Biztonság más helyen van ott a szótárban, mint itthon. Volt nálam lakat, de egyszer sem éreztem, hogy rá kéne tennem a motorra és nem is tettem. Senki hozzá sem nyúlt a motorhoz, pedig láttam volna, olyan poros volt a homoktól. ;) Helyiek, benne hagyták a kulcsot is...
Általában nem használnak bukót sehol sem és a rendszámuk is biztonságos helyen az ülés alatt van, amit konkrétan senki nem lát. :) Én találkoztam görög rendőrökkel bukó nélkül, de rám sem néztek. (trafiztak, gondolom, ha gyorsan mentem volna, akkor azért a bukót is megkérdezik... ;) Elméletileg kötelező, de az is jó, ha már nálad van a motoron bukó... :p
igen el kell dönteni, h. a kényelem, v. a biztonság, én az utobbira voksolok, persze nem túlzásba vinni
amikor a Shox-nál megvettem első merev térdvédőt és felültem a chopperra kiröhögött a márkatársam, nekem nem, de Neki sajnos már min két térde tropára törött és még mindig kiröhög, de nekem már mentette meg ahol az elasztikus sz@rt sem ért volna (útpatka és vas közé szendvicsbe), igaz mostanában naci alatt hordom (hiúságból), de soha nem titkolom, v. szégyenlem és inkább izzadom
a strandpapucsot meg meg sem hallottam
Nekem van komplett B*ring szerkóm, de kicsit megilyedtem attól a hőfoktól amit kintre mondanak. Lehet, hogy meg kell szegni a fogadalmat, és nyomatjuk a bringát rövidgatyóban és strandpapucsban. Ami egy Varadero méretű motorral elég izgis dolog.
nekem sem lenne rá most lendületem, ősszel, v. tél elején vettem leárazáskór, akkor még nem tudtam, h. megyek Krétára
és kiveszem a korrudából a protikat, és úgy fogok vele variálni, de sajnos a lában le fog olvadni, mert nem van most lendületem, kimondottan nyári gatyót venni, majd a leárazásnál azt is
Mindkét féktárcsámra van tárcsazár, és most tervezem egy komolyabb lánc beszerzését is. ezenfelül megpróbálok valami jó helyet nézni a motornak, ahol nyugodtabban ott merem hagyni. Sajnos attól félek, hogy a motort könnyebb elkötni, mint egy autót. De majdcsak lesz valahogy. Eddig az ismeretségi körömből csak Magyarországon és Belgiumban vittek el motort, a Görögöktől még nem.
ez egy igen jóóóó 5let
de azért egy téglalakatot tegyél a féktárcsára
de lehet 2-öt, viszont ha viszel láncot akkor ahol lehet, használd
a sisak meg a Te érdeked, inkább használd, hiszen ott is vannak magyar autosok(is)
azért a szigeteken nagyobb a biztonság és más a bérelt járgányok megitélése is, de ha akarják akkor úgy is...
azért az észszerűség határát betartva...
ha nagyon le van lakatolva akkor úgy is...
de nehogy alkalon szülje a ....
és ez nem csak a magyarok által frekventált helyre értendő, sőt ha látják a rendszámot akkor a nem magyaroktól inkább félteni, mert tudok olyat is, h. anglikánok tiszta heccből el..., és összetörték, a többi kimondottan Magyar "imádóról" már nem is beszélek
Gondolom azért Korfun meg Makrigialoson nem árt ha legalább egy szép lakatot rányomok a dologra. Nehogy vonzónak találja valaki, és motorozhatnája legyen. Valahogy nem tartanám romantikusnak mire hazagyalogolnánk.
Mennyire követelik a Görög rendőrök a bukósisak meglétét egy kis faluban? Mondjuk én a sarokra sem megyek védőfelszerelés nélkül, de nem tudom, hogy az ember mennyire fogja bírni a 44fokos meleget egy faja zárt sisakban.
A görögök bíznak. Egy samurájt béreltem egyszer korfun. Azt mondták ha elmentünk, hagyjam a ház előtt és tegyem a kulcsot a kesztyűtartóba. Hasonló volt a helyzet Krétán is.(Ott még a kesztyűtartóba sem kellett tenni.)
A környezetemben nem fordult elő, hogy valamit elloptak volna. Igaz, lehetőség szerint kerülöm a legfelkapottabb magyarok által látogatott részeket.
Ki mennyire félti a motorját Görögországban? Milyen kiláncolási, lezárási, lakatolós megoldást alkalmaztok? Hol hagyjátok a motort éjszakára? Kicsit félek, hogyha pofánvágják a bringát, biztos megzavarodok.