Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 106 107 108 ... 391 392 393   >
Üzenet
  Doro | #94155 Üzenet | 2009-04-02 21:18:24 | Válasz a #94143. hsz-ra
Szia Yldike!

Ha az alagsorra gondolsz, ott lakik lent a görög család, akiké az apartman. Maria az anyuka neve. icon_smile.gif
A képeken talán látszik, hogy össze van építve a ház egy másikkal. Ahonnan sárga a fal, az már a szomszéd apartman, bár erre mi is csak ott jöttünk rá. A szomszédos erkély nálunk már egyben a másik házat is jelentette, de a 2x1 hét alatt mindössze egyszer mozgott valaki a szomszédos aparmanban.

A hátsó szobák egy olajfaligetre néznek, ami még "szűz" terület. Több is van a környéken ilyen: tele olajfával és gazzal. icon_smile.gif A ház mögött kis füves rész van, gyakorlatilag nem használják, csak egy részét teregetésre. A száradó ruhákat láthattuk gyakran a teraszról , illetve szép a kilátás a hegyre. Délután süti a nap, de minket az nem zavart. Ritkán voltunk otthon abban az időszakban. Az elöl lévőkre reggeltől tűz a nap és én nem szeretek úgy reggelizni + kell egy kis idő, amíg felébredek és akkor nem bírom a közvetlen erős fényt. icon_smile.gif

A klímát mikor augusztus végén voltunk, talán 2-3x kapcsoltuk be fél órára, mikor hazaértünk este. Ilyenkor lehűtöttük a szobát, utána nekünk már elég volt az erkélyajtót nyitva hagyni. Van az ajtón spaletta, mi mindig becsuktuk, mikor elmentünk valamerre. Szerintem ez is sokat fogott rajta.

Szúnyogháló itt sem volt, de nem volt vészes mennyiségű szúnyog. Nyugodt helyen van, csak gondolom az lehet zavaró az utcai oldalon, ha éjjel elhúznak a ház előtt az autók és a motorok.
D.
  Nica12 | #94185 Üzenet | 2009-04-03 09:51:23 | Válasz a #94143. hsz-ra Előzmény #94143
Szia Yldyke! Én is csak erősíteni tudom azokat,amiket Doro mondott.
Szeritnem az utcaiak se lehetnek túl zajosak, de nekünk is szimpibb volt a hátsó,kert felé néző. Még annyi, hogy mi ott laktunk,ahogy belépünk a házba, balra az 1., így szinte midnenki elhaladt az ajtónk előtt, aki éjjel ért haza,és arra 1-2-szer felébredtünk (persze mi is kinnmaradtunk esténként, de nem feltétlenül hajnalig). Mi szept. közepén voltunk, egyszersem kellett a klíma, ablak, ajtó is sűrűn nyitvamaradt. vittünk szúnyogriasztót (hálózatit), de nem volt sok szúnyog. Persze nyár közepén, lhet hogy túl meleg lesz éjjelente az apartmanban.
Alul a "háziak" laknak.
  Jox | #94347 Üzenet | 2009-04-06 10:30:27 |
Szállásajánlat: http://www.hellasz.hu/travel/index.php?gid=103
  Yldyke | #94557 Üzenet | 2009-04-08 20:00:39 | Válasz a #94185. hsz-ra Előzmény #94185
Ismételten köszönöm a kedves felvilágosításaitokat!

….„Persze nyár közepén, lhet hogy túl meleg lesz éjjelente az apartmanban.”….

Hát ez az! Júliusban remélem meleg lesz, ezért (bár Ti a hátsó szobákat ajánlottátok) én az út felé nézőt választanám, mivel akkor azt délelőtt süti a nap, így délutánra már kihűlhet.
Apropó! Tényleg választhat a vendég szobát és nem az utazási iroda mondja meg, hogy melyik az utasé?
Nekünk tavaly a hálózatos szúnyogirtó = volt a 0-val. Többször a „zümmögésre” ébredtünk.
Majd még jövök.
  Doro | #94579 Üzenet | 2009-04-09 08:38:03 | Válasz a #94557. hsz-ra Előzmény #94557
Szia Yldike!

Tavaly és tavalyelőtt az idegenvezető (Ági) nem osztotta el előre a szobákat. Nem hiszem, hogy idén változtat rajta, ha ő lesz (ami valószínű, mivel ott él és jól ismeri a szigetet).
D.
  Nica12 | #94667 Üzenet | 2009-04-10 10:01:37 | Válasz a #94557. hsz-ra Előzmény #94557
Yldyke!
Idén is Ági az Apollon idegenvezető, valószínű idén is választhattok szobát. Még annyi: mi foglaláskor Apollonnál jelztük,hogy buszon hova szeretnénk ülni,és pont oda ülhettünk,tehát ezt érdemes megtenni előre!
  Yldyke | #94720 Üzenet | 2009-04-11 10:10:04 | Válasz a #94667. hsz-ra Előzmény #94667
Szia Nica12!
Ok, hogy jelezhetnénk, de a fórumosok írásai szerint hiába FIZETTEK külön helydíjat, még akkor sem kapták azokat az üléseket. Hát ez alapján a kérés???? Arra gondoltam, hogy majd helyben próbálkozom „előadni” igényemet (már ha nem szimpi a „felajánlott” ülésrend). Ezen kívül pedig mi nem közvetlenül az Apollónnál foglaltunk, hanem egy győri viszonteladónál, akiknek sok beleszólásuk nem hinném, hogy lenne. Persze gondoltam arra is, hogy írok neten az Apollónnak már csak kíváncsiságból, hogy hogyan állnak a kérésekhez.
  Kónyu | #94739 Üzenet | 2009-04-12 00:51:45 | Válasz a #94720. hsz-ra Előzmény #94720
Ideidéznéd, hogy ez hol történt? Mármint hogy külön befizetés ellenére sem kapta a kért helyet? Én eddig mindig oda ültem, ahova kértem, pedig 20 éve minden nyáron utazom. Nyílván, ha jelentkezéskor népszerű helyet kérsz, és az már foglalt, nem ültetnek az ölébe, de ha kivitelezhető, biztos megoldják. Ezért érdemes korán foglalni, és akkor hivatkozhatsz arra, hogy te voltál az első jelentkező arra a helyre. Ha ennek ellenére sem azt adnák, állj a sarkadra! Nekem is volt már vitám emiatt az Apollonnál, de némi vita után megkaptam a kért helyet, mivel első jelentkező voltam. Amikor még utazás előtt érdeklődtem, hogy rendben van-e a helyünk, nemleges választ kaptam, egy 6-tagú társaságra hívatkoztak, hogy az említett csapat együtt szeretne ülni legelől, ezért bár ők később fizettek be, mi máshol fogunk ülni. Erre nemtetszésemnek adtam hangot, majd a vita folytatódott, de a végén orvosolták a problémát, sőt következő évben is gond nélkül teljesítették a kérést.
Mondom: a lényeg, hogy Te legyél az első a kért helyre.
  Elinolatri | #94747 Üzenet | 2009-04-12 08:13:33 |
Kedves kónyu! Sajnálhatod, hogy mi még nem utaztunk együtt Görögországba.Mi a helyeinket, ha éppen azok lennének a legjobbak nagyon szivesen átadnánk neked(nektek).Nekünk az a lényeg, hogy a busz 4 kereke közti részén valamelyik ülésben üljünk. icon_wink.gif
  Kónyu | #94780 Üzenet | 2009-04-13 09:33:56 | Válasz a #94747. hsz-ra Előzmény #94747
elinolatri!
A buszon már nincs rapli, legfeljebb indulás előtt az iroda képviselőjével. A buszon már nem rontanám el se a saját utazásom, se a másét azzal, hogy reklamálok, úgy-hogy utasként Te sem tudnál róla, hogy nekem mi a gondom. Eddig mindig megoldódott análkül, hogy bármelyik utastárs tudott volna róla.
  Doro | #94782 Üzenet | 2009-04-13 10:40:26 | Válasz a #94720. hsz-ra Előzmény #94720
Yldike!

Helyben már ne próbálkozz a busz ülésrendjén módosítani, mert a sofőrök kész ülésrenddel jönnek és azon már az én tapasztalataim alapján nem változtatnak.

Mi is viszonteladón át szoktunk foglalni, igaz, nekünk csak egy kérésünk volt arra vonatkozóan, hogy a busz melyik oldalán szeretnénk ülni, konkrét helyet nem kértünk.
Egyik évben a viszonteladónak jeleztük és ő továbbította a kérést, ekkor oda-vissza a kért oldalon ültünk. Következő évben elfelejtettem szólni foglaláskor. Ekkor felhívtam az Apollont telefonon (indulás előtt kb. 2-3 héttel). Odafelé sikerült teljesíteniük, visszafelé már a másik oldalra ültettek.
D.
  Yldyke | #94808 Üzenet | 2009-04-13 18:50:54 | Válasz a #94739. hsz-ra Előzmény #94739
Hát Kónyu!
Szántam rá 1-2 órát és átolvasgattam egy fórumot. Kettő helytelen helyezést találtam (nem oda kaptak helyet, ahova fizettek): Index fórum 367 és 792 sorszámúba olvass bele, ha érdekel. Mivel ez az infó nagyon megragadt bennem, valószínűleg több is volt, netán más nyaralóhelyes fórumon. De bizonyítékként talán ez is elég lesz. Egyébként tök mindegy lenne, hogy hova kapunk helyet, csak légkondi ne lenne a világon. Hangos is, hideg is, betegségforrás is. UTÁLOM!
  Kónyu | #94815 Üzenet | 2009-04-13 23:30:41 | Válasz a #94808. hsz-ra Előzmény #94808
Index-fórum van egy párszáz, valszeg a thassosira gondolsz, de egyszerűbb lett volna, ha idelinkeled, én biztos nem keresgélek, annyira nem izgatott fel, csak a neten megszokott, hogy ha idézek valakitől, belinkelem. Ez egy tök jó szokás, mert cáfolhatatlan, nem kell újra leírni, és azonnal ellenőrizhető. Csak ennyiről van szó, nem akartalak több órás keresgélésbe hajszolni, biztos lett volna jobb dolgod is húsvétkor, úgy-hogy bocsi icon_smile.gif
  Elinolatri | #94816 Üzenet | 2009-04-13 23:30:55 |
Kónyu!
Az én megjegyzésem csak arra irányult, hogy mi nyaralók milyen mások is vagyunk.Csak mosolyogva icon_smile.gif figyelem, hogy sokak számára mennyire fontos hol ülnek majd a buszon.Ok. Elképzelhető, hogy én mint utolsó pillanatos utas - aki tisztában vagyok vele,hogy a kb 40% -al olcsóbb árnál kicsit furcsa lenne ha az ülőhelyet is szeretném meghatározni - nem tudom átárezni a ti problémátokat.Talán ebből az utazási stílusból adódik, hogy még a szállás sem annyira érdekes számunkra.Hozzáteszem a 8 alkalomból mindig meg voltunk elégedve.Egy a lényeg a Csodálatos görög tenger, a táj. Alföldi lévén a hegyvidék+tenger az a csúcs.A görög emberek végtelen kedvesek.Mind ez a mi tengerünk áránál kb fele annyiért... Szóval mindenkinek más és más a fontos.
  Kónyu | #94817 Üzenet | 2009-04-13 23:45:21 | Válasz a #94816. hsz-ra Előzmény #94816
Hát ez elég OFF lesz, de azért ideírom, épp azért, hogy mennyire mások vagyunk, bizony nekem nagyon fontos egy bizonyos hely, nem részletezem, de bizonyos okokból ragaszkodoni vagyok kénytelen ahhoz a helyhez, amit kérni szoktam - és nem azért, mert pl. mondjuk a 7 a szerencseszámom icon_smile.gif De ez magánügy, és az irodát sem traktálom azzal, hogy mi az oka, csak megkérdezem foglaláskor, hogy tudják-e garantálni a kért helyet, amire általában az a válasz, hogy garantálni nem, de mivel az elsők közt vagyok, ezért igen. A klíma egyébként leállítható, vagy elirányítható, úgy-hogy azt rövid úton lerendezheted icon_smile.gif
Én egyébként minden szabad időmben kirándulok az asszonnyal, a hétvégéink a Pilisben tellnek már vagy 20 éve, és minden évben 8-10 napot szánunk általában karácsonykor vagy tavasszal a hegyekre (Bükk, Zemplén, stb.), de Görögországba nem ezért csábulunk el évről-évre. Alföldiként biztos nekünk is hegy-hiányunk lenne, de a büdös fővárosból másfél óra alatt a legszebb eldugott pilisi ösvényre is eljuthatunk.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 106 107 108 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu