Nincs. Ez a görög-magyar étterem még el sem készült teljesen. Itt az étlapról már kész magyar ételek közül válogathattok majd. Ha pedig legközelebb itt jártok, meleg szívvel ajánlom pizzeriaként a Relaxot, ami az étteremsor legvégén van, a tulajdonos görög, a felesége magyar. Mióta kint vagyok, jóformán csak onnan vagyok hajlandó pizzát enni, mert tudom mit kapok.
Ez aranyos Azért mert magyar, biztos vagy benne, mit kapsz Ez olyan, mint a piacon, mikor csak annyit kell mondani, hogy hja kérem, ez görög árú, ezzel már el is van adva. Úgy látszik minden népben benne van, hogy akár a sz!%/t is megeszik, megveszik, csak honfitársuktól kapják Félreértés ne essék: nem a pizzériának csinálok negatív reklámot, csak az én véleményem az, hogy teljesen mindegy milyen nemzetiségû valaki, a lényeg, hogy becsületesen végezze a munkáját és akkor nincs baj.
Neeeem! Én azért eszek onnan, mert bejáratos vagyok a konyhájukba, látom mit tesznek a pizzára, látom milyen színe van a sonkának. Ezzel pedig nem állítottam azt, hogy máshol nem lehet jó a pizza, vagy más ételek, csak ezt a pizzériát õszintén ajánlhatom mindenkinek, míg a többi pizzériát nem ismerem, ezért nem tudom ajánlani. Mint ahogy, jó halételek, vagy bármi más, görögösebb étel tekintetében ugyanilyen õszintén tudom ajánlani a Kivotosz vagy a Pirofani éttermeket, ahol szintén tudom mit kapok, és közük sincs a honfitársaimhoz. Tehát, én nem az vagyok, aki megenné a saját .....-át is, csak a honfitársaimtól legyen, hanem az, aki visszajár oda, ahol egyszer már igazán elégedett volt mind az étellel, mind a kiszolgálással. A hangsúly nem a honfitárson volt, hanem azon, hogy TUDOM mit eszek. A magyarságot csupán azért említettem meg, hogy tudjátok, lehetséges a magyar nyelven történõ kommunikáció, bár azt is írtam már, hogy a legtöbb üzletben ezt megtehetitek.[/b]
Szezon elején nyelvtudással még van munka. Nyelvtudás alatt nem feltétlenül a görög nyelvet értem. Június végéig általában megtalálja egymást munkáltató és munkavállaló, de elõfordul, hogy egy-egy helyre csak fõszezonra, július-augusztusra vesznek fel embert, így kifoghatsz valamit, de bizonytalanra kijönni....? Munkát tudok (még).
Szia Angica!
Nagyon kedves vagy,igazán ritkaság az ilyen!!!Elnézést kérek,de tegnap nem néztem meg ezt a weblapot A munka persze érdekel minket,de mi turizmus-utazás szervezés és építõipar,fuvarozás területeket szeretnénk megcélozni.Ezért is kerestünk kinti munkaközvetítõket,mert ezek szerintem kicsit speciálisabb területek.Valamint mi nem szezonális,hanem hosszabb távú munkát keresünk.Esetleg ezekre is van 5leted?Msn-t nem,csak Skype-t használok.
Üdv:Ian
Szia Ian,
mit értesz azalatt, hogy utazás szervezés? Ebben járatos vagy, van tapasztalatod?
Ian | #58646 | 2008-04-30 15:49:48 | Válasz a #58582. hsz-ra
Szia Ágni!
A páromnak van tapasztalata,ill. most végzett 1 ezzel kapcsolatos tanfolyamot.Én pedig a többi felsorolt területen dolgozom részben most is-(+ kereskedelem)-,ezért keresek elsõsorban ilyen jellegû munkákat.Most vagyunk a nézelõdés idõszakában,több ország is szóba jöhet.Ezért tettem fel itt a kérdést,mert mindketten szeretjük Görögországot,de az itteni munkavállalással kapcsolatban nincs tapasztalatunk.
Üdv:Ian
Kiscsillag bocsi, hogy nem válaszoltam, de nem voltam netközelben. Nem akartam mindent kiteregetni... (meg elkiabálni sem) Pszichológus leszek ha minden igaz június elejétõl. Mivel jelenleg még nem aktuális az álláskeresés (nem vagyok perfekt görögbõl) ezért szerettem volna tudni annyit legalább, hogy kell-e majd honosíttatni. Az elkövetkezõ pár évben úgysem ezzel fogok még foglalkozni, de azután remélem lesz rá lehetõségem.
Meg az a nagy igazság, hogy amennyire lehet jelenleg inkább saját vállalkozást indítanék kint, minthogy görög fõnökeim legyenek... Persze nem mindenki egyforma, de jobban érezné magam ha a magam ura lehetnék, és szerencsére ebben maximálisan segít a párom és a családja is.
Kedves Pöpi,
tekintve a mentalitás és egyéb különbségeket két hazám között, az a véleményem, hogyha Görögországban ráállnál a görögországi magyar nõk psziho-rendberakásához, szépen meggazdagodnál Nem is kell még görögül sem beszélni. Már csak innen a fórumról begyûjtenél párunkat Most, hogy leírtam: nem rossz ötlet (már gratulálok is magamnak )!!! Készítesz egy website-ot: PSZIHOLÓGUS GÖRÖGORSZÁGBAN ÉLÕ MAGYAROKNAK. Emailben hülyére panaszkodjuk magunkat, majd egyszer 1-2 hónapban reálisan is felfekszünk a gyóntatóágyadra. Én biztos, hogy benne lennék!!! Gondold csak jól meg!
Köszi az ötletet, gondoltam rá, de sajna ez még csak alapképzés, ezzel még nem praktizálhatok egyedül. De azért itt a fórumon is jól ki lehet élni ilyen irányú hajlamainkat. Én pl. megalapítanám az imádom az anyósom fun club-ot, persze akkor, ha legalább 1000 km van közöttünk....
A Nõk Lapja Cafe fórumon vannak anyósós meg menyes fórumok is Na hát ott aztán mindenféle pszihoszintézisû emberke jól összejött, egyszer talán érdemes belenézned gyakorlásképpen
Ó, elég volt mostanra az anyós témából, próbálom kiélvezni az utolsó szabad hónapomat nélküle...Azért kedvelem ám, csak néha az agyamra megy. De azt hiszem eltávolodtunk a topic témájától, és rendre leszek utasítva