Görög konyha
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 15 16 17 18   >
Üzenet
  Ágni | #157237 Üzenet | 2011-02-27 13:47:54 | Válasz a #157150. hsz-ra
Szia, köszi szépen, megírtam az illetőnek, aki azt kéri most tőlem, küldjek postán. Hát.. nem tudom, gondolkodom rajta, egyáltalán azt sem tudom lehet-e postán küldözgetni élelmiszert.
  Mediterraneo | #157239 Üzenet | 2011-02-27 14:03:13 | Válasz a #157237. hsz-ra Előzmény #157237
Szia Ágni!

Sztem nem lehet élelmiszert küldeni, vagy ha igen, akkor bonyolult, de miért nem jó neki, ha én küldök?
Vetőmagnak elég 10-20 szem, annyit mindenképpen tudnék küldeni (sajnos már megettük icon_smile.gif, ami megmaradt, azt vetőmagnak tettem félre, de abból azt a keveset szívesen elküldöm.

Másik ötlet: a diósdi görög boltban érdemes megkérdezni a tulajt, hátha tud hozatni pár kilót. Meg az is lehet, hogy van neki.

És másik ötlet: ízre nem tér el a magyar baboktól, csak méretre, ezért sztem nyugodtan helyettesítheti itteni babbal is.
DE ha legközelebb járok vetőmagboltban, akkor megnézem mik vannak, mert nem tartom lehetetlennek, hogy lehet kapni itt is. Persze, ez VETŐMAG és nem ehető, valszeg csávázott, meg kicsi kiszerelés.

Na, ennyit tudtam most kitalálni.

Ha az a maréknyi vetőmag kell, és át tudná venni hétköznap délelőtt Bp-en a Nyugatinál, akkor várok egy telefonszámot, ahol elérem (priviben intézhetjük), ha pedig ez enm megy, feladom postán.

Üdv, Medi
És ne hagyd megad cseszegetni, ha valakinek kell valami, akkor nézzen utána, biztos az a legegyszerűbb ha kér és kap, de nyilván van más megoldás is.
  Ágni | #157301 Üzenet | 2011-02-27 23:30:40 | Válasz a #157239. hsz-ra Előzmény #157239
Köszi szépen Medi a felajánlást, megírom nekik! Sajnos többször megtörténik, hogy ezt azt kérnek és mikor megírom, hogy nincs rá lehetőségem, megsértődnek. Vagy kikérik a véleményem valamiben és mikor megmondom, örök harag és még támadnak is fórumokon, itt, ott. Ezért a legokosabb hallgatni, még a kérős emailekre sem kéne válaszolni, mert mindig belebonyolódik az ember és egy csomó idő, energia, plusz, amit írtam, hogy én leszek a rossz. Na de ha már válaszoltam neki, lássuk, hogyan bogozom ki. Köszi még egyszer, nagyon kedves vagy!
  Szirom | #168608 Üzenet | 2011-07-05 13:45:39 |
Hahó!

Kaptunk egy Szent-Péter halat, hogyan kell elkészíteni jól, tudja valaki? A neten nem nagyon találok semmit.

Előre is köszi!
  Ágni | #168701 Üzenet | 2011-07-05 21:29:22 |
szirom írta:
Hahó!

Kaptunk egy Szent-Péter halat, hogyan kell elkészíteni jól, tudja valaki? A neten nem nagyon találok semmit.

Előre is köszi!


Ez milyen hal? Most hallok róla először..
  Feripapu | #168707 Üzenet | 2011-07-05 21:43:35 | Válasz a #168701. hsz-ra Előzmény #168701
Hátha ez segít: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kakashal icon_confused.gif
  Szirom | #168717 Üzenet | 2011-07-05 22:25:52 |
Köszi Feripapu, ezt megtaláltam, de sokkal előrébb nem jutottam.

Ágni, kakashalnak is mondják, mint Feripapu linkjében írják. Nincs pikkelye egyáltalán, viszont jó szúrós mindenütt, sok csontos tüske is van rajta. Kb. olyan gigája volt, mintha kacsát bontanék, és nagy mája. Legjobb tudásom szerint megtisztítottam, kibeleztem, és most a fagyóban figyel. Kicsit zavarba hozott, hogy nem volt pikkelye, átfutott az agyamon, hogy kell-e sózni a bőrét, esetleg lehúzni. Horvátországban már láttunk ilyen halat, de ott a a kirándulóhajón a halászok azonnal kikapták a grillezésre szántak közül és mondták, hogy megy egy étteremnek, jó árat adnak érte. Évekkel ezelőtt volt, eszünkbe se jutott érdeklődni, hogyan kell elkészíteni.

Szerinted grillezéssel nagyot nem lehet tévedni vagy süssük olajban?
  Ágni | #168719 Üzenet | 2011-07-05 22:32:04 |
szirom írta:
Köszi Feripapu, ezt megtaláltam, de sokkal előrébb nem jutottam.

Ágni, kakashalnak is mondják, mint Feripapu linkjében írják. Nincs pikkelye egyáltalán, viszont jó szúrós mindenütt, sok csontos tüske is van rajta. Kb. olyan gigája volt, mintha kacsát bontanék, és nagy mája. Legjobb tudásom szerint megtisztítottam, kibeleztem, és most a fagyóban figyel. Kicsit zavarba hozott, hogy nem volt pikkelye, átfutott az agyamon, hogy kell-e sózni a bőrét, esetleg lehúzni. Horvátországban már láttunk ilyen halat, de ott a a kirándulóhajón a halászok azonnal kikapták a grillezésre szántak közül és mondták, hogy megy egy étteremnek, jó árat adnak érte. Évekkel ezelőtt volt, eszünkbe se jutott érdeklődni, hogyan kell elkészíteni.

Szerinted grillezéssel nagyot nem lehet tévedni vagy süssük olajban?


Aha, megvan, christopszaro-nak hívják itt. Levest is készítenek belőle, de leginkább sütőben vagy szénen sütik, citromos öntettel fogyasztják. Úgyhogy sztem grillezzétek meg és készíts neki egy citrom-olívaolaj-oreganos öntetet (ha ezeket összemixeled, kevés citrom, több olajjal egy krémes öntet lesz, kóstolgatni kell). Valahol a konyhablogomban azt hiszem le van írva hogyan eszik itt az ilyen nagyobb grilezett halakat, de a lényeg ez amit itt leírtam. Jó étvágyat hozzá!
  Szirom | #168720 Üzenet | 2011-07-05 22:34:32 | Válasz a #168719. hsz-ra Előzmény #168719
Ok, nagyon köszi! Oregano, citrom van a kertből, menni fog icon_wink.gif Még a blogodba is benézek majd.
  Feripapu | #168721 Üzenet | 2011-07-05 22:40:32 |
szirom írta:
Köszi Feripapu, ezt megtaláltam, de sokkal előrébb nem jutottam...

Nagyon szívesen, de én Ágninak szántam a linket, hogy tudjon segíteni... icon_biggrin.gif
  Ágni | #168725 Üzenet | 2011-07-05 22:52:59 | Re:
szirom írta:
Ok, nagyon köszi! Oregano, citrom van a kertből, menni fog icon_wink.gif Még a blogodba is benézek majd.


Van friss oregano? Vigyázz nem diosmo hanem oregano, ez augusztusban érik be, vegyél/kérj szárítottat "rigani" a neve. Különben diosmo-t (menta) tehetsz frisset a hasába, de ne sokat, ne változtassa meg az ízét!
  Mediterraneo | #168754 Üzenet | 2011-07-06 09:55:21 | Válasz a #168720. hsz-ra Előzmény #168720
Szia Szirom!
Izgatottan figyeltem a hallal kapcsolatos levélváltást.
Feltétlenül írd meg, hogy milyen volt!
Esetleg egy fotót is mellékelhetsz a grillezett rémlényről...
Köszi
  Babar | #176158 Üzenet | 2011-10-01 16:22:58 | Válasz a #168754. hsz-ra Előzmény #168754
Aki szereti a görög konyhát, az a Travel channel csatornán nézheti meg a Görög ízek című sorozatot, melynek az első része pl. Krétáról szólt. (erről már lemaradtam)A második és harmadik rész pedig az alábbi időpontokban látható (ismétlésekkel együtt).
Tehát holnap reggel 8.30-kor lesz a második rész.



2. A Dodekanéz-szigetek és az Égei-tenger

02 October 2011 at 08:30


3. Athens, The Cyclades and Kalymnos

03 October 2011 at 19:00


3. Athens, The Cyclades and Kalymnos

04 October 2011 at 00:00


3. Athens, The Cyclades and Kalymnos

04 October 2011 at 14:00


3. Athens, The Cyclades and Kalymnos

05 October 2011 at 08:00
  Mediterraneo | #176159 Üzenet | 2011-10-01 17:36:03 | Válasz a #176158. hsz-ra Előzmény #176158
Köszi, Babar, én nézni fogom!
  Babar | #176369 Üzenet | 2011-10-09 10:59:50 | Válasz a #176159. hsz-ra Előzmény #176159
Folytatódik a travel channel csatornán a görög ízek című sorozat a 4. résszel.

Közép-Görögország

10 October 2011 at 19:00



Közép-Görögország

11 October 2011 at 00:00



Közép-Görögország

11 October 2011 at 13:00



Közép-Görögország

12 October 2011 at 07:00



Közép-Görögország

16 October 2011 at 08:30
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 15 16 17 18   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu