A görög emberek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 13 14 15 16 17   >
Üzenet
  Kriszta35 | #2410 Üzenet | 2005-09-28 17:28:24 |
Igen arra.

Szerintem nem tetszett, hogy angolul beszéltek, és úgy kérték.
Vagy érthetetlenül állt a görög, hogy minek, ha egy szót se beszélnek ezen a nyelven.

Majd jövõre megnézzük, rendben? icon_lol.gif

Puszillak

Kriszta
  Rebeka | #2409 Üzenet | 2005-09-28 16:02:36 |
Ugye most az újságos történetre gondolsz. Most már sajnálom, hogy nem próbáltam meg, de legközelebb kipróbálom. Kíváncsi vagyok ez mennyire általános és mi az oka.
  Kriszta35 | #2398 Üzenet | 2005-09-27 19:03:55 |
Képzeld a Keresztfiamék is érthetetlenül álltak a dolgok elõtt, és én is ahogy a történetet hallottam. Ilyet én nem tapasztaltam.

icon_wink.gif
  Rebeka | #2397 Üzenet | 2005-09-27 19:00:07 |
Nem tudom ki látott már temetõt Görögországban. Nem vagyok nagyon járatos a dologban, én csak egyet láttam. Gondolkodom fel tegyem-e a képet.
Nos ami megragadott: minden síron ott a fénykép, a csodaszép mécsesek, fényképtartók csak fel vannak rakva a síremlékekre. Bár a kapu be volt zárva a kerítés nem volt egy méter sem. Mégis senki nem nyúlt hozzá semmihez, pedig értékeket helyeztek el.
Én nem szeretem ezt a helyet, mindig szomorú leszek tõle. De sajnos ez nálunk nem mûködne, itt ahol a virág is eltünik mire a látogató a kapuhoz ért.
És megint csak a görög embereket dicsõítettük, még ha nem is adnak görög újságot. Azt vajon miért nem?
  Ferrari | #2284 Üzenet | 2005-09-25 17:58:07 |
Szia Kriszta!
Látod. minden jó, ha jó a vége!
  Kriszta35 | #2278 Üzenet | 2005-09-25 16:42:03 |
Ma hallottam egy érdekes történetet, a Keresztfiaméktól akik szerdán érkeztek vissza Paraliáról.
Hozatni akartam velük, egy görögnyelvû újságot, az összeolvasások gyakorlása végett.
Kateriniben, az elsõ újságárushoz odamentek, és angolul elmondták, hogy mit szeretnének. A görög újságárus, közölte velük, hogy nem ad nekik újságot, vegyenek olyan nyelvût amit el is tudnak olvasni.
Gondolták, biztos valamit nem jól mondtak, így a következõ árushoz mentek. Ott már kicsit ügyesebben csinálták a dolgot, és angol újság alá tették az enyémet. Furcsán nézett az árus, de annyi idõt adott nekik, hogy elmondhatták miért kellene ez. Nagy nehezen engedte hogy kifizessék.
Én áradoztam a görög emberek kedvességérõl, és vendégszerettérõl. Õk ezt nem tapasztalták sok helyen. icon_cry.gif

Úgy gondolom, hogy szegény görög vendéglátóink, így a szezon végére, lehet, hogy türelmüket veszik már a túristákkal szemben? Ezen nem csodálkozom. icon_redface.gif

A történt vége, az újságom a buszon maradt, így péntken Hollandiából hozták meg nekem.

Kriszta
  Hadnagy | #2005 Üzenet | 2005-09-20 14:52:27 | ..
Mindenki mindenkinek és mindenki mindenkivel. (Igazi gruppen...) icon_wink.gif
  Rebeka | #2003 Üzenet | 2005-09-20 14:21:28 |
Szeretem ezeket a görög isteneket! Bár ismereteim elég hiányosak, de annyira emberiek, hogy tulajdonképpen néha csodálkozom, hogy vallásukban annak idején feladták õket. Senki hitét nem szeretném megbántani, távol álljon tõlem. De ezek élték a maguk misztikus, mégis oly ismerõs életüket, bár néha feladja a leckét, hogy akkor ki kinek a gyereke, felesége, szeretõje......
  Jox | #2001 Üzenet | 2005-09-20 14:07:38 | :-)
  Kvalcsi | #1996 Üzenet | 2005-09-20 12:20:19 | Vendégszeretet
Sziasztok!
A görög vendégszeretet (vendégszeretet= filoxenia egy oximoron, azaz két ellentétes értelmû elem összetétele, amennyiben a filia "barátságot", a xenosz pedig egyszerre "idegent" és "vendéget" jelent) állítólag onnan ered, hogy Zeusz szeretett inkognitóban utazni, mert így könnyebben el tudta csábítani a halandó asszonyokat, lányokat. Az általa meghirdetett vendégbarátság intézménye tehát leginkább neki kedvezett. A xenoszt, mondta, fejedelmi fogadtatásban kell részesíteni, hisz ki tudja, ki az idegen, talán õ maga, az istenek atyja. A vendégszeretet tovább él, sõt a görögök hite szerint ez a tulajdonságuk különbözteti meg õket más népektõl.
  Jox | #1894 Üzenet | 2005-09-15 19:03:20 |
Kriszta35 kérdésére a választ és az ehez tartozó (nem pont ebbe a topikba való) hozzászólásokat áthelyeztem ide:
http://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=60
  Kriszta35 | #1884 Üzenet | 2005-09-15 15:35:47 |
Kedves Jox!

Nagyon szép ez a fénykép is, és szeretném megkérdezni, mert most tudatlan vagyok,és a képrõl jutott eszembe, hogy ami a kezdõ oladalon van épület az valós?

A rózsazselé dobozán is ez van, és nagyon tetszik nekem

Van még egy dobozzal belõle, és most szívesen megkinálnálak, mert olyan aranyos vagy. icon_wink.gif Hogy is kell ezt átküldeni emailbe? icon_biggrin.gif

Szereted?

Kriszta
  Jox | #1883 Üzenet | 2005-09-15 15:26:18 |
  Kvalcsi | #1554 Üzenet | 2005-08-30 09:29:15 |
Szia Kanári!

Nekem nagy szerencsém volt, mert háromszor is láttam delfineket. Elõször mikor Evia szigetérõl hajóztunk Skyathosra, másodszor Korfuról Paxi szigete felé menet, harmadszor pedig idén, mikor Nissiros szigetérõl mentünk vissza Kos városba. Most olyan rendes volt a hajóskapitány, hogy direkt csinált egy kört a hajóval, hogy tovább élvezhessük a látványt.
Üdv.:
  Htimi | #1541 Üzenet | 2005-08-29 21:42:29 |
sziasztok.
G.Durell konyvet en is olvastam. bar, mar csak korfui nyaralasunk utan. de igy is szuper volt.
elkezdtem gyujteni a konyveit! aha, el is jutottam egeszen 1 konyvig, ez pedig a fent emlitett Csaladom es egyeb allatfajtak.
de a tobbi is szuper lehet! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
na, majd gyorsabban gyujtom oket! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

en is meg vagyok veszve a delfinekert! Olvassatok el a Delfin alma cimu konyvet! Imadni fogjatok! kicsit komoly mondanivaloja van, de engem erdekelnek az olyan dolgok, amik abban a konyvben vannak! imadtam a konyvet! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 13 14 15 16 17   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu