Bizony nagyon "undorító" sziget. De jó lenne egyszer eljutni ide! Tudom, hogy Neked évek óta a vágyad látni ezt a sok "csúnyaságot", remélem egyszer sikerül!
ez "undorító" volt...egy merénylet...fel is jelentelek..de előtte még sírok kicsit. valami utazási filmet ne mtud valaki, hogy legalább mozgóképekben lássam?
na pont ez az...és néztük hajóval is, de meglepõ módon árban ugyan annyi. Nade hátha az aeolus bevállalja eccer..õ szervez a legtöbb és legújabb helyekre. De magánilag sajnos nagyon nem éri meg
Az a nevetséges, hogy nekem az Athén-Milos repjegy ár még jó is lett volna, de nem nagyon találtam Bp-Athén útvonalra, idõpontra is jó, kedvezõ áru jegyet...
Ehhez még hozzájött a nem túl olcsó szállás és a két heti autóbérlés és a végösszeg tényleg horrorisztikus lett.
Az island hopping is nagyon jó ötlet, de nekem max. 15-16 napom van egyben a nyáron és nem nagyon szeretek 3-4 naponta új helyre átcuccolni...Nagyon szépen ellenék akár végig Miloson...
nekem nagy álmom már egy ideje Milos. Csak itthonról nem megy semmi oda... próbáltuk megoldani magánilag, de horror árra jött ki. Asszem amíg itthon csak a slágerszigetek a menõk, addig ez álom marad..
Nagyon szépek a Képek rovatba feltett Milosz képek. Amiket ide, a fórumba gyûjtöttünk, azok is csodaszépek, nagyon felkeltette a sziget az érdeklõdésemet....
Még egy pár kép a sziget csodálatos geológiai képzõdményeirõl:
A régészeti leletek tanúsága szerint a Kr.e. 3. évezredtõl lakott Milosz ,azaz az antik Mélosz kikládi kultúra egyik kiemelkedõ centruma volt. A pengék, nyílhegyek készítésére használt , üvegszerû , vulkánikus eredetû obszidiánt a föníciaiak , majd a minószi krétaiak is kitermelték.A dór kiterjezkedés a Kr.e. 11. században érte el Miloszt. Az archaikus és a klasszikus korban a sziget ásványi kincsieinek ( kén, agyag, habkõ, timsó) és mezõgazdasági termékeinek (bor,olaj, méz) köszönhetõen gazdag polisz volt. A peloponnészoszi háború egyik tragikus eseménye zajlott le itt Kr. e. 416-ban a Spárta felé húzó, de hivatalosan semleges Méloszt az athéni hajóhad megtámadta. Több hónapos ostrom után feltétel nélkül megadta magát. Az athéniak a férfiakat lemészárolták, a nõket és gyerekeket rabszolgának adták el, s a szigetet athéni telepesekkel népesítették be.