Szia Tomi01!
Írod,hogy: Pár éve Limenasban voltunk, de ott nem volt jó part, így mindig autózni kellett valahová.
Neked miért nem tetszett? Tarsanas beach-en jártattok? Tudsz nekem írni róla. A mi szállásunk "közel "lesz hozzá,de nem találtam róla semmit itt a Hellaszon.
Szia tomi01 én már 2-szer sikrült eljutnom ide szerintem Görögföld egyik legszebb szigetére és voltam Limenasban ill.Skala Potamiba, nekünk teljessen megfelelt a főváros strandja persze egy laza délelőti program után pihenés képpen teljesen jó de a Limenásbol 10-nap alatt 3-szor mentünk át S.Potamiba ill. S.panagiába helyi járattal pár eu-ért és talán ez az egyetlen sziget ahol a menetrend szerint jártak a buszok
Viszont ha bulizni szeretnétek akkor csak a fővárost ajánlanám neked ott sokkal nagyobb az éjszakai élet
Ja és majd elfelejtem motort ill. kocsit bérelni kell és körbe lehet járni a szigetet nekem 96KM volt de én közel 600-at raktam a mociba nagyon sok szép öböl és látni való van itt ha gondod van vagy valamit nem találsz esetleg segítség irj ha tudok segítek
Kicsit szégyelem magam, mert nem tudom, hogy melyik a Tarsanas beach. Igazából az is lehet, hogy csak nem találtuk meg az ottani strandot. A történethez az is hozzátartozik, hogy 3 éve baba nélkül még könnyen mozogtunk, és persze imádtunk autózni és menni körbe a szigeten keresni a strandokat. Limenasban inkább estefelé voltunk csak. Rengeteget sétáltunk a parton, sokszor elmentünk a kompkikötőbe és néztük a nagy hajókat. A kedvenc helyünk egy világítótoronynak épített móló volt, ahol a 3 db pad közül általában találtunk egy szabadot és innen néztük a naplementét.
Papamaci! Ha nem túl bonyolult, el tudnád mondani, hogy a város melyik részén volt a strand. Mi azt ismertük, amelyik (ha szembeállunk Keramotival),a központtól jobbra volt az étteremsor környékén.
Bulizni csak szeretnénk, a két éves kislány nem enged el minket (majd 15 év múlva megfordul a világ ).
Tomi01!
Akkor szégyelljük magunkat együtt.
Hozzád hasonlóan mi is kétszer jártunk a szigeten (S. Potamiában), de nekem sem mond semmit ez Tarsanas Beach.
Valaki homályosítson fel minket, aki tudja, melyik strandról van szó. Jövőre lehet újra ide megyünk, már nagyon hiányzik Thassos.
D.
Én bevallom, hogy már idén szeptemberben szeretnénk Thassosra menni, csak még finomhangolás alatt van a téma. S. Potamiába csak strandolni jártunk, ezt a falut sem ismerem igazán. A régi faluban sétáltunk csak egyet, az üdülőrészen nem. Volt ott egy nagy kemping, amellett jártunk le a partra. Amúgy milyen hely S. Potamia ottlakó szemével, mert ez is képben van nálunk (nagy a választék).
Előre is köszi!
Próbáltam a hellaszos keresőt használni, de nem adott találatot, hiába igyekeztem.
Találtam egy leírást a thasos.hu-n, 2008 novemberéből való: "A görög autópályán - Kavala, Xanthi irány - egyelõre még nem kell díjat fizetni."
Forrás: http://www.thasos.hu/index.php.....&Itemid=77
Ez megállja még a helyét?
Alapvetően azt szeretném tudni, hogy Evzonitól Kavaláig, illetve Keramotiig kell-e autópályadíjat fizetni, vannak-e fizetőkapuk?
Elnézést mindenkitől, de egyszerűen nem találtam konkrét választ erre...
Tomi01,
nekünk teljes mértékben megfelelt, nyugodt kis település S. Potamia. Sok helyen még olajfaligetek vannak, nincsenek egymás szájában az épületek.
Ha éppen nem kirándultunk, közel volt a part, szép volt a kilátás az apartman teraszáról az Ypsarióra. Mi bármikor visszamennénk ide.
D.
Mi tavaly (is) voltunk, és nem kellett.
Bocsika idén is volt már, majd válaszol ha erre járt.
Valahol a görög autópályák honlapján is fent van, hogy nem kell fizetni, de most nem találom. http://www.greek-motorway.net/
Lényeg, hogy az egész A2 nem fizetős (még). Gondolom majd az lesz, bár a kapuk helyeit sem láttuk.....
Idén mi a másik irányba megyünk rajta Kefalonia felé, arra sem kell fizetni, ez már idei infó.....
Most elsősorban azoktól kérdeznék, akik idén nyáron már voltak Thassos-on!
Szeretném megtudni, hogy milyen volt az időjárás a szigeten? Volt sok napsütés? Jó meleg volt az idő?
A másik kérdésem (inkább kérésem) az lenne, hogy aki volt már a Popi's apartmanházban (Limenasban), az egy pár infót tudna nekem mesélni a szállásról? Képet már láttam róla és nagyon szép kis ház!
Egyébként szívesen várok minden infót Thassosról!Előre is köszönöm a segítségeteket!
Mi idén júni 3-13-ig voltunk Skala Potamiaban, az első 2 nap szeszélyes volt, hol meleg volt, hol fáztunk De azt hozzá kell tennem hogy itthonról úgy indultunk hogy 12 fok volt és esett az eső. Utána viszont nagyon meleg lett 35 fok, meg lehetett dögleni Nem ajánlanám Limenast ha strandolni is akarsz, ugyanis semsoksemmi strandja van és az is köves. Érdemes kocsival menni vagy bérelni, mert rengeteg a látnivaló a szigeten 1 hét nem is elég végigjárni.
Nézegesd meg a thasos.hu oldalt is mert rengeteg infó van ott is!
Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok!