Szia Fanibabax! Szeptemberben már mindenhol nyugisabb minden mint főszezonban.Olvastam,hogy Sidari is szóba jöhet,az ugye Korfun van.Ajánlották nektek Laganast az meg Zakynthoson van. Nektek kell eldönteni,hogy hová szeretnétek menni,bulihelyet mindenhol találtok. Asprovalta csendesebb a másik kettőnél,és árban is másabb mindegyik.
Sziasztok mennek egy par baratnommel Asprovaltara szeptember 6-tol 15-ig es azt szeretnem tudni hogy akkor meg milyen az ejszakai elet mivel mar reg voltam Asprovaltan... Mind a negyen a huszas eveinkben vagyunk es hat jo lenne egy kis szorakozas is O es meg egy kerdes, tud valaki valami informaciot adni a Nikos Apartmanrol mivel oda szeretnenk menni es hat olvastam egy par dolgot rola jot is es rosszat is...
Elore is koszonom!
Nem rég értünk haza Asprovaltáról. A Dias Zeus Travel által értékesített studiót vettünk ki 10 éjszakára egyéni utazással. Hát szörnyű volt! Ezt az utazási irodát nem ajánlom senkinek! Februárban lefoglaltam a szállást ahol részletesen leleveleztem a P. V. nevű hölgyeménnyel (mellesleg ő volt aztán a kitelepített idegenvezető is itt), hogy a 4 fős szobában két 2,5 éves kisgyerekkel fogunk menni, akik a saját utazóágyukban fognak aludni, amit viszünk magunkkal. Persze rendben, meg minden.... Amikor odamentünk, megkaptuk a szobát amiben 2 db fél franciaágy méretű ágy volt és az ágy körül kb. 40-50cm-re a fal. Felhívtam és kérdeztem hová tegyem a gyerekágyakat, sose aludtak rendes ágyon a gyerekek, leesnek róla?!?! Gondolhatjátok 16 óra utazás után a 2 kisgyerekkel... Kevés türelem és megértés volt bennem... Jött a tulaj és az egyik ágyat felállította a fal mellé, a matracot rádobta a másik ágyra és mondta hogy aludjunk így! Mondom, ez hülye... Szépen megkértem hogy menjen ki. Átmentem Stavrosba és megkerestem a Dias Zeus Travel tulaját, igazgatóját (ha valaki nem tudná ő ott található meg) mivel ez a csodálatos V... fakultatív kiránduláson volt. Mondtam neki hogy nem ezt kértem, és így ezt a szobát nem is fogadom el, nem költözök be. Vagy kiviteti az egyik ágyat, vagy ad másik szobát amiben elférünk, vagy bérelek egy másik szállást saját költségen, ő meg ad nekem egy jegyzőkönyvet arról hogy nem vettem át a szobát mert panasszal éltem, mivel nem ezt foglaltam. Ezt e-mailekkel is alá tudom támasztani. A többit meg otthon a fogyasztóvédelemmel elrendezzük.... Finoman mondva lesz@rta, de a fogyasztóvédelem hallatán megváltozott. Azt mondta hogy az nem az ő szállása, az egy szerb utazási iroda szállása, ő csak közvetíti, nem tud mit csinálni. A végén szerb utazási iroda cserélte ki a szobánkat egy másikra ahol elfértek a gyerekágyak, délután 6 körül. Délelőtt 11-től ment ez, a gyerekek meg a kocsiban... Nagyon kiakadtam rájuk! Na így kell elhinni amit foglaláskor leegyeztetsz a hölgyeménnyel, meg így kell a fizető vendégekkel bánni a Dias Zeusnál...
Sziasztok!
Idén úgy alakult,hogy 2helyen nyaralunk.Szept. 7-15-ig Nei Poriban leszünk,aztán 15-22-ig Vrasna beachen.A Diaszeussal megyünk,de mivel a második heti nyaralásunk csak most dőlt el (szabadság) már nem volt hely Nei Poriban, így saját szervezéssel megyünk Vrasnára.
Szeretném megkérdezni,hogy tudjátok e Thesszalonikiből honnan indul a busz Vrasnára.
Előre is köszi a segítséget!
1997 júliusában, Asprovaltán töltöttük a mézesheteket. Az asszonykám nyerte az utat, az akkor még létező, miskolci T-rádió nászutas nyereményjátékán. Az utazást az azóta szintén megszűnt Világjáró utazási iroda biztosította. Apartman+busz. '97-ben még nem volt olyan szép a város, mint ahogy most látom a net képein... Sokat fejlődött. Akkoriban a város végén volt egy vurstli, a tengerparti sétányon pedig lehetett sült kukoricát és forró csokiba mártott vaníliafagyit venni... Csóró gyerekek voltunk, talán, ha kétszer vacsoráztunk étteremben, Az egyik alkalommal suvlakit, a másik alkalommal polipot ettünk. Előbbi jobban ízlett. Egyébként itthonról vitt páncélosokat ettünk, s akkor ott megfogadtam, hogy soha többé konzervkoszt. Inkább két-három évig gyűjtünk rá, de minden este tavernában, étteremben akarunk enni.
Meghatározó élmény volt azért. Első tengerparti nyaralás. Ha akkor nincs ez a nyert út, talán sohasem vágyakoznánk a tenger után...
Sziasztok.Szintén tegnap értünk haza!
A válságból semmi nem látszik.2 eurós törcsit nem szabad venni,mert 1 mosást sem bír ki.A fő utcán 6 E.nagy vastag igazi minőségi.(máshol 16 e.volt ua.)Mi a Nikos apartman alatti étteremben ettünk sokat,finom volt minden kedves kiszolgálással.Magyar nyelvű étlappal,ha valakinek segítség kellene ez ügyben.
Nekem a kavicsos part nem jött be,de magán vélemény.
Ha érdekel valakit valami szívesen válaszolok.Metaxa ártól az aranyig mindenből van friss hír.
Odafelé elég gördülékeny volt az út, a magyar szerbeknél vártunk 1 órát a többinél kevesebbet. A fizető kapuknál szinte semmit. A szerbeknél tankoltunk az eko kuton dieselt 1.75E Szerintem érdemesebb nagyobb kúton pl.OMV-n. A görögöknél 1,5E volt.A Macedonoknál a kapuknál 2-1-1E-t fizettünk. Ott adtuk a zöld kártyát is az útlevelekkel és semmit sem kérdeztek. Befelé csak a zöld kártyát nézték az útlevelet nem.Sőt visszafelé 1-el kevesebb útlevelet adtunk oda (1 véletlenül a kesztyűtartóban maradt ) és nem szólt azért sem semmit.
Szupermarket 2 nagyobb van. Mind a kettőben ua. az ár és a választék is.Az egyik az egyik végén van Asprovaltának (5 Marinopulosz) a másik a másik vége felé van (DIA SuperMarket).Tavalyelőtt a Dia-ban nagyobb választék volt és egyes dolgok olcsóbbak is, már nem.
pl.coca cola zero 1,68
kenyér 0,89
joghurtok 1,4
csomagolt felvágott 1-től
nagy dobozos vaj 2,28
Érdemes az akciókat nézni.Vagy Stavros irányában van a Lidl.
Az oda-vissza úton volt valamilyen fennakadás, "atrocitás" ?
Ti hol tankoltatok? Látom Görögországban, 450Ft a benzin, szerinted Macedóniában érdemes tankolni? Nem emlékszem milyen kutak vannak ott, ahol minőségi benzint adnak.
Egy kis piti kérdés, de engem érdekelne! Milyen a helyi Supermarketek kinálata? Látszik valami a görög válságból?
Sajnos letelt a mi időnk is!2 éve voltunk utoljára, akkor is az Andreas apartmanban, így hozzá tudom hasonlítani a mostani élményeimet. Autóval mentünk, (az "autóval Görögországba" oldalon írtam az úti viszonyokról néhány sort, ha érdekel valakit)az Asprovalta tours megszünt, helyette Stavrosban kellett bejelentkezni, pontosabban felhívtuk az id.vez-t és az mondta melyik lesz a szobánk. A szoba az árnak megfelelő, de tökéletes volt az evéshez és alváshoz. Most jelentősen tisztább volt a part, és rendezettebb a sétáló körüli környék is mint tavalyelőtt. A víz kellemes néha csendes, néha hullámosabb.Kevesebb a kagyló(van aki szereti gyűjteni őket)Pénteken tele volt hínárral, de előtte való nap csúnya felhők voltak a tenger felett. Medúzával nem találkoztunk, és sajnos delfint sem láttam.Árak nem sokat változtak gyros 2-2,5 euro között. Szerintünk a legfinomabb a Taka-Taka Mam-ban van. A templom melletti kis boltban 2,99 euroért nagy törölköző van!!Máshol 5-6 E. A boltok tele vannak kínai cuccokkal, sokkal kevesebb a görög ajándéknak való. Mi csak strandoltunk, úgyhogy kirándulásról nem tudok konkrétan semmit. 6-7 kirándulás közül lehet választani, de azt az id.vez. mondja majd. Friss és finom gyümölcsöket a parkolóban lévő vagy az utcán keringő furgont leintve vettünk olcsóbban mint a zöldségesnél.Kedvesek segítőkészek az ottaniak. Személy szerint ami engem zavart, hétvégén a hangosan zenélő autók, és a motorok hangjának zajai kb. hajnali 3-ig, ahogy le fel járkáltak az utcánkban. A sétáló gyönyörű, sok emberrel és gyerekcsalogató játékokkal.
Hírtelen ennyi jutott eszembe, de ha konkrétan érdekel valami csak nyugodtan kérdezzetek.