Spanyolország
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 19 20 21 ... 43 44 45   >
Üzenet
  Bocsika | #167925 Üzenet | 2011-06-30 20:11:32 | Válasz a #167915. hsz-ra
Szia!
Persze,hogy kérdezhetsz.Nem próbáltuk a tömeg kölekedést,de tudok róla egyet mást.A vonat tényleg nagyon jó sokan mentek vele Barcelónába 1/2óránként jár és 7,5 a jegy oda vissza.A delfin parkot ki ne hagyjátok valami csoda ingyenes a busz járat reggel a 9,30asssal érdemes menni.24,5 a felnőtt jegy a gyerek 16.Monserat azt hiszem egy nappba nem kényelmes Barcelónval,nagyon soka Barcelóniai látnivaló. Ne keress eldugott öblöket mindenütt napernyők.
Santa sussannába mentek?Melyik hotelbe?Ha igen akkor írok még részleteket.
  Pontikos | #167915 Üzenet | 2011-06-30 19:26:39 |
Szia bocsika!
Kérdezhetek Santa Susannáról? A tömegközlekedés része érdekelne a dolognak, hogy a busz valóban remekül jár-e a parton, a nyaralóhelyek között, és esetleg a vonatot próbáltátok-e? Barcelonát, a montserrati kolostort és a delfinparkot néznénk meg önálló szervezésben (talán ősszel, de lehet, egy másik évben) - esetleg ti jártatok arrafelé? Andorrával szemezgettem még, de autó nélkül nagyon rohanásnak érzem. Még keveset olvasgattam róla, és elsőre ezeken akadt meg a szemem, van esetleg valami jó tipped, hogy mit érdemes megnézni, mi az, ami elérhető távolságban van? Akár természeti csoda, akár történelmi hely? Eldugott öblökre fogunk bukkanni, vagy mindenhol csak a napernyősorok? Előre is köszönöm (Spanyolország még teljesen idegen terület számomra icon_smile.gif )
  Bocsika | #167877 Üzenet | 2011-06-30 14:56:32 |
Sziasztok!
Úgyan Joszát kérdeztétek,de próbálok válaszolni.Ugyan mi Santa Sussanába voltuk.
Az esti élet az nekünk nagyon sok és nyüzsgő volt eszméletlen túrista ,Spanyol ,német és nagyon sok orosz talán ebből van a legtöbb.Nagyon hosszú szálloda sor apartmant úgy mint Görögországa ne is várjon senki mert nem láttunk.Szállodák minden este élőzenés programmal.A bolti áraik hasonlóak mint itthol,de a szolgáltatás az sokkal drágább:pl napernyő és napágy 5euró/darab!!!! Azt hiszem,hogy azért egy jó nyaraláson vagyunk túl.Fürödni csak a nagyon jól úszók fognak hatalmas hullámok,és hideg mély viz,de gondolom ezt elolvastátok máshol is.Ha van kérdés válaszolk kérdezzetek nyugodtan.Németül angolul katalánul és oroszul beszélnek.Magyar étlappal nem talákoztunk,de lehet,hogy Tossában más a helyzet.
  Marija | #167669 Üzenet | 2011-06-28 22:36:41 | Válasz a #167514. hsz-ra Előzmény #167514
Nagyon köszi!! icon_smile.gif)
  ZA07 | #167514 Üzenet | 2011-06-28 09:09:28 | Válasz a #167479. hsz-ra Előzmény #167479
Szia Marija!

Bár Joszától kérdezted, de mivel mi már kétszer nyaraltunk Lloret-ben gondoltam válaszolok neked.
A lloret-i buszállomás viszonylag központi helyen van. Lényegében a szállodasortól egyenes út vezet oda. Könnyen megtalálható.
Mivel Görögországban jóval több magyar megfordul, ezért van sok helyen magyar nyelvű étlap. Mi Lloret-ben mindenhol angol-spanyol ill. német nyelvű sok helyen fényképes étlappal találkoztunk. (bár nem igazán ettünk étteremben mivel félpanziónk volt a szállodában).
Strandolni mi a várhoz közeli kis öbölbe jártunk, nem volt olyan nyüzsgő mint a városi strand.
Jó utat és élményekkel teli nyaralást kívánok Nektek.

Üdv: Anita
  Exact | #167497 Üzenet | 2011-06-28 05:25:56 | Válasz a #167480. hsz-ra Előzmény #167480
Kedves Adri!

Köszi, várom majd a jelentkezésedet

Ami a nyüzsgést illeti nos abban egyetértek veled, hogy nem rossz az amikor este elmegy az ember kóricálni a sétáló utcán és éttermek, boltok, szórakozó helyek váltják egymást, de ennek szerintem meg van a helye- és az ne a szállásom közvetlen környezete legyen- másrészt a nagysága sem mindegy.
Egy Thassosi kis esti part sétányon ugyanazok a tavernák üzletek bár-ok megtalálhatók mint mondjuk Sartiban vagy Laganasban ahol az emberek egymást érik.
El tudom képzelni mi lehet akkor a Spanyol tengerpart LoretdMar részén ahol olyan "metropolis" toronyházak vannak a parton....s ha csak az ott lakók 50% a este sétál....huh...

Aztán a tengerparton való fürdés....

Kefalónián találtunk olyan csodás homokos partot ahol 20-m es körzetben ember nem volt mellettünk icon_smile.gif
Itt vajon?
  Marija | #167482 Üzenet | 2011-06-27 22:27:26 |
Josza: Bocsi megint eszembe jutott egy kérdés. [kicsit szétszórt vagyok icon_biggrin.gif] Azt a Sony kamerát hol vettétek? [bolt neve érdekel]
  Adrikanemeth | #167480 Üzenet | 2011-06-27 22:22:38 |
Kedves Exact!
Természetesen jelentkezni fogok, ha hazajöttünk. icon_smile.gif Mi is nagy görög fanok vagyunk a férjemmel, bár mi le vagyunk maradva Tőletek, hiszen "csak" 7-szer jártunk náluk. Idén januárban úgy döntöttünk, hogy ebben az évben megnézzük Spanyolországot, hiszen még soha nem jártunk abban az országban. Nagy várakozással telik az idő és napról-napra közelebb jutunk az induláshoz. Hogy miért Tossa? Szerelem volt első látásra!! icon_smile.gif Amint megláttam, tudtam, hogy az a hely, ahova el kell mennünk, valahogy egyértelmű volt. Mi szeretjük az esti nyüzsit, szeretjük, ha van sok étterem, ha van sok bolt. Szóval az előzetes infok alapján Tossa a nekünk való hely. De, hogy milyen is valójában? Talán Josza pontos adatokat tud írni, de ha megérkezünk, -amire még várni kell-, akkor jelentkezem és válaszolok a kérdéseidre.
Jó nyaralást Nektek, legyen szép időtök, üdv: Adri

ui:Addig is én is szeretném, ha Josza válaszolna a június elején felmerült kérdéseimre! icon_smile.gif
  Marija | #167479 Üzenet | 2011-06-27 22:20:18 |
Eszembe jutott még 1 dolog.
Nem beszélünk sem angolul, sem németül.
Tavaly Olympic Beachen nyaraltunk, akkor nagyon sokat jelentett nekünk az, hogy mindenhol volt magyar étlap is.
Lloret de Mar is tipikus üdülőfalu. Itt esetleg az éttermekben nincs magyar étlap? Vagy csak angol/spanyol van mindenhol?
  Marija | #167478 Üzenet | 2011-06-27 22:16:39 |
Fú, nagyon örülök, hogy kicsit ez a topik is fellendült, mikor még március elején gyorsan "átlapoztam" akkor nem használtam semmi hasznos infót Lloret de Mar-ról, és környékéről, de örülök, hogy most megint idetévedtem.icon_biggrin.gif

Josza: engem is nagyon érdekelnének azok, amiket adrikanemeth kérdezett.
Sőt még sok más dolog is, de hirtelenjében nem is tudok mit kérdezni, annyira örülök a beszámolódnak!! icon_biggrin.gif
Esetleg azt meg tudnád mondani, hogy Lloret de Mar-ban hol van a buszállomás?
Port Aventuraban voltatok már? Valóban olyan jó? icon_biggrin.gif
Spanyol estre érdemes elmenni?
Lloretben a városi, vagy a Fenals strand a jobb?
Na, azért végülis tudtam mit kérdezni, de még úgyis lesznek kérdéseim, ha nem gond. icon_smile.gif)
  Exact | #167249 Üzenet | 2011-06-26 06:12:00 | Válasz a #167225. hsz-ra Előzmény #167225
Kedves Adrika!

Kérlek ha visszajöttetek a nyaralásból készíts egy beszámolót. Szívesen olvasnám, ugyanis jövőre Spanyolország az úticél- ott még nem jártam- első körben Barcelona és környéke. Azaz Tossa de Mar akár tökéletes is lehet.

Valójában amiért eddig nem utaztam el Spanyolországba - választva 8x helyette Görögországot- az az volt, hogy nézegettem mindig a Spanyol tengerparti képeket és engem nagyon "taszít" az a látvány ami a "napernyőerdő" és hatalmas toronyházak a tengerparton.

Nekem az egész olyan "metropolis" jellegűnek tűnik hatalmas tömeggel

Épp ellenkezője mondjuk egy Thassosi Skala Potemia-i kis falucskának, az apró tengerparti közvetlen 1-2 szintes apartmanjaival.
Vagy egy Kefalóniai görög kisváros az apró házakkal, cseppnyi homokos tengerpartokkal

Ilyen jellegű apartmanok nincsenek a Costa Brava részen? Vagy épp Tossa De mar-on?

Kocsival mennénk magán szervezésben s érdekelne majd minden ezzel kapcsolatos lehetőség
(megjegyzem a fórum minden sorát elolvastam icon_smile.gif )

Addig is idén irány Evia szigete 1,5 hét múlva.... icon_smile.gif

Előre is köszönöm...
  Adrikanemeth | #167225 Üzenet | 2011-06-25 20:20:21 |
Kedves Josza! Régen nem jelentkeztél.... icon_sad.gif Ha lesz időd, kérlek, válaszolj az előző hozzászólásomban leírt kérdésekre! Nagyon szépen köszönöm, üdv: Adri
  Adrikanemeth | #164464 Üzenet | 2011-06-05 11:30:29 | Válasz a #164237. hsz-ra Előzmény #164237
Kedves Josza! Jó volt olvasni a soraidat! icon_smile.gif Hihetetlenül hangzik, hogy Spanyolországban olcsóbbak az árak, mint a görögöknél, de igazából nagyon örülök neki. icon_smile.gif Mivel még sem a férjem, sem én soha nem jártunk a spanyoloknál, kérlek írd meg, hogy az éttermekben mire számítsunk, mit érdemes megkóstolni! Illetve milyen "gyorsétkezési" lehetőség van,- gondolok itt pl. a görögöknél oly megszokott gyrosra. Várom a válaszod, további szép hétvégét, üdv:Adri
  Bocsika | #164266 Üzenet | 2011-06-03 10:11:52 |
Drága Josza!
Nagyon örülök,hogy ithol vagytok!Mariann lába is biztosan helyre jön hamar.Már mi is nagyon várjuk az indulást,még két hét és megyünk.Bízom benne,hogy Santa Susannáról is elmondhatunk ennyi jót.!!
  Josza2 | #164237 Üzenet | 2011-06-02 22:59:29 |
adrikanemeth írta:
Bármi jöhet, az árakról, a városról, az éttermekről, a Maxi Diaról, a víz tisztaságáról, a Sol apartmanról, a strandról, a boltokról, a pékségekről, a fakultatívokról, meg úgy általában mindenről.

Szia Adri!
Hát akkor ebben a sorrendben icon_lol.gif :
Az árakról: Spanyolország olcsóbb Görögországnál és nálunk is. icon_lol.gif icon_wink.gif Lényegesen! Az ételek átlagosan 15-20% -al olcsóbbak, mint itthon. Kivétel a kenyér és Serrano sonka és minden rendkívül jó minőségű. Tossa messze legolcsóbb helye a Maxi Dia, itt mindenből érdemes a saját (Dia feliratú piros csíkkal) terméket venni, mert lényegesen olcsóbbak a másik ugyanolyan árunál. Utána igen csak lemaradva, a Caprabo. Az olcsóbb éttermekben három fogásos ebéd egy sörrel néhány helyen már 7-9 euroba belefér. Az idegenvezető rendkívül jó fej eddigi útjaink során magasan a legjobb volt. Imre Józsefnek hívják. Ő készséggel segít olcsó és jó éttermet találni és minden más dologban. A vízről csak annyit, hogy nekem jobban izlett, mint az itthoni. Azzal főztünk de én natúr- is ittam belőle és semmi bajom nem volt tőle. Ott azt mondják, hogy a nagyon érzékenyeknél okozhat panaszokat. Egyébként nagyon olcsón 35 centtől lehet kapni 5 literes vizet nagy palackban. A Sol apartmanház jól felszerelt minden konyhaeszköz van normálisan a tésztaszűrőtől az edényeken át presszó kávéfőzőig. Sütős rendes nagy gáztűzhely van, ami palackkal működik. Vigyázni kell, mert az itthoni gáznál sokkal magasabb kalóriájú. Minden sokkal hamarabb kész van rajta, mint az itthonin. Fürdőkádas gyönyürű frissen és izlésesen burkolt fürdőszobák vannak WC-vel. Adnak törülközöket és WC papirt, de ha elfogy neked kell pótolni.A szobákban nincs TV, de van egy közös nagy társalgó, ahol magyar TV-ket is lehet nézni. Az épületben van Wifi és rendesen működött is a szobánkban. Egyébként nagy a tisztaság. Nejem erre nagyon kényes. Itt volt csak, hogy nem takarítással kezdte az ottlétet. Három strand van. Mindhárom egészen aprókavicsos a parton (nem bántja a lábat) a vízben homokos az aljzat, de van ahol gyorsan mélyül, főleg, ahol a kishajók kikötnek.

Kedvenc kisstrandunk a vár mögött:

Az északi kis strand . Itt érdemes búvárkodni a köveknél.

A nagy központi strand hajókkal. Hirtelen mélyül:
Mára ennyi, holnap folytatom, mert ma még dolgoznom kell. icon_cry.gif
Jó készülődést! Üdv:Josza
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 19 20 21 ... 43 44 45   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu