A tegnapi tesztek alapján azt tudom közölni, ELFOGADJÁK a kártyaformátumú személyit a Macedonok!!!!!!!!!!! Hazajöttem útlevél felmutatása nélkül.
Talán nem volt hiába a nagykövetséggel folytatott levelezés.
Egyenlőre nemnagyon akarják elfogadni a személyit, csak kíváncsi lennék aki tényleg csak személyivel megy azt visszafordítják? Holott 2 éve el kellene fogadniuk, elég lassú a felfogásuk a maci határőröknek. Őmiattuk egy 4 tagú család adjon ki plusz 30000 ft-ot, tényleg nevetséges.
Aki tud segítsen kérlek. Július 30-án indulunk Sartira két hétre. Feleségemnek lejárt az útlevele, és érdekelne van-e valakinek infója a Mac sziges határátlépésről.
Papíron utánanéztünk 2008, óta elég a szig. de nem akarunk pórul járni és visszafordulni 600 km után.
Szerintetek inkább kiváltsuk az útlevelet, vagy működik a Mac rendszer.
Egy hete gurultunk át rajtuk minden gond nélkül!A kapuknál 1 euro (Toyota Hilux) bőven elég volt,a szerb-mac határon épp csak belepillantott az utlevelekbe.Semmi szkennelés és bélyegzés!Tankoltunk macpetrol kúton VISA Classic kártyával gond nélkül.Mindenki mosolyog és korrekt,csak a wc-k mínősíthetetlenek!No para!
jah, a magyar vámosok röszkénél mindig belenéznek az autó csomagtartójába. Mostanában háromszor voltam skopjében/velesben/kumanovóban autóval az elmúlt hónapban egy munka kapcsán, de a ma reggeli történet egy kicsit kiakaszott..... sztori, hogy ma reggel 9-kor indultam haza Kumanovóból (Macedon-Szerb határtól kb 20km), határt elérve macedon egyből átenged természetesen, szerb bejövetelnél a rendőr (ő van hamarabb), aki nem beszél angolul, csak szerbül, mondja nekem a hülyeséget, majd kinyögi, hogy parking... vámoson keresztül bal oldalt megállok, majd fiatal dagadt angolul nem tudó rendőr elkezdi szétszedni az autót... vámos is csatlakozik, száloptikás kamera is előkerül... végeznek, pakolok vissza... rendőr mondja hogy menjek be vele.... ahol is teljesen!!! le kellett vetkőznöm, csak a két zoknim maradt...... aztán, hogy a f..... alatt sem talált semmit, mehettem tovább az utamra..... szóval kicsit megalázó volt.... valakinek volt már hasonló tapasztalata a gyökér szerb határőrökkel??? üdv/J
na na ezt kikérem a kutyák nevében mert mi a gazdánkat rendre, udvariasságra és alázatra tanítottuk
annak a 6árőrnek nem is van kutyája, mert a legtöbbre még döglött hintalovat sem bíznék
fontoskodom, tehát vagyok (valaki ) ez az elvük
a hatalommal nem visszaélni, hanem élni kellene a köz javára
nem az a baj , hogy a vámos végzi a dolgát, hanem az hogy milyen OTROMBA, BUNKÓ stílusban. Egyet nagyon elfelejtenek, ezt felduzzasztott állami apparátust ( jelentős részben) a mi adófizető állampolgárok pénzéből tartják fenn. Nincs is ezzel semmi gond, csak tessék velünk úgy is viselkedni!!Nem vagyok én se bűnöző, se csempész , UNIÓS, MAGYAR állampolgár vagyok, akinek , -remélem,- vannak még jogai!!!Az apja lehettem volna annak a vámosnak , aki minket ellenőrzött , mint a kutyájával , úgy beszélt velem. felháborító!!
De kérdezem: miért nem működik rendesen az EU sáv??