Én is hallottam errõl, pontosabban régebben egyetemista barátnõmék járták be ezzel Spanyolo.-t és Portugáliát. Én úgy emlékszem, hogy ez csak 26 éves korig érvényes. Egyszerû: menj el egy nemzetközi vonatjegyárúshoz (pl. Bp. Keleti Pu.) és kérdezz rá...akát telefonon, tudakozón is.
De ez itt off, ez a topik a görög körutazásokról szól.
Szeretnék egy kis segítséget kérni: egy kósza információ jutott el hozzám, miszerint létezik egy olyan vonatjegy, ami 40napig érvényes és a világ bármelyik országában érvényes, minden vonaton felhasználható... és állítólag viszonylag elfogadható áron.
Rákerestem, de mivel semmi pontosat nem tudok, még a nevét sem, így esélytelen többet megtudnom róla.
Ha valaki esetleg hallott már róla, kérem írjon, nagyon érdekelne!
Szia Juhi!
Épp ezt az utat választottuk mi is még márciusban
Csak aztán láttam egy másikat,egy másikat,egy másikat....
Végül teljesen elcsábultam Kréta felé
Most már kicsit tervezettebben készülünk jövõre:május kl.körút,
szept.1hét v.10nap nyaralás Kréta másik felén
Mikor jelenik meg legkorábban :!:ajánlat tavaszi körutakra
Voltam már hasonlón '98 körül-Korfu 1hét,körút 1hét.
Fakultatív kirándulások Jorgos Tr.busszal (Meteorák,Philippi,KavalaThessaloniki)
De igazán sok helyre így nem jutottunk el.
Jövöre ezt mindenképp pótolni szeretnénk
A strapától nem félünk,majdcsak kibírjuk vhogy
Juhi | #71234 | 2008-07-13 20:49:22 | Válasz a #71217. hsz-ra
Szia Josza!
Már elkezdtem olvasni, az indulás sem volt semmi, de sajnos mindig közbe jön valami. De ígérem, bepótolom. Sajnálom, ha nem jön össze, és persze nem baj, ha majd egy kicsit irigykedni fogtok. Megpróbálom minél elõbb elolvasni, mert nagyon érdekel.
Talán én is kibírom valahogy.
Nem is kell sajnálni, a képeidet nézegetve, én sem sajnáltalak.
Sajnos idõhiány miatt, még nem sikerült a végéra érnem, de addig úgysem nyugszom. Szeptemberben megint mentek, vagy nem?
Szia Juhi!
Olvasd el a beszámolómat is!
Sajnos súlyos problmák léptek fel. Nem tudom tudunk e idén még egyszer Görögországba menni, de neked nagyon jó utat kívánok, de ugye nem baj, ha kicsit irígykedni fogok?
Üdv: Josza
Juhi | #71210 | 2008-07-13 16:48:51 | Válasz a #71199. hsz-ra
Szia Josza!
Talán én is kibírom valahogy.
Nem is kell sajnálni, a képeidet nézegetve, én sem sajnáltalak.
Sajnos idõhiány miatt, még nem sikerült a végéra érnem, de addig úgysem nyugszom. Szeptemberben megint mentek, vagy nem?
...Lehet, hogy túl hajszás ez így, de majd pihenek itthon, mert nem tudni mikor jutok el ide még egyszer.
Szia Juhi!
Hát piszkosul szeretném én most azt a hajszát. Valahogy kibírnám.
Most jöttem haza, de már megesz a fene Görögországért.
Ne félj ki fogod bírni....és nagyon, nagyon nem foglak sajnálni.
Tarts ki addig is...!
Üdv: Josza
Juhi | #71197 | 2008-07-13 14:43:26 | Válasz a #71014. hsz-ra
Szia Andi!
Lehet, hogy túl hajszás ez így, de majd pihenek itthon, mert nem tudni mikor jutok el ide még egyszer.
Juhi | #71196 | 2008-07-13 14:41:43 | Válasz a #70993. hsz-ra
Szia Kvalcsi!
Sajnos nem sok az esély, hogy összejön a hajóút, de Nafplion meglátogatása is a terveim között szerepel. Hydrára is szivesen át mennék, mert már nagyok sokat olvastam róla. Félek, hogy nagyon sokat akarok egyszerre.
Azon az egy szabadnapodon Tolóból amennyiben nem jön össze a Korinthoszi-csatornán való hajózás, javaslom, hogy menj át Nafplionba. Rendszeres buszjárat van a két település között. Nagyon szép és hangulatos város, érdemes megnézni. A másik ami nagyon klassz út, áthajózni Hydra és Spetces szigetére. Hydra az egyik kedvencem a görög szigetek közül. Hydra igazi görögös kis sziget, ahol ráadásul nincsenek motoros jármûvek, csak a "lábbusz" vagy a csacsi.
...Ha tudod, ikatsd még be Kalavritát! Amit "félbehagytál" Kardamilinél (Kalamatába), azt is iktasd be, menj tovább, mert szuper az út és a táj!
Százegy ötletem van még nekem is. Tudnád milyen fájdalmas volt a gyomlálás! Túl sok volt a szempont, s nyaralni is kell egy hetet, mert kapok a pofámra, ha mindíg csak megyünk tovább.
Kardamili egy kirádulás vége Gythioból Maniba, s vissza is kell menni. Így viszont két éjszakát lehetek Gythioban egy belvárosi, vízparti kis panzióban. (Addigra éppen kezdek majd belefáradni, de itt egy jó vacsi után este kiülök a teraszra sörözni, bámulom a kis félszigetet és az esti fényeket, s regenerálódok. Nekem pl. ez is egy szempont. ) Eredetileg Kalamatában szálltunk volna meg, s akkor belefért volna Methoni és Koroni is, de végül ez lett. Amúgy rugalmas a program; jöhet hozzá, maradhat el pl. idõjárás miatt. Annak viszont örülök, hogy sikerült az összes egy-kétnapos szállást elfogadható áron (reggelivel!) lekötni, így ráérek mindíg késõn érkezni, s nem kell ezzel foglalkozni. Óra-perces irányadó programom van, s ha csúszik akkor jön a rövidítés, s ha nyerek idõt, azzal még nem volt gond. Amúgy 19 nap az egész, ha lesz a végén két éjszaka Athén, de ez még nem fix. Kicsit tartok tõle, hogy addigra már csökken a lelkesedésünk, s inkább jönnénk haza; még alszom rá egyet-kettõt.
Juhi, Tolóból visznek Olympiába, meg Delfibe??? Hát õszinte részvétem, lesz egy hosszú út. Ez olyan,mint Starvrosból a Meteórákba, 6 órás út!!! Vigyél sok Aspirint, hogy ne kapjál trombózist a lábadban a sok buszon üléstõl! de komolyan!
1993. és 1994.-ben is megtettem a Stavros, Meteóra távot. Nem volt túl rövid, de megérte. Már több éve készültünk erre, remélem nem bánjuk meg. Köszi a tanácsot.
Juhi, Tolóból visznek Olympiába, meg Delfibe??? Hát õszinte részvétem, lesz egy hosszú út. Ez olyan,mint Starvrosból a Meteórákba, 6 órás út!!! Vigyél sok Aspirint, hogy ne kapjál trombózist a lábadban a sok buszon üléstõl! de komolyan!