Helló!
Idén először mennénk Marmarasra.Érdekelne,hogy mennyire meredek az első utca a városi strandtól a Bernard féle képtár felé,ugyanis itt van egy kedvező ajánlat szálláshelyre.Voltunk már Nikitiben,Toroniban,
most egy kicsit mozgalmasabb helyre vágyunk.
Előre is köszönöm!
Nem igaz, hogy Sartiban nincs mit fenykepezni, mer az öblök festoiek. Mi csak ott strandoltunk. Egyszeruen alomszépek. Hogy lenne sík, amikor az apartmanunk is a hegyen volt. Es az öblok felé is kirandultunk. Maga a falu kozpontja sík, de korulotte dombos. Na mindegy, nem akarok vitazni, de Sari SZÉP
Mi innen mentünk át Sartira esténként,nekünk ez tetszett a legjobban,az oda vezető út
Este megérte a forgatag miatt és a bulik miatt.
Nappal annyira nem fogott meg minket.
Sarti egy sík,hosszú tengerpart és ennyi.Marmarasszal össze sem hasonlítható ilyen téren.Itt nem találsz ugyan olyan öblöket és nincs is sík,egyenes tangerpartja ....sőt!Marmarason van mit fényképezned,de Sartin nincs nagyon.
Marmaras nagyobb jóvalta van forgatag rendesen,rengeteg taverna, üzlet,cukrászda és sok pékség.Ami nem volt Marmarason az a szórakozóhely,ez csak Sartin van
Huuu, köszönöm szépen a válaszaitokat! Már alig várjuk hogy menjünk... Igaz, még így első turnusban sose voltunk, de bízom benne hogy jó idő lesz. Robogó bérlés ára hasonló Sarti-éhoz? Vagy itt tényleg drágábban lehet hozzájutni, mint Angelonál, vagy Sassosnál?
Szia Andrea !
Nekem Marmaras az egyik nagy kedvenc. Persz mindenki másra esküszik, mindenkinek más az ízlése. Minden esetre Marmaras sokkal görögösebb hely. Nekem tetszettek a szűk, girbe-görge utcácskák. Néha elég meredeken emelkedtek, eléggé szuszogtatós volt felmenni. Itt nagyon sok a helyi lakos. Mint ahogy Szeroz is irta, kevesebb a magyar. Nem tudom, de nekem a tenger itt sokkal jobban tetszett, már csak azért is, mert kevésbé hullámzott.
Szia Andrea ! Én voltam mind a két helyen / meg még sok másikon is Görögországban / Szerintem csak abban különböznek,hogy ...mások . A látvány mindkét helyen gyönyörű, a víz tiszta, a görögök mindenhol egyformák, rejtett öblökben egyik sem szűkölködik. Neosban kevesebb a magyar, így ott jobban érvényesül a görög feeling Hangsúlyozom : szerintem. Próbáld ki, én tiszta szívből ajánlom !
Idén arra gondoltunk, hogy Neos Marmarast vesszük célba legelső turnusban. Eddig Sarti volt a nagy kedvenc, de most mégis kockáztatunk, új helyet próbálunk ki Van itt olyan aki volt már mindkét helyen, és tudna arra választ adni, hogy nem sokban különbözik Marmaras Sartitól, ugye? A látvány, a tenger tisztasága, a helyiek vendégszeretete, az elrejtett öblök, ezekre gondolok elsősorban...
szia! mindenképpen érdemes, az egyik legjobb választás autóval, mert közel van és a szigetet könnyen be lehet járni. eszméletlenül szép kis zöld sziget, ahol van levegő még a legnagyobb melegben is és nincs nagy tömeg.
Szia Edoo!
Én előszezon-párti vagyok. Néhány évvel ezelőtt pont ebben az időszakban voltunk Neos Marmarason. Szerintem tökéletes ez az időszak. Az idő ilyenkor már jó és a víz is fürödhető. Nyílnak a virágok, minden tiszta és üde, hiszen szezon kezdete van. Várják a vendégeket. Nyár elején még kedvesebbek a vendéglátósok is. Szezon végérére már ők is elfáradnak, türelmetlenebbek. Lehet, hogy augusztus végén a víz melegebb, viszont a part már koszosabb. Esős napot bármikor kifoghatsz. Ez teljesen kiszámíthatatlan. Nekünk is volt, de csak olyan zápor jellegű. Aztán elvonult. Kitisztult az ég és iszonyat meleg lett. Lehetett tovább strandolni.
Aug.végén 2 hét,már esélyes az esőre,nekünk is volt 2szer,de másnap mindig meleg volt.Nagy volt a fülledtség viszont,de éjszaka már nekem fel kellett öltöznöm jobban.
Mentünk júniusban is,akkor még talán kevsébé zsúfolt és szemetes a part,bár szedik a szemetet!Az idő ugyanolyan,mint aug.végén.Ekkor is volt már 35 fok és volt eső is 2szer.
De ezt nem lehet kiszámítani úgysem.
Voltunk mi is máshol, aug.-ban úgy,hogy esett 6 napig,holott 40 foknak kellett voln alennie....és voltunk úg yis,hogy az előrejelzés szerint nem megy fel a hőmérő higanyszála 24 foknál magasabbra és mégis....36 fok volt