Egy újabb fantasztikus olvasmányt ajánlhatok Nektek.
John Shors: Taj Mahal című művét, mely a a varázslatos Hindusztánban játszódik a XVII. században. Jahanara hercegnő meséli el élete történetét két unokájának. Megismerhetjük a Taj Mahal keletkezését, melyet egy örökké tartó szerelem ihletett.
Úgy látom, nemcsak hasonlókat, hanem hasonlóan is olvasunk. Annak idején az 1984 után én is rögtön az Állatfarmmal folytattam. De utána leálltam, több Orwell-könyvre már nem vitt rá a lélek...
A Gyilkosság meghirdetve könyvét is olvastam Christie-nek, de ha jól emlékszem nem fejeztem be, majd ha több időm lesz. Legutoljára tőle az Alvó gyilkosságot olvastam, remélem ez a magyar címe, mert legtöbbször angolul szoktam olvasni. Valamelyik nap megvettem az utolsó Poirot regényt, már várom, hogy olvashassam .
Nagy Agatha Christie rajongó vagyok, nagyon kevés műve van amit nem olvastam. Igaz ez még az a korszak volt amikor nem voltak meg a gyermekeim és HÉV-vel jártam dolgozni nem autóval.
Most olvastam ki Eliot Pattison: A tibeti csonthegy című könyvét.
A lenyűgöző Tibet tájain játszódik a mű, melynek alapját a kínai és a tibeti nép között fennálló ellentét adja. Főhőse Shan az egykori pekingi rendőrfelügyelő, aki segíteni próbál a törvényen kívüli buddhista szerzeteseknek. Rendkívüli viszontagságok árán érik el céljukat egy kínai ezredes Lin segítségével. Tragédiák sora vonul végig a történeten.
A regény kicsit filózofikus, misztikus ezért nem túl könnyű, de érdekes olvasmány.