Kythira
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 12 13 14 ... 27 28 29   >
Üzenet
  Mediterraneo | #105845 Üzenet | 2009-06-22 22:24:58 | Válasz a #105697. hsz-ra
Köszi a szállástippeket! Én is kigyűjtöttem a netről egy csomó linket, a sziget nagyobb településein mindenhol van kiadó szoba.
No, de melyik település legyen? Ezt kéne eldönteni.

Ami a beszámolót és a fotókat illeti, persze, hogy küldök!!! Csak már ott tartanánk! egyelőre a tavalyi útról tudnék csak beszámolni...
Nagyon türelmetlenül várom az utazást, szeptember 14-én indulunk és 10 napra mennénk. Ebből nyolc nap (9 éj) lenne a szigeten, a maradék Athénban.
  Kokszi | #105838 Üzenet | 2009-06-22 21:17:50 |
Szia Mediteterraneo! Valóban még itthon, köszi Kvalcsi! 17 éve vágyom rohadt mód a szigetre. Ídén a nyaralás végére tudnám betenni ,3-4 nap erejéig.Mi autóval megyünk,a szigetről hazajönni csak tranzit szállással lehet,ez +1 nap. Ott fogok állni a tábla elött Neapoliban / amit tényleg lefogok fotózni/ és akkor fogok egy döntést hozni.Ha át megyünk akkor kimarad Elafonissos szigete. Ahol látatlanba azt mondom Hogy nincs annyi mint Kithirán. Nekem csak a főváros Hóra jöhet számításba. Nem szeretem a zajos turista helyeket ,de itt beválalnám a kockázatot,hogy füldugóval kell esetleg aludnom!A Firka által felrakott szállások superek. Árban és szinvonalban is szerintem jók. Gondolkodtál esetleg Andikithirára való áthajózásról? Hű ez már perverzitás!!! Full gizda kategória? Elafonissost itt is megtudod nézni ,van topikja,vonzó lehet a szép strandja. Verka 1 hét múlva hazajön ,ő átmegy Elafonissosra . Tuti ,hogy ő sokat ír majd nekünk .Jó tervezgetést! üdv:kokszi!
  Mediterraneo | #105771 Üzenet | 2009-06-22 14:55:08 | Válasz a #105705. hsz-ra Előzmény #105705
Köszönöm!
  Kvalcsi | #105705 Üzenet | 2009-06-22 10:01:23 |
Szia Mediterraneo!

Beírod magad az utazólistába és akkor automatikusan számolni fogja a napokat az indulási időpontodig.
http://www.hellasz.hu/utazolista
  Firkamano | #105697 Üzenet | 2009-06-22 09:35:21 | Válasz a #105582. hsz-ra Előzmény #105582
Szia!

Nagyszerű, hogy erre a szigetre mentek, mert nagyon szép!! Ha majd hazajöttök, szeretnénk kérni beszámolót sé fényképeket, hogy akik oda készülnek azok is tudjanak mindent icon_smile.gif

Szállások:

KYTHIRA
(02.07.2009 - 08.07.2009 = 6 éjszaka) az árak 2 főre értendők

https://www.studiozografies.gr/en/contact.php  neten írtam  115 euro reggelivel/nap

https://www.kythira.com/english/mageiros.htmamagiros@otenet.gr  50 euro

https://www.filoxeneskatoikies.gr/en/pricelist.php  oldalukon van 40-70 euro között (jún-júl)

https://www.kythira.com/english/belvedere.htm  oldalukon van, 36-38 euro

https://www.sisi.gr/en/index.html

https://www.kythira.com/greek/PelagiaBeach.htm  45 euro

Robogóban nem gondolkodtatok? Egyrészt minimum feleannyi mint az autó, másrészt így több napig bérelhetitek.

Szerintem egy helyen érdemes megszállni, elég kicsi a sziget nem lesz nagy probléma egyik feléből a másikba utazni.

Az utazást jól megszervezeted, én is így csináltam volna.
Nem tudom mennyi időre mentek, de mi úgy tervezzük, hogy Kythirát nyugat Kétával együtt fogjuk megnézni 1hét itt 1 hét ott, és akkor is ugyanígy kell megvenni a jegyet, csak Athénból Chaniába vagy Heraklionba. (onnan komp visz a szigetre, korábban már írtam mennyiért).

Mikor utaznátok?
  Mediterraneo | #105606 Üzenet | 2009-06-21 14:41:56 | Válasz a #105595. hsz-ra Előzmény #105595
Köszi icon_smile.gif

Látszik, hogy még új vagyok, de majd beletanulok ám icon_lol.gif

Még arra is rá kell jönnöm, hogyan jelölhetném be az úticélt és azt, hogy nekem hány napom van hátra...
  Kvalcsi | #105595 Üzenet | 2009-06-21 13:30:27 | Válasz a #105583. hsz-ra Előzmény #105583
Szia Mediterraneo!

Kokszi még el sem utazott, majd csak július 3-án, azaz 12 nap múlva. Amit az avatar kép alatt találsz számot az mindíg az utazásig ténylegesen, attól a naptól való hátralévő időt mutatja, tehát nem kell semmit számítgatnod!
  Mediterraneo | #105583 Üzenet | 2009-06-21 11:40:02 | Válasz a #99302. hsz-ra Előzmény #99302
Szia Kokszi!

Visszajöttél? Ha jól számolok, akkor igen! icon_smile.gif
Milyen volt? Nagyon ki vagyok éhezve minden icike-picike infóra.

Várom a beszémolót, a lefotózott menetrendet árral icon_biggrin.gif (ez csak vicc volt) és esetleg képeket!

kösz
  Mediterraneo | #105582 Üzenet | 2009-06-21 11:35:06 | Nyaralás Kithirán
Üdv mindenkinek!

Már hetek óta szervezzük Kithirára a nyaralásunkat és csak most fedeztem fel ezt a topikot. Végigolvastam! És pár hasznos infót máris begyűjtöttem. GRATULÁLOK az oldalhoz is, a fórumhoz is, tartalmas és nagyon hasznos!

A "hogyan jutunk el a szigetre?" kérdésre már megvan a válaszom. Mi repülövel megyünk, Athénig Malévval (28000 HUF/fő), onnan Olimpic-kal (35000 HUF/fő). Ez a legolcsób repülős megoldás, és ragaszkodtunk a repülőhöz, mert nem szeretünk napokig autózni-buszozni. Így gyakorlatilag 10-kor elindulunk otthonról, 12-kor felszáll a gépünk Ferihegyről és délután fél 5-kor Kithirán vagyunk. icon_biggrin.gif

A "hol érdemes lakni?" kérdésre viszont még keressük a választ. És remélem azok, akik jártak/éltek ott, tudnak tippekkel szolgálni. Melyik településen szálljunk meg, esetleg érdemes a 10 napban két helyre menni (5 nap a sziget egyik felén, 5 a másikon), továbbá van-e valakinek konkrét tapasztalata szálláshellyel kapcsolatban.
Váalszték van, azt láttam az interneten, dehát egy személyes referencia jól jönne.

Megosztanám Veletek az elképzelésünket a nyaralásról. Ez már a sokadik görögországi nyaralásunk és ha szigetre érkezünk, megszállunk valahol, aztán autót bérlünk és azzal járjuk be a környéket. Ha drága az autó, akkor nem a teljes időszakra bérlünk, csak pár napra és a továbbiakban tömegközlekedünk. Eddig minden alkalommal kirándultunk legalább egy közeli szigetre, akár egy éjszakára ottalvással.
Most is valami hasonló lenne. Mivel nincs buszjárat (amint a fórumról kiderült), vagy csak egészen minimális (amint valamelyik lokális weboldalról kiderítettem), olyan helyen kéne lakni, ahol pár napot autó nélkül is el lehet tölteni, mert van fél órás gyalogláson belül strand és van látnivaló is (látnivaló alatt értek egy nyüzsis kikötőt, hajnali halpiacot, múzeumot, várost, természeti szépséget, velencei erődítményt, efélét). Aztán jönne az autóbérlés és a sziget bejárása.
Sziget sincs nagyon közel (hacsak Krétára nem akarunk átruccanni, de ott már jártunk), lehet, hogy Neapolit nézzük meg (a félszigetet jól ismerjük, Koroni az egyik kedvenc helyem és Ghitióban is jártunk), de pont Neapoli kimaradt.

Szóval bármilyen ötletnek, tippnek örülnék. Különösen annak, ha valaki jár ott a nyáron és részletes beszámolót ír. icon_smile.gif
Mi ugaynis szeptember második felében megyünk.

Köszi!
  Kokszi | #99302 Üzenet | 2009-05-14 20:50:15 |
Szia firkamano ! Bízom benne, hogy igazad lesz. Bírom a görögökben Hogy semmivel se foglalkoznak. Mi itt ezer egynéhányszáz kilométernyire görcsölünk egy szigeten, ők meg azt se tudják felrakni a netre, hogy mikor és ,hogy mennyi,az annyi. Békésen kávézgatnak ahelyett ,hogy buta billentyűket nyomkodjanak! Hű de igazuk van! üdv kokszi
  Firkamano | #99038 Üzenet | 2009-05-13 22:31:53 | Válasz a #99024. hsz-ra Előzmény #99024
Szia Kokszi!

Nagyon várjuk a fotót, tényleg jó lenne a pontos információt tudni.

Én rendes oldalról néztem az árat, Kissamos-Kythira nem nagy távolság, szerintem elképzelhető az az ár amit írtam.
De aztán ki tudja... :S
  Kokszi | #99024 Üzenet | 2009-05-13 20:47:55 |
A kompjegy árakkal kapcsolatban , én egy picit óvatosabb lennék. Felhivta egy görögül beszélő ismerősöm a Neapoli városi kikötőt. Elsőre azt mondták, úgy görögösen,hogy nem tudják ,hogy mennyi lesz júliusban a jegy. Vissza hívtuk őket,hogy legalább a májusi árat mondják meg azt talán májusban csak tudják ! Más vette fel a telefont. Azt mondta hogy Neapoli-Kythira árat juliusra is megtudja momdani. 11 euro a személy 43 az autó. Ha ez igaz akkor nem hiszem hogy krétáról ilyen olcsó lenne. 65 nap múlva Neapoliban leszek.és pontot tehetünk a kérdésre. Lefogom fotózni azt a rohadt díjtáblát!
  Firkamano | #98697 Üzenet | 2009-05-12 10:34:54 | Válasz a #98621. hsz-ra Előzmény #98621
icon_biggrin.gif

Na majd jövőre is jól megnézzük, miket kínálnak a repülőtársaságok icon_biggrin.gif
  Atosz | #98621 Üzenet | 2009-05-11 19:12:24 | Re:
firkamano írta:
Szia Atosz!

Kytherára viszonylag olcsón el lehet jutni.
Merthát van több választás is.

1) Bp-Kréta, wizzairrel kb. 40 ezer Ft. Onnan komp Kythirára: 17,60 euro
Ebben az esetben érdemes nyugat krétán megszállni pár napra, szállásokat tudok Chaniában 30 euro/éj-ért.

2)Bp-Athén malévval akciósan 30 ezer Ft. (biztos jövőre is lesz akció) Onnan komp Kythirára: 22,70 euro.

Kythirán is előszezonban (június végéig) olcsó szállások is vannak, ezek kb. 30-36 euro.

icon_biggrin.gif

Mindez ha jövőre is igaz lesz, legfőképp a 2 pont,akkor már külalakra nem is rossz. icon_smile.gif
  Firkamano | #98495 Üzenet | 2009-05-11 08:20:24 | Válasz a #98465. hsz-ra Előzmény #98465
Szia Atosz!

Kytherára viszonylag olcsón el lehet jutni.
Merthát van több választás is.

1) Bp-Kréta, wizzairrel kb. 40 ezer Ft. Onnan komp Kythirára: 17,60 euro
Ebben az esetben érdemes nyugat krétán megszállni pár napra, szállásokat tudok Chaniában 30 euro/éj-ért.

2)Bp-Athén malévval akciósan 30 ezer Ft. (biztos jövőre is lesz akció) Onnan komp Kythirára: 22,70 euro.

Kythirán is előszezonban (június végéig) olcsó szállások is vannak, ezek kb. 30-36 euro.

icon_biggrin.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 12 13 14 ... 27 28 29   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu