Wilson | #64066 | 2008-05-31 08:46:18 | Válasz a #64055. hsz-ra
Huh, köszi. Most rendesen beégtem. Rájöhettem volna magamtól is, hiszen én is használok rövidítéseket a neten (pl. szvsz, sztem, valszeg, stb). Pedig már azt hittem, valami nyugat-magyarországi sváb tájszólás része a "klen".))))))))
Wilson | #64027 | 2008-05-30 22:38:48 | Válasz a #63956. hsz-ra
Köszi, ezt én is néztem. Tavaly mentünk itt Korfura, végül is kibírható, bár nekem, alföldi gyereknek kicsit húzós.
Bocs, hogy megkérdezem (már többször észrevettem a hozzászólásaidban), mit jelent az, hogy "klen"? Gondolom vmi olyasmit, hogy jó, helyes. Én nem ismerem ezt a kifejezést, milyen országrészben használják ezt? Nem cikizésbõl kérdem, nyelvtanár vagyok, érdekel a nyelvészet:)
Ez jó ötlet, ha lennének kipróbált ilyen "egy-éjszakás" helyek, pl. Kalambaka környékén, Athén környékén (vagy -ban), a Peloponnészosz egyéb részein....
Július 17-én megyünk autóval Kefalonia szigetére, több fórumon sokan a Ioannina - Lefkada útirányt javasolták. Két részletben szeretnénk menni, ezért tranzit szállásra lesz szükségünk. Nem tudom, elsõ nap meddig tudunk eljutni, jó lenne a Pindos nagy részét megcsinálni az elsõ napon, mert Lefkada déli részérõl, Vassilikibõl a komp Kefaloniára, 10.45-kor indul, ezt szeretnénk elérni. Kérdésem: tudtok-e olcsó, egyszerû szállást 2 felnõtt + 2 gyerek részére Ioannina környékén vagy attól délebbre, esetleg Preveza környékén. Szerintetek le lehet jutni egy nap alatt Prevezáig, ha kb. hajnali 2-3 óra körül tervezzük elhagyni Mo-t Szerbia felé?
Másrészt nagyon sokszor tapasztaltam különbözõ utazási irodákban, hogy a "jólfizetett alkalmazottaknak" fogalmuk sincs arról, hogy mit is árulnak, nem hogy a szállásról nem tudnak semmit, de még a szigetrõl sem, az iroda szemszögébõl nézve a pénzrõl szól a történet (nem hibáztatom õket, mindannyian abból élünk),
Az utcan parkolassal vigyazzatok, mert ha tiltott helyen alltok meg akkor siman leveszik a rendszamot, es csak jo penzert adjak vissza... Ez tapasztalat, bar szerencsere nem szemelyes
Ez az, ha a nagy szellemek találkoznak! Nem vagyok tök kezdõ ilyen ügyben, s éppen a legszimpatikusabb szállást a közelben találtam a Booking.com-on keresztül ( http://www.saronic.gr/hotel.html ), de válaszra sem méltat, hogy a környékén hol és mennyiért parkolhatnék. Látom én a mûholdképen, hogy talán az utcán is lenne hely, de kalandba nem megyek. Több hasonlót találtam, de a parkolással kapcsolatos kérdésre eddig még csak egy válaszolt, na ott 120 Euro a két nap tokkal-vonóval.
Pireuszon nen gondolkoztál; ott jóval olcsóbb a parkolás (konkrétan a kikötõben tudom, hogy van parkoló ház, a térkép is azt mutatja) és szladi is van kismillió, megalkudsz, megnézed a szobát, nincs mellényúlás, nem kell hülye válaszokra várnod...
Az általad jelzett idõpont pedig már nem fõszezon, hely is lesz
És pireuszból metróval 20 perc alatt bent vagytok a városban!
Link
Igazad van, de gondolj bele! Be kell kavarodjak a szállodához kipakolni, utána menjek a világ végére parkolni, aztán meg fordítva. Öreg vagyok (meg lusta) én már ehhez, s az idõ=pénz Amúgy tényleg gyalog tervezem a városnézést, bár a napijegy sem drága, azt is megveszem, mert a kikötõbe és még egy-két helyre elmennék.
Igen sajnos keves hotelnek van sajat parkoloja, az Omonia ter kornyeken vannak parkolohazak, de eleg draga a parkolas. Lehet, hogy valahol kivul kene hagyni az autot valamelyik nagy buszpalyaudvar mellett (pl kifissou 100) ahonnan gyorsan be lehet jutni a varosba tomegkozlekedessel is. Athenban a varosnezeshez nem nagyon kell auto mert sok minden van egy helyen es igy gyalogosan is konnyen megkozelitheto mindaz amit ket nap alatt meg tudtok nezni... Omonia ter - Syntagma ter- Akropolisz kozt szerintem amugy is gyalogosan erdemes kozlekedni mert rengeteg a latnivalo...