elkészül AZ album! Én biztos elfogult vagyok, de erre vagyok eddig a legbüszkébb
KATT: FOLEGANDROS 2014.
-törölt nick 10391 | #219753 | 2014-07-04 13:46:28 | Válasz a #219623. hsz-ra
Szia Hidalgo!
Üdv újra itthon! Jó olvasni, hogy ez a pici sziget újabb rajongókat szerzett magának és azt is, hogy ilyen csodásra sikerült a nászutatok.
Köszönjük a képes "ízelítőt", és természetesen várjuk az írott beszámolót.
Üdv itthon, alig várjuk a képeket és a beszámolót! Igazán jó időt fogtatok ki, ugye? A Milos topikba is írsz egy gyorsat, hol voltatok és mi tetszett a legjobban? Nagyon kíváncsi vagyok, gondolom, sokan mások is, de azért igyekszünk türelmesen várni!
jelentem megjöttünk, álomszép volt, mindkét sziget, szinte már meseszerű!
Tényleg bele lehet szeretni egy pillanat alatt, de 4 és fél nap Folegandroson már kóros elváltozásokat okoz!
Tervezek beszámolót írni (most először, mert megérdemli ) + bő 2000 kép készült az új géppel, válogatok egy ideig
Amerre jártunk: Karavostasi, Chora, Angali, Katergo (gyalog), Vardia, Livadaki (Ano Meriaból gyalog, visszafelé (gyalog) A Nikolaos felé eltévedtünk, így azt csak felülről láttuk, Angaliban kötöttünk ki és kicsit bele is haltunk és végül Voreina.
Szeretném még1x megköszönni a sok segítséget amit kaptam tőletek itt a fórumon, csodás nászút volt!
-törölt nick 10391 | #212521 | 2014-01-21 22:50:23 | Válasz a #211889. hsz-ra
Pontikos és Hidalgo, köszönöm az információt! Az akvizícióról, illetve arról, hogy az nem aggályos versenyjogi szempontból, olvastam. Azonban a szabályozás újdonság volt számomra... és hajmeresztő.
Babar, a csacsis emberrel mi is találkoztunk! Fira felé csúszkáltunk a csacsiösvényen, amikor egyszer csak felbukkant szegény csacsikkal és a kannákkal. Alig tudtunk félreugrani az ösvényről a száraz bozót és szamárkóró közé, hogy ne sodorjanak el. Valószínűleg az öbölből indultak Chora felé.
Hidalgo, szerintem a kisfilmen hőseink valószínűleg a járgányukkal a műúton jutottak el Angaliig, és onnan indultak gyalog Galyfos és Ag. Nikolaos felé, majd vissza. (Ott és akkor nem tűnt fel, hogy ennyire elrettentő az út, mint a filmen.) A bokát erősen tartó, bordázott, lehetőleg gumi talpú lábbeli pedig tényleg elengedhetetlen arrafelé a saját biztonságunk érdekében!
Ha Angaliban szemben állsz a tengerrel, akkor jobb és bal oldalon az apartmanok mögött mind a két irányban elindulhatsz.
Jobbra fent Galifos és Ag. Nikolaos-ra lehet eljutni ezt melegen ajánlom, hogy nézd meg (ott ahol a két kereszt is van)
Balra fent pedig Fira felé lehet menni. Ez az ösvény azonban nagyon keskeny és közel van a tengerhez, elég magasan, úgyhogy ha csak egy pillanatra is hibázol soha nem fogjuk látni a fotóidat és olvasni a beszámolódat. Csak sportcipőben közlekedj, ez szinte egész Folegandrosra igaz! Én papucsban nyomtam Fira felé és félelmetes volt. Ne próbáld ki!!!!
Én is arra gondoltam, hogy ott nagyon nem szeretnék megcsúszni, elég félelmetes a magasság így képről
Persze a videón mindketten papucsban tolják, hát, én gyávább vagyok ennél.
Igen, Angali felé mennek, aztán tovább a két kereszt után Ag. Nikolaos felé.
Angali mögött, ahol a film elején gyalogoltak, minden reggel elment egy görög 2 vagy 3 szamárral, a szamarakra müa. flakonok voltak akasztva és vissza a teli kannákkal. Az öreg rajta ült az egyiken, a többit pedig egy kantáron vontatta. Azon csodálkozom, hogy még nem zuhantak le. Még gyalog is veszélyes, nem hogy szamárháton.
Egyébként nekem nagyon ismerős a film, mert ezt mi végigjártuk!
De jó volt újra látni!!!
Szia Hidalgó!
Mi voltunk Folegandroson sziget körüli utazáson hajóval, ahol enni és inni is kaptunk és fürödni is lehetett a hajóról lemászva. Karavostassis-ból indult a kikötőből, ott is fizettünk be az utazásra. Egy kisebb hajót kell elképzelni, 10-15 fővel a fedélzeten. Aznap nagy szél volt és nem tett teljes kört a hajó az erős szél miatt (úgy volt el sem indul a hajó) tehát bebuktuk, ráadásul amit megmutattak azt már mind láttuk is a szárazföldön autóval ill. gyalogosan.
A szélről még annyit: ugyanaz a helyzet mint Miloson. Ha erős a Meltemi, akkor úgy alakítsd a programod, hogy a sziget szélcsendes részén legyél.
A hajókiránduláson volt olyan hely, ahol rezzenéstelen volt a víztükör, 1 km-rel arrébb pedig majd lefújta a fejünket a szél és a sziget csücskén pedig vissza is fordult a hajó.
Ezzel most nem akarlak lebeszélni a hajóútról, de Milossal ellentétben itt azért sok minden megnézhető a szárazföldről is, ha van ingerenciád sokat gyalogolni.
A milosi sziget körüli hajóutat viszont szerintem ne hagyd ki!!!! Bocsánat az off-ért!
Nagyon szép utatok lesz,Folegandros jó döntés.
Szerintem nagyon egyszerű a szigeten a közlekedés. Én a neten töltöttem le egy nagyon egyszerű kis térképet.Ezen minden rajta volt. Ezzel és Babar jó tanácsaival teljesen elvoltam.
Hajó terén osztom Babar véleményét. Ha fúj a szél,márpedig itt rendszerint fúj akkor a kis hajók a szigetek szélárnyékos oldalán járnak. Ha nagyobb a szél akkor a gyors és a sima kompok járnak csak,vagy azok sem. Milos-Folegandros egy Kimolosi kikötéssel sem volt vészes./ Mi sima komppal mentünk./
Szerintem nem érdemes előre jegyet venni. Én ott a helyszínen döntenék a körülményeket figyelembe véve.