Sziasztok!
Ma reggel érkeztünk haza (Elli, 2 hét). Mindent egybevetve jó volt, az idő vegyes, de a tenger 24 fok volt a második héten. Meduzák vannak, kisebbek, de van élő is, meg partra kisodródott is. A víz időnként meglepően koszos(nak tűnik), a parti sáv kb. 2 méter szélességben csupa hínár, fű, alga, egyebek, utána tiszta. De ez is csak egyes napokon, hogy mitől függ, nem tudom. A part tiszta, valamelyik nap nagy csoport gyerek (óvodás vagy kisiskolás) lepte el a partot, és minden szemetet összeszedtek. A játszótér is rendben van, jár a kisvonat esténként (18,30 -kor az első, és 21.00-kor jön vissza Paraliáról az utolsó. Óránként indul, egész órakor Paraliáról és óra 30-kor O.B-ről. A jegy 2.50 oda-vissza. Az árak szinte ugyanazok, mint tavaly, sőt talán picit olcsóbbak is. Az Elli rendben volt, a tulaj kedves, segítőkész, kicsit nehéz vele kommunikálni, szelektív német tudással rendelkezik. Idegenvezető Aletta nevű lány, kedves, de teljesen új, tapasztalatlan. Ha azt mondja, vasárnap van a piac Kateriniben, ne higgyétek el. Már két csoportot átvert. Mi most nem voltunk fakultatívon, de a Tasionas Travel nevű irodánál van 2 lány is, akik magyarul beszélnek, egyikük kísér csoportot is, esetleg meg lehet próbálni. A tengerparttal párhuzamos első utca vége felé vannak, de leszólítanak, ha magyar szót hallanak. Vacsorázni voltunk többször a haltavernában, nagyon jó a kaja (és sok), + minden alkalommal kaptunk jégkrémet a végén. Elvitelre is elkészítik, ha kéri valaki. Ha részletek még érdekelnek valakit, szivesen megírom, amit még tudok. Ja, Elliben van hajszárító, remélhetőleg minden szobában. Viszont nagyon pici a hely, lerakni szinte semmit nem lehet.
Akokidli!
Neked is csak azt tudom írni, mint Berrynek. A jövő héten már többet tudok, ha visszaértek a barátaink. Közzéteszem itt a fórumon az összes hasznos és friss infót, amit csak tudok. Számíthattok rám!
Én július elején megyek két tini gyermekemmel Olympic Beachbe. Információkat szeretnék kérni árakról, programokról. Lenka villában leszünk elszállásolva. Erről is aki tud valami információt, legyen szíves ossza meg velem. Hálásan köszönöm.
Berry89!
Barátaink most vannak Olympic Beachen.Ők is ezekre a helyekre terveztek fakultatív kirándulásokat. Vasárnap jönnek haza. Be fogok gyűjteni tőlük minden fontos infót. A jövő héten pontos és friss infókkal szolgálhatok. Akkor megkereslek. Felveszem veled a kapcsolatot priviben.
Berry89!
Meteorák és Skiathos. Szerintem ezeket nem szabad kihagyni. Arról nem is beszélve, hogy ezek a fakultatív kirándulások innen a legolcsóbbak. Olympic Beach-en is van jó néhány utazási iroda, Paráliáról nem is beszélve.
Halihó! Most, hogy pont erről van szó, nekem is eszembe jutott, hogy fel kellene venni a kontaktot egy magyarul is tudó idegenvezetővel... Mi teljesen saját szervezésű nyaralást tervezünk és még nem jártunk Görögország ezen részén, ezért jól jönne, ha valaki megtudná mondani, hogy hol találunk olyan helyi utazási irodát, ahol van magyar idegenvezető... - márcsak azért is, mert szeretnénk részt venni 1-2 fakultatív programon...
Esetleg valaki tudna felvilágosítást adni az Olympic Beach(ről) elérhető kihagyhatatlan fakultatív programokról?
Szia, Apollonnál nem próbáltad ? Én múlt héten szerdán voltam bent a részvételi jegyért, mivel mi busszal megyünk, azt mondták, ki tudják állítani, de az egyénieknek még nem (nem egész 1 héttel indulás előtt !), mert idegenvezető váltás van, és az újnak még nem tudják a telefonszámát.
Sziasztok!
Most kaptam az infót, egy legmegbízhatóbb forrásból,hogy Apollon T.keretein belül idén nem Bedő Emőke lesz az idegenvezető Paralián/O.Beach-en.Segítséget szeretnék kérni,aki megy augusztusig és Apollonos szállásra Elli,vagy Paraliára,az új i.vezetőről szeretnék infókat,és a telefonszámát.Emő évek alatt barátunk lett.
Sziasztok! Köszönöm az infókat, sajna már nincs hely augusztus végén az Elliben az Apollonnál, így marad Nei Pori, majd jövőre, akkor hamarabb foglalunk szállást!
Szép nyaralást nektek Olympic Beach-en!
Üdv,
Ildikó