni mint a srácok szoktak először szóval és a többit mán nem tudom mert oly rég vót.
Az személytől és település függő,hogy a helybeli boltok megfelelnek-e az igényeknek.Mi Xorában laktunk,ami a sziget fővárosa,de a boltokban mégsem tudtuk beszerezni a szükséges dolgokat.Az árak megítélése szerintem szubjektív,függ az anyagi helyzettől is.A strandok többsége köves,de tiszta.Helybeli buszjárat nincs,mi autóval közlekedtünk.Nem béreltem autót,de azt tudom,hogy a repülőtéren van rá lehetőség,de árat nem tudok mondani.A sziget növényvilága változó.(dús vagy kopár)
Több barlang is található.Xorában van egy régi vár,ahova én sajnos nem jutottam el.Kapsaliban,ami Xora "alatt" van, található például egy már nem működő börtön.Helyi specialitásról nem tudok.Az éttermekben szerintem finomak az ételek és kellemes a hangulat.
Szia Annita! Nehogy megsértődj, senki semakr bántani téged, csak éppen itt információra kiéhezett emberek várják az spró részleteket. Senki sen kérdez téged a történelemről. Olyasmikról van szó, amiket az ember szenvedéllyel mesél pl. Álomszép partok vannak - vagy nem a legjobb strandok, mert kövesek, koszosak; vagy főznek- e ott valami különlegese helybeli specialitást; él-e ott valami csak a helyre jellemző tradíció; van-e valami király étterem, amit nem szabad kihagyni; milyen a közlekedés - van-e helybeli buszjárat, van-e jó autóbérlési lehetőség; van-e elég élelmiszer üzlet, mindent be tudsz-e szerezni, és drágább-e mint általában; milyen a természet - ninc sok zöld, de vannak-e természeti csodák (barlang? ezer éves platán? mittudomén ) stb... ???????????
Lehet furcsa,de én tényleg nem az a típus vagyok,akinek az a legfontosabb cél,ha elmegy egy országba akkor mindent tudjon arról a helyről ahol járt... Hát lehet bennem van a hiba.Én elmegyek megnézem a nevezetességeket,a környéket bejárom stb.és annyi elég is.
Szerintem a velem egyidős huszon éves fiatalokat sem ezek a dolgok foglalkoztatják és ha megkérdezel valakit itt a hellászon aki többször visszajár nyaralni ugyanarra a helyre biztos vagyok benne,hogy ők sem tudják a hely történelmét és hasonló dolgokat.De ezt megint nem azért írom,hogy magamat mentegessem.
A topic címe Kythira és egyébként sem szándékozom Sartiról írni, mert van saját topicja és abban sok infó található.
Egyébként nem néztelek le, de kicsit furcsa számomra, hogy ennyire ne érdekeljen valakit az a hely, ahol hosszabb időt eltölt.
Hát igen Annita9 valami ilyesmi fogalmazódik meg bennem is.
Én nem haragszom és valszinű, hogy Kvalcsi sem bántani akar.
Ha haragudnák rád akkó másképpen fogalmaznák.
Mondtam előtte is és még egyszer megkérlek,hogy KONKRÉT kérdéseket tegyél fel,mert komolyan mondom,hogy kezdem magam kellemetlenül érezni...Én nem gondoltam,hogy ha valahol több időt töltök akkor nekem arra kell összpontosítanom,hogy a helynek minden nevezetességét,történelmét stb meg kellene tanulnom.Lehet hogy egy buta libának tartasz most,de nekem voltak más elfoglaltásaim ami kitöltötte az időmet.Na de ne gondold,hogy mentegetőzni szeretnék.Röviden annyi,hogy ami nekem fontos volt,vagy érdekelt azt megjegyeztem!Ennyi!
Ja,és ha megbántottalak akkor ne haragudj,mert nem szánt szándékkal akartam csak már volt aki "megkóstolt" itt a fórumon és ezt nem szeretem...
Hát sajnálom kvalcsi,hogy nem tudok beszámolni Kithira történelméről,de ez van!!!Ezért szerintem nem kell lenézni az embert...na de lényegtelen.Örülj neki,hogy te sok dolgot tudsz Sartiról.Akkor kérlek írj nekem pár sort,mert szeretem sartit és tudod 12 éves koromtól minden nyaramat ott töltöm,de nem nem forgattam a könyveket,hogy többet megtudjak róla...Előre is köszönöm.
Nem állítólag,hanem tényleg éltem Kithirán! Nagyon sokat jártam például Sartin,ami tudom nem ebbe a topicba tartozik,de például arról sem tudnék többet elmondani mert például mit is lehetne még hozzátenni??? Ugyanaz van ott is,mint bárhol máshol Görögországban!Tenger,hegyek,sok turista és kedves helybeliek stb...
Ez bizony elég szomorú, hogy csak ennyit tudnál Sartiról is mondani és egy kalap alá veszed egész Görögországot. Történetesen én is nyaraltam Sartiban 2 hétig, de sokkal többet tudnék mesélni róla is, és még rengeteg helyről ahol megfordultam Hellaszban. Sajnálom, hogy Te aki ott élt Kythirán ilyen keveset tud.
Az igaz,hogy ilyen válaszra én nem így szoktam reagálni,de nem akartam másképp és köszönöm neked,hogy tulajdonképp leírtad azt amit én is gondoltam.Csak én egy kicsit radikálisabban és élcesebben fogalmazok és nekem már tele a "szatyrom" ahhoz,hogy konfliktus helyzetet alakítsak megint ki bár kivel is.Hát egy tény,hogy lényegében nem tudtam meg semmit a nálam szolidnak mondható kérdéseimmel és reakcióimmal.De ezek szerint közös nevezőn vagyunk...
Nem csak Kytherával kapcsolatban,hanem a "másik" topicban írtakkal is.
Nem állítólag,hanem tényleg éltem Kithirán! Nagyon sokat jártam például Sartin,ami tudom nem ebbe a topicba tartozik,de például arról sem tudnék többet elmondani mert például mit is lehetne még hozzátenni??? Ugyanaz van ott is,mint bárhol máshol Görögországban!Tenger,hegyek,sok turista és kedves helybeliek stb...