a MÁV-os vonatra kell útlevél, nem tudjátok?? (Thesszalonikibe). gondolo, igen, de a töksötét MÁV-os nőci nem tudta megmondani ("de ahhoz, hogy megvegye a jegyet, nem kell" - köszike), azt mondta, a határőrséget kell hívnom...de a három talált telefonszámból egyiknél sem kapcsolható előfizető, nem rossz!!
Mi 2007-ben utaztunk vonattal Thessalonikibe, majd az utazási iroda buszával Sartiba. Nekem csak jó élményem volt ezzel kapcsolatban mert nagyon szép volt a táj, sőt most tervezzük az újabb utat, igaz mi ingyen utazunk vonaton. A hálókocsiban volt csap, ágyneműhuzat, törölköző, a vécében volt zuhany.
Akkor az út 2 éjszaka volt /Románia. Bulgária/, most már csak egy éjszaka /Szerbia, Macedónia/. A retúr vonatjegy 109 Euró/fő, a hálókocsi 20 euró/fő a transzfer kb.100 euró/busz mi 4-en megyünk, nem tudom hány személyes a kisbusz.
A vonat a Keletiből indul 13:05-kor.
Én tavaly rákerestem erre a lehetőségre is, belgrádi átszállással lehetett volna lejutni vagy Bulgária felé Thesszalonikibe. Hosszabb lett volna időben (ha jól emlékszem 25-30 óra - és onnan még el kell jutni a nyaralóhelyre), mint a busz és összegben is az utazási irodáknál a busz olcsóbb volt.
Keress rá a mav-start.hu kezdőlapján!
D.
Én bő 10 éve mentem vonattal Görögországba (szerintem először és utoljára ). A hossza kibírható (egy-másfél nap), de az utazók összetétele kalandos volt. Azóta már busszal és repülővel is utaztam, mindkettő kényelmesebb és gyorsabb.
Sartiba valóban a buszozás a megoldás Thesszalonikiből - de őszintén szólva akkor sem hiszem, hogy megéri ez a macera, ha az ember mondjuk ingyen vonatozik, és csak a buszért fizet. Az irodák buszjegyei sem őrült drágák.
Persze ez csak az én véleményem - de annak tükrében objektívnek lehet tekinteni, hogy alapjáraton szinte mindig a vonatot választom a busz helyett, ha van rá lehetőség (és nem észszerűtlenség).
Szia Fallen angel!
Ha Sartira szeretnétek vonattal menni, akkor először Thessalonikibe kell eljutnotok. Onnan meg Sartira busszal. Szerintem egyszerűbbb a busz, de ha ragaszkodsz a vonathoz, akkor tudok neked segíteni egy kicsit.
új regisztráló vagyok, pár napja találtam rá az oldalatokra. megpróbáltam végigolvasni a megszólalásokat de egyelőre nem találtam választ a kérdésemre, ezért ha nem gond, feltenném:
augusztus 22-én Sartiba megyünk nyaralni a baráti körrel. a helyzet az, hogy a fele kocsival, míg a másik fele busszal akar menni. én személy szerint a vonatot támogatom, viszont sehol nem találtam még csak közelítő információt sem arról, hogy hogyan lehetne eljutni innen (Bp.) oda... tud esetleg valaki segíteni nekem ebben?
Ha jól emlékszem már haza is érkeztek a fórumozók.
Gondolom, ha írsz az Index fórumra, biztos fognak válaszolni, sõt a
tapasztalatukat is megoszják veled.
Ey próbát biztos megér, ha tényleg foglalkoztat a gondolat.
Üdv.
Czoki.
Megnéztem. Sõt, az is kiderült, hogy azóta a 36 órás út már 24 óra, hálókocsi helyett a kusett olcsóbb. A vonatjegy is függ, hogy mikor veszed igénybe.
Szóval, sok utánajárást igényel a legkedvezõbb megoldás. Ezért is érdekelne, hogy volt-e valaki vonattal, mert akkor Õ már kész megoldást tálalna.
pl. a hálókocsi árával. Amikor nézegettem, akkor csak a jegy volt kb 50 ezer. A hálókocsi meg 20 körül, ha jól emlékszem. kedvezmény meg már nem jár nekünk, mert 26 fölött vagyunk.
Utazott már valaki vonattal Görögországba? Érdekelne, hogy milyen élmény.
Mielõtt másodszor is nekivágtunk busszal, körbejártuk a lehetõségeket. Szóba jött a vonat is.
Hamar elvetettük, mert drágább , mint a repülõ, idõben hosszabb , mint a buszos út.
Ennek ellenére választotta valaki?
Szia!
Javaslom a Sarti Index topikot, a 4167, 4170 hozzászólások errõl
szólnak. Biztos kapsz néhány ötletet. Írd meg légyszives, hogy mitõl drágább a vonaton történõ utazás, mint a repülõgépes? Persze elképzelhetõ a célállomás miatt, de szerintem Bp-Thessaloniki útvonalon
a vonat nyerne.
Üdv. Czoki.
Utazott már valaki vonattal Görögországba? Érdekelne, hogy milyen élmény.
Mielõtt másodszor is nekivágtunk busszal, körbejártuk a lehetõségeket. Szóba jött a vonat is.
Hamar elvetettük, mert drágább , mint a repülõ, idõben hosszabb , mint a buszos út.
Ennek ellenére választotta valaki?
Sziasztok!
Szeptemberben utazunk Nei Poriba. Egy napos kirándulást is tervezünk Athénba. Vasutasok vagyunk, vonattal utaznánk. Van egy vonat, ami éjfél körül indul Nei Poriból és 3/4 6 körül érkezik meg. Hálókocsival vagy kusettel utaznánk. A vonat ingyen van, csak a hálókocsijegyet kell kifizetni. Mennyibe kerül és meg lehet-e venni a Nei Pori vasútállomáson?