Elafonisos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 12 13 14 ... 16 17 18   >
Üzenet
  Kokszi | #124897 Üzenet | 2010-01-31 14:27:14 |
A kikötői részen valóban volt 2-3 valami. Ebből egyben árultak élelmiszert a többiben csak keksz ,ásványvíz ,sör és üdítő féleség volt, a strandcuccok meg a szokásos giccsparádé mellett. Ha emlékeim nem csalnak. Ezek csak szezonális üzletek . A merőleges utcában van az egész évben nyitva tartó bolt .A tulaj nekem ezt mondta . Ez a bolt pedig szerintem szörnyen lepukkant volt. Ragadt a kosztól az egyetlen hűtőpult ahol a szalámi mellett jól megfért a dinnye,meg a dobozos sör. Nem vagyok egy finnyás pali ,de amióta Tunézíában elkaptam valami nyavalyát,azóta jobban odafigyelek. Nem szeretem ha ilyesmi rontja el a nyaralást. És azóta óvatosságból mindig van nálam 1-2 üveg Grant's whisky.A hentes üzletet azt csak kívülről láttam nem mentünk be. Szerintem ásványvizet érdemes vinni,mert az iszonyú drága. Az apartmanban kaptunk ajándékba ásványvizet.Amikor fogytán volt, kérdeztem a tulajt ,hogy hol vette,mert egyik boltban sem láttam,csak iszonyú drágán.Akkor mondta ,hogy mindent a szárazföldön vesznek meg. De ezt napközben is lehetett látni.A kompról többször láttunk megpakolt szatyrokkal hazasiető embereket. Viszont a főutcán lévő szintén lepukkant étteremben isteni az étel .Azt mindenkinek csak ajánlani tudom.
  Szirom | #124861 Üzenet | 2010-01-31 09:19:14 | Válasz a #124833. hsz-ra Előzmény #124833
Kokszi, most én nem értem ezt a helyi bolt kifejezést. 3-4 bolt biztos van, legalábbis annyit biztos láttunk, használtunk. Egy nagyobb is van köztük a kikötőre merőleges, kicsit emelkedő utcában. Kicsit drágábbak valóban, mint a szárazföldön. Sört mondjuk érdemes vinni, az tuti. De én nem láttam különösebben koszosnak ezeket a boltokat, ezt nem értem, miért mondod.
Ja, és van egy hentes is, kicsit feljebb. Sajnáltuk is, hogy nincs grillsütőnk.
  Kokszi | #124833 Üzenet | 2010-01-30 21:35:27 |
Mi a helyi boltban, ami a belső fő utcán van , csak egy zöld dobozos sört kaptunk ,super áron 80 centtért. Még lila hagymát mertünk ott venni, mert igen nagy volt a kosz.
Bopis ! Ha több napra mentek akkor, a szárazföldön érdemes bevásárolnotok,a helyiek is ezt teszik. A szigeten szinte nulla az áruválaszték ,és ami van az is nagyon drága. A kikötőnél lévő pékségben viszont isteni kenyeret sütnek. Igaz ,hogy horror az ára.
De a szállás és az éttermi árak viszont rendben vannak.
  Bopis | #124819 Üzenet | 2010-01-30 20:12:10 |
Sziasztok!

Hát remélem én is, hogy nem unalmas itt tölteni több napot, ugyanis mi 3 gyerekkel közel egy hetet szeretnénk a szigeten tartózkodni.
  Szirom | #124745 Üzenet | 2010-01-30 10:17:23 |
Kokszi, mi ittunk Mithost ott is:)

Andi, nem unalmas. Mi 3 éjszakát voltunk, és tudtunk volna még maradni. Nagyon jó a strand és olyan kedves a város, hogy eszedbe se jut megunni szerintem. Gyerekekkel pedig nincs ennél ideálisabb hely.
  Kokszi | #124698 Üzenet | 2010-01-29 18:38:24 |
Szia hadiandi.

Szerintem nem unalmas annak aki nem az aktív pihenést részesíti előnyben.A szigeten ugyanis "csak" strandolni,nagyokat sétálni és jókat enni lehet. A boltban még MYTHOS sem kapható icon_rolleyes.gif Hétfőtől -péntek reggelig teljes a nyugalom ,még főszezonban is. Aki nem vágyik banánozásra,meg diszkókra / mivel itt csak a gyönyörű természet van/ az nem fog csalódni.
Üdv..kokszi
  Hadiandi | #124670 Üzenet | 2010-01-29 14:53:57 | Válasz a #124543. hsz-ra Előzmény #124543
óóó hát szerintem nincs ember akinek ezek nem tetszenek! icon_smile.gif
szerintetek 4-5 éjszakát eltölteni a szigeten, unalmas?
  WhiteFrost | #124543 Üzenet | 2010-01-28 11:34:54 |
Kicsit nézelődtem a neten és ezek a képek nagyon megtetszettek:

Készítette: vanes73

Készítette:Polipao

Készítette:Jorgekoll
  Bopis | #118384 Üzenet | 2009-09-28 22:35:01 |
Sziasztok!

Babar, Kokszi, Szirom köszönöm a jó tanácsokat és a tapasztalataitokat. Örülök neki, hogy igy "pörög" a topik, mert sok hasznos infot tudhatunk meg tőletek. Ezek szerint a kemping az kerülendő, bár igazából csak tudni szerettem volna, hogy számba lehet-e venni mint szállást, de mi igazából apartmanos turisták vagyunk. Viszont szállásügyben nagy egyetértésben vagytok, hogy foglalni nem igazán kell, mert találni jót olcsón. Természetesen nem gondoltam komolyan, hogy szerkesztve vannak a képek, csak olyan gyönyörűek, hogy az már szinte hihetetlen.
Mégegyszer köszönöm nektek, ha kérdés merülne fel tervezgetés közben, akkor ismét számítanék rátok.
  Babar | #118361 Üzenet | 2009-09-28 20:01:54 | Válasz a #118273. hsz-ra Előzmény #118273
Szia Bopis!

A fényképekhez nem használtam photosop-ot és semmilyen más számítógépes trükköt. Mindössze egy polár szűrő van a gépemen, ami a fényes csillogást szűri ki, olyan mintha napszemüveg lenne rajtad. Ami a tömeget illeti, abban "csaltunk" egy kicsit. Mindig úgy fényképeztem, hogy ne legyenek sokan a gép előtt, szinte vártam az alkalomra.Még a délelőtti órák csak-csak, de du. már nagyon sokan voltak, csak ügyesen fényképeztem és így nem látszik. Volt olyan kép, amire 1 órát vártam. Ha nem a napágyas részen, hanem kicsit arrébb fekszel le a homokba, akkor talán nem lesz akkora nyüzsi. Mi is ezt tettük.(a két öböl találkozásánál lévő földnyelv) A hét vége viszont nagyon telített itt. Nekünk is ajánlottak a főutcán tengerre néző erkélyes szobát 40 €-ért, nem tengerre nézőt 35€-ért.
Kis méretű szobák voltak, de nagyon igényesek és tiszták.
Babar
  Vojandi | #118353 Üzenet | 2009-09-28 19:41:41 |
Kokszi írta:
Már ismerve a te strandkultúrádat ,bátran állíthatom, hogy imádnád a partokat! Vannak kis egyszemélyes öblök ,ahol ugyan olyan csodás a tenger ,mint a felkapott strandokon! kokszi

Ez annyira jól esett!!!
Szia Kokszi!
Az esett jól, hogy valaki odafigyel abban, amit ír, hogy az a dolog, amit én ott keresek, az én látószögemből megadatik-e és nem csak az ő látószögéből írja le!!! icon_lol.gif köszike
Nem akarunk Elafonissin maradni egy fél napnál többet. Sehogy sem fér bele a tervbe. Másik helyek nekünk sokkal fontosabbak.
De éppen most mondtam Verkának is, hogy nem lesz semmi sem előre lefoglalva, csak egy útiterv lesz a kezünkben, ami irányadó, de nem kötelező program. Nem lesz mégegyszer az, amit a könyvemben leírtam. icon_wink.gif Ez más lesz, meg akarjuk élni a azt, amit mi szeretünk a nyaralásban, ha emiatt nem látok pár romot, hát teszek rá (eleve nem is akarok látni egyet sem). Elsődleges szempont: a gyönyörű partok (főleg Messinia déli részén) és a kisebb túrák, pl. a Kambos szurdokban és ki a Kap-ra a Lakónián...

Üdv:
Andi
Ps. Hamarosan személyesen is beszélhetünk ezekről, aminek külön örvendek!
  Kokszi | #118346 Üzenet | 2009-09-28 19:16:29 |
Szia Andi ! Neapoliban ,idén voltam először. Én csalódtam benne ! A sziget belsejében próbálj inkább szállást keresni! Mert ahogy Szirom is írta Hóra nem igazán olyan virágoskertes! Az épített kultúrán is látszik a szegénység ,nem csak az embereken ! Ha nem lennének a csodás partok, és nem jönne a sok túrista ,akkor tényleg nagy baj lenne !Nagyon érdekes az egész ! Még ilyet nem láttam sehol az országban !Szerintem is maradjatok legalább 2-3 napot ! Már ismerve a te strandkultúrádat ,bátran állíthatom, hogy imádnád a partokat! Vannak kis egyszemélyes öblök ,ahol ugyan olyan csodás a tenger ,mint a felkapott strandokon! kokszi
  Kokszi | #118344 Üzenet | 2009-09-28 19:01:52 |
Szia Bopis ! Próbálok óvatosan fogalmazni, mert maradjon meg a Milosi topic-nak a fotó balhé! Szóval ,nem kell minden ,itt a fórumon látható fényképalbumnak hinni! A valóságban azért mások a színek ! Ha majd ott leszel akkor sokkal szebb lesz minden ,hisz az a te élményed lesz ! A szigeten az öbölnél a kemping, szerintem elég vacak. nagyon kevés az árnyék,nincs igazán kiépítve. Nem európai szintű! Kb. olyan szinvonalú mint a Hungaroring idején ,a kempingnek kikiáltott Mogyoródi domboldal ! A strandot angolok üzemeltetik. Minden reggel az utolsó cigicsikket is kiszedik a homokból! A napernyő és 2 ágy 8 euró/nap . A napágyak a legjobb partszakaszokra vannak kirakva ! Máshol sziklás ,füves a tengerfenék ! A sziget belső fő utcáján ,van egy helyiek által látogatott étterem! Bemész kiválasztod amit szeretnél , isteni a konyha ! 7-8 euró egy kaja! A kikötői éttermek túlnyomóan haléttermek!Szállást idén bűn volt előre foglalni ! A földszinten még 45 euró volt a szállás, mire az elsőre értünk ,már 40-ért is odaadták a tengerre nézőt ! jó tervezgetést ! üdv :kokszi
  Szirom | #118324 Üzenet | 2009-09-28 14:44:27 |
Hú, ennek az uccsó két hsz-nek inkább a Peloponnészsoz-topikban lenne a helye. Bocsi.
  Vojandi | #118323 Üzenet | 2009-09-28 14:43:57 |
Szirom, nagyon szépen köszönöm, rögtön nézem mindkettőt (főleg, mert Stoupában nem találtam eddig igazán jót)...majd a peloponnészoszos topikba folytassuk, mert ez csak Elafonissos elvileg. icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 12 13 14 ... 16 17 18   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu