Köszönöm Kónya, ez nagyon jó info, az ut. iroda alig mond valamit. Esetleg tudod-e, hogy mennyibe kerül egy autó bérlése? Mi sziklát mászni megyünk, ezért választottuk ezt a gyönyörû helyet, + jön velünk egy hat hónapos csecsemõ, ezért nem lehet biciklivel, vagy robogóval közlekedni. A képeken, amiket láttam, nem kell olyan sokat gyalogolni a falakig, de vannak olyan szektorok, amihez szükséges valamilyen jármû.
Az iroda mondta, hogy ez a jó falu, mert ez van legközelebb a mászóhelyekhez. Te is így láttad?
Igazad van nem hazudok, miért tenném. Amúgy a mi apartamanunk is tök jó volt, mármint kilátás szempontjából. És tényleg minden erkély a tengerre néz. Ráadásul a mi szobánk a legfelsõn volt, úgyhogy semmi nem volt elöttünk ami zavarta volna a kilátást. Sõt igazából szerencsésebbek vagyunk, hogy ide kerültünk (bár a maásikat sosem láttam), met közelebb volt a tengerhez, és a bejáratnál volt a már említett forrás. Így vízért sem kellett sokat caplatnunk.
Scoth,
Nem tudom miylen az a Fortunás út, de szerintem mi nem olyannal voltunk. Valóban nem tehették volna meg ezt a cserét, benne is volt az utazási szerzõdésben. Vetettem fel jegyzõkönyvet errõl és a többi viszontagságainkról. Most éppen a panaszkezelés fázisban van az ügy.
De amúgy ez a sziget álomszép. Én még ide vissza akarok menni. Ti hol voltatok? Myrtiesben? Hol fürödtetetk? Mi jártunk át Telendosra is egy csomót.
Enikõnek: Szerintem Pozsony ból repcsivel Kosra érkeztek, onnan meg hamar Kalymnosra már gyorsan ott vagytok, a busz valszeg csak rátok fog várni a kikötõben, és a Mousselis Platis Yialoson onnan már csak 20 perc. Mi nem így mentünk, hanem busszal Pireusig, és onnan komppal végig. Voltunk az említett helyen, úgy tûnt gyönyörû a környék, klassz homokos strand rémlik nagy hullámokkal szeles idõben. Kicsit távolinak tûnt a falu, mert ez inkább csupán nyaralóhely, szerintem legalább egy bicaj, de inkább moci vagy autó nem árt a kényelmesebb közlekedés miatt. Általában egyébként a buszközlekedés pontos volt a szigeten (fél, 1 és másfél euros jegy létezik, és ez utóbbinál drágább út nincs is (jegyet buszon venni nem lehet, csak az arra kijelölt helyeken). A stop itt is bevált, de sokan taxiztak, mert 4 embernek már kb. annyi, mint a busz.
Kalymnosra megyünk 08. 25-én az Aeolus-al. Pozsonyból (két hét). Tudtok-e valakit aki így utazott, kíváncsi lennék arra, hogy 1 nap alatt oda lehet-e érni, ill. az esetleges viszontagságokra.
Aki volt már a Muselis-ben a Platis Yialon-on kérem írja meg, hogy milyen.
Timike22!
Csak semmi izgalom, mi ugyan meg voltunk elégedve a szállásunkkal(Horizon), de mindenki más is, aki máshol lakott. Mirtiesben csak panorámás apartmanok vannak, mivel az egész hegyoldal, ezért minden egyes terasz a tengerre néz (mi legalábbis ezt láttuk), hisz máshogy nem is lehetséges, sõt a többi szálláson tágasabbak a teraszok-erkélyek, õk is áradoztak a kilátásról. Tehát nyugi, MINDEN APARTMAN MINDEN TERASZÁRÓL Telendost látjátok majd reggelizés közben, hacsak nem direkt kiszúrásból letesznek a pincébe
Szerintem Õ olyan "Fortunáson lehetett (?) és akkor van ilyen...
Itt van egy újabb kis film, hosszabb mint az elõzõ kb~ 20Mb, remélem elindul... A HORIZON.-tól jobbra van egy kis templom fele a hegyoldalon, egy hosszabb lépcsõ vezet fel rá. Ha felkapaszkodtok onnan szép kilátás nyílik az egész terültere. Érdemes felmenni.
A filmet innen vettük fel, elõször: a kistemplom->HORIZON felülrõl,->strand->Thalendos->...kicsit remegõs a közeli de infónak jó.