Mind a két Andinak mondom, Molaiban majdnem biztos vagyok, nem is egy nagy bolt van, ha jól emlékszem. De talán ezt is megerősíti (vagy cáfolja) Kokszi, és talán Verka is tudja.
Hadiandi, mi a Simos Beachre jártunk, a kisebbik öbölbe. A nagyobbat is megnéztük, de az nyitottabb, szelesebb, hullámosabb volt, a kicsi viszont ideális. Ha jól emlékszem, 4 km a várostól, forgalom alig. Reggel mindig van parkolóhely, úgy délre kezdenek sokan lenni, de csak a parkolóban látszik ez, a parton nem, mert akkora nagy. Akkor egy kicsit messzebb kell megállni, majd látjátok a sor végét, de nem vészes (mi hétvégén voltunk, talán hétköznap még kevesebben vannak). Mondjuk szeptemberben talán már ez se lesz. Gyalogolni a kocsitól annyit kell, hogy át a széééép nagy homokon. Gyönyörű és hangulatos. Küldök képet, van úgy egészben is. Többit megkaptad?
Sziasztok!
Ahogy szirom is írta,Molainál van egy Lidl,a város szélén picit beljebb a főúttól . Az útról lehet látni Molai és Skála egyébként is tele van üzletekkel. Ezek gazdag városok. A Manin ,Stoupa főút felőli részén van egy supermarket. Ez tényleg európai szinvonalú,Görög viszonylatban hatalmas árukészlettel.
A strandok autóval megközelíthetők.
SIMOS : A sziget keleti partjain egészen a strand előtti homok dűnékig vezet az út.Itt mi mindig érkezéskor megfordultunk, mert délután már nehéz volt visszafordulni a falu felé. Annyira sok az autó. SARAKINIKO :Simostól csak egy keskeny homoksáv választja el .Itt jóval kevesebben vannak. A víz alatt itt sok helyütt sziklás a tengerfenék és azon van a sekély víz. Éppen ezért nekem színpompásabb , szebb volt mint a Simos. A part itt viszont szemetesebb.
PANAGITSA: Kato Niri falu felé kell menni .erre van a benzinkút is. Ez a sziget nyugati oldala. Az előzőeknél jóval csendesebb,de ugyancsak gyönyörű homokos -sziklás part.Szintén szemetes. Az út levezet a partig. Ezenkívül vannak kisebb egyszemélyes homokos öblök is. A keleti parton félúton a Simoshoz volt egy,ahol mindig állt 1-2 lakóautó ,ez csak az övék volt. A Simos a legfelkapottabb. Ezt mint annyi minden mást a szigeten ,Skótok üzemeltetik. Az utolsó cigicsikket is összeszedik minden reggel. Itt lehet napágyat és ernyőt bérelni. Ahol napernyők vannak ott homokos a tengerfenék ,máshol köves,vagy tele van tengeri fűvel. Ezért olyan sokszínűek az itt készült fotók.
Megnéztem a jegyzeteimet:Lidl 6×1,5 l ásványvíz:1,19 . A szigeten ennyi 1.5liter. A vizet még főzésre ,fogmosásra sem javasolták.A házak mellett tartályokban tárolják.
Neapoli északi részén nincs lidl vagy más hasonló ,a város többi részén nem tudom!
Szia Andi!
Ez a kérdés bennem is felmerült, hogy pl. van-e a közelben Lidl. Tudom, hogy pl. Pirgosnál, Kalamatánál és nafplionnál van. De vajon van-e Neapoliban is? Ugyanezen gondolkoztam tegnap este én is. Jó, nem kell, hogy Lidl legyen, lehet más nagyobb is, de bubis ásványvizet meg sehol máshol nem lehet kapni...valahogy majd csak lesz. Max. bevásárolunk több hatos vizet is Kalamatánál.
Gythioban nem jártatok véletlenül? mert oda tuti bemegyünk és akkor esetleg... off
Elafonissoson a strandokat mennyire lehet kocsival megközelíteni? és gondolom érdemes az összeset kipróbálni.
Nem írtam beszámolót. Úgyis csak a gyerekekről írnék, máshogy nem tudom elképzelni, úgyhogy nagyon szubjektív lenne . De ha kérdezel, próbálok segíteni.
Viglafiáig semmiképp se várjatok, mert arra gyakorlatilag nem nagyon van semmi. Neapolit nem tudom, ott is lehet nagyobb üzlet, az nincs messze, de akkor túlmész. Kokszi talán meg tudja mondani.
Igen valószínű arról érkezünk. de akkor ne várjunk a vásárlással Viglafiaig,ugye? még nem néztem a beszámolódat, írtál e erről az útról . a mai napon sort kerítek rá, ha minden jól megy
Andi, nekem Molai rémlik, az nincs messze, feltéve, ha arról mentek. Mi nem Lindlben voltunk, hanem valami másban, de Lidl is van szerintem. És Kalmatában biztosan több nagyobb bolt is van.
Nagyon köszönöm a válaszokat,
teljesen megnyugodtam szállás ügyileg. Akkor mielőtt a szigetre mennénk bevásárolunk. És abban tudtok segíteni, hogy hol van a környéken nagyobb szupermarket ahol be tudunk vásárolni? Végülis a tervben ugy van, hogy a Máni felől jövünk (előtte arra leszünk néhány napot) és onnan érkezünk a szigetre.
Mi úgy találtuk a szállást, hogy ahol kérdeztük, nem volt hely, ott az utcán többen összedugták az orrukat, telefonáltak egyet és mondták, hogy mindjárt jön valaki. És jött is az a jóasszony, nem akart beülni a kocsiba, ment előttünk a szűk utcákban, elhajtotta a gyalogosokat a kocsi elől (mert nem fértünk volna el), és odavitt minket a házhoz.
Szia Hadiandi!
Ahogy írtam is ,egy nagyon aranyos duci néni volt a pékségben ami a kompkikötő mellett van. Miután mondtam neki,hogy olyan kenyeret szeretnénk ami vastagabb ,hogy lehessen belőle szendvicset gyártani,behívott hátra és mondta ,hogy válogassak nyugodtan a kenyerek között. Felvágottból nagyon kicsi a választék,és ami volt, az is dupla áron volt mint a Stoupai supermarketben.
Az idő már szerencse kérdése lett Görögországban is . Tavaly a szeptember rossz választás volt ,ezen a környéken. Az egész sziget a turizmusból él. És mivel Görögország a csőd szélén áll tuti,hogy kevesebb lesz a belföldi vendég.A szigeten tavaly is nyomottak voltak az árak, ez idén csak nem változik. Mi július közepén,3főre béreltünk egy tengerre néző apartmant 40 euroért. Szerintem szeptemberben nem lesz több 4 főre 25-30 -nál.
Nagyon érdekes volt, az utcán vagy a teraszokon ücsörgő a tulajok lesték ahogy keresgélünk az apartmanok között. Amikor kijöttünk az egyikből ,alig várták,hogy hozzájuk is bemenjünk. Aztán a többiek bánatára a második helyen már megállapodtunk az árban. Amíg visszamentünk az autóért ,már hangosan ki is tárgyalták az esetet. mint egy Olasz filmben , kiabáltak át egymásnak az erkélyekről. Mókás volt. Ez a sziget sok mindenben más mint a tőle karnyújtásnyira lévő szárazföld. Kíváncsi vagyok ,hogy milyen élményekkel tértek majd haza.
Üdv.kokszi
Köszönöm Andi!
mindjárt nézem is tüzetesebben
ugy tűnik idén mi is megcélozzuk a peloponnészoszt, ugyhogy nagyon várom hogy visszagyertek! és ujra kell olvasnom a könyvedet, hogy jegyzeteljek
Köszönöm a válaszokat,
ezek ismeretében a fontosabb kajákat megvesszük még kompolás előtt. na és a Mythost:) De akkor tejet és kenyeret tudunk a szigeten is venni, ugye? még azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek szept. 10 környékén 4 főre van esély apartmant találni, 10 euro/fő/éjszaka áron? (3,4,esetleg 5 éjszakáról lenne szó.) és ugye akkor még ott szuper az időjárás?