Idén mi is Platamonast választottuk. Ha járt valaki közületek a Hotel Sun Beach-ben nagyon örülnék neki ha leírná a tapasztalatait! Az IBUSZ milyen fakultatív programokat szervez? Mit nem szabad kihagyni a környék látnivalóiból? Egy biztos, a fenti képet látva az első utunk egy ilyen tavernába vezet!
Igen, ismerem magamat valamelyest, jól tudom, mivel szeretem tölteni az időmet. Mivel megszállott túrázó vagyok, ha lehet, itt is szeretnék hódolni szenvedélyemnek, ha már Zeusz odatette azt a fránya hegyet. És a buszjegy árától se szoktam megijedni... Csak azért kérdezem, hogy tudjam előzetesen, mire számítsak. (Pl. a vonatrajongó fiamat is szeretném meglepni egy kis görög vonatozással.) Így is attól tartok, hogy hipp-hopp elrepül az a 2 hét...
Szeretem az aktív időtöltést (és ezzel a többiek is így vannak), így ahova lehet, el is megyünk. Úgy tervezzük, főleg szervezett utakra fizetünk be (Meteorák, Athén stb.), de majd meglátjuk, hátha egyénileg is megy egyik-másik látványosság. Pl. tervezem a bringabérlést is. Ennek áráról van valakinek bármilyen infója? Lehet gyerekbiciklit is bérelni (10 évesnek)?
Úgy rémlik, az olimposzi szervezett út elvisz Litochoroba is. Szóval ha ugrik a túra, akkor is lesz erre esély. Meg nyilván sok minden alakul majd ad hoc: pl. 40 fokban inkább fürdik az ember, mint gyalogol.
Köszönöm szépen. Esetleg azt is tudod, hogy kb. mennyibe kerül egy jegy oda? (Hm, ahogy a képeket nézem a faluról, lehet, hogy Olimposz-mászás nélkül is érdemes lenne elkirándulni oda.)
Te tudod, hogy mivel szeretnéd eltölteni az időt, de én ott a helyedben a hegymászást hátrébb sorolnám, ha hosszabb időt töltesz ott beleférhet, de ez mégis csak a görög tengerpart, s nem az Alpok. Litochoro megér egy kirándulást; érdemes egy sétát tenni a városkában, elmenni a Zeusz kádjához, s enni egy jót valamelyik grillvendéglőben.
Számtalan más kirándulási lehetőség is van Platamonasból: Meteorák (Nr.1.), Pandeleimonas, Dion, Thessaloniki, stb.
Ha már eljutottál oda, nem szabad azzal foglalkozni, hogy mibe kerül a buszjegy.
Köszönöm szépen. Esetleg azt is tudod, hogy kb. mennyibe kerül egy jegy oda? (Hm, ahogy a képeket nézem a faluról, lehet, hogy Olimposz-mászás nélkül is érdemes lenne elkirándulni oda.)
szia bereniek
Busz van, ami megall Litohoronal, ugy kell mondani, h. Kentro Ijiasz, /Egeszsegugyi Kozpont/. Onnan at kell szallni egy masik buszra, ami felvisz a faluba. Menetrendet nem tudom, meg jun.kozepe fele valtozik is.
Idén jún. 17-től Platamonasban nyaralunk (Anettékkal). Szívesen felmásznék az Olümposzra, ha már ott leszek a közelében, de mivel a családból senki sem vállalkozik rá, egyedül meg nem szívesen mennék egy 3000 m magas hegyre, örülnék, ha találnék túratársakat a kint tartózkodók között. Némi magashegyi gyakorlat szükséges lesz a túrához, de az utolsó pár száz méter kivételével (Mitikas csúcs) nem számít különösen nehéz terepnek magashegyi viszonylatban. Felszerelés (bakancs, túracipő, esőkabát, nadrág, bot, fejlámpa esetleg hálózsák házban alváshoz /2 napos túra esetén/ szükséges lenne.) Ha jár erre valaki akit érdekel a kiruccanás, kérem, jelezze. Esetleg tudja valaki, hogy Platamonasból van közvetlen busz Litochoroba?
Idén Platamonas-ban nyaralok. Egyénileg szeretnék Katerini-be vagy Larissába látogatni. Vonat, illetve busz jön szóba ahogy néztem. Vonattal gyorsabb csak azt nem tudom, hogy milyen messze van a belváros a vasútállomástól. Ez ügyben kérnék segítséget!
Mi is megnéztük a dioni romokat utána ittunk kávét egy kedves néninél,vigasztaljon az hogy a romok mindenhol egyformák és mindenhol vannak,bárhol elkezd valaki ásni egyböl talál köveket,nem maradtok le semmiröl
Hát ez az Valahogy majd kiderítem júliusig. Mindenképpen el akarok menni, mert a lányom még nem járt Görögországban, görög-római romokat csak Pergében, Sidében látott:)