Mediterraneo | #169556 | 2011-07-13 14:49:31 | Válasz a #169553. hsz-ra
Hát, Babar, szívfájdítóan szép! Alig várom, hogy élőben lássam - de ezt, ugye, már mondanom se kell. Meg nem is illik, hiszen én legalább biztos megyek. Vagyis remélem, hogy megyek. Repjegy megvan Athénig
És a kompoknak államcsőd idején is közlekedniük kell, nem?
Szia Babar
A két sziget amire gondolsz az Kimolos, Folegandros
gondolom én
Az élet amibe bepillanthattál az csak egy parányi része az itteni életnek.
A mi számunkra rengeteg élmény van itt ami itteniek számára minden napos dolog
Amúgy meg a polip fogást én is kipróbáltam:))
Borzalmas eredménnyel:))
Minden évben tonnaszámra készítek polipot,de amikor nekem kell kifogni akkor megáll a tudomány:)
A szerencsétlen külföldinek egy polippal szó szerint élet halál harcot kell vívnia:D
Igen, eltaláltad a két szigetet! Ahogy öregszem, egyre jobban a kis létszámú, turistáktól eldugott szigetek érdekelnek. A Ki....s méretűek már megfelelnek. Tudom, hogy amit eddig eltöltöttem ebben az országban, az kevés az üdvösséghez. Azt is tudom, hogy ott sem fenékig tejfel minden. Ahogy említetted, számos más érdekes dolog van, amit a turisták nem is láthatnak. Tavaly kaptam képeket Karp....s szigetéről húsvéti ünnepségről, amit John Amarylis küldött az Amarylis hotel tulaja. Fantasztikus volt.Sajnos azóta egy hiba miatt törlődtek a gépről.
Ennek ellenére szívesen kiköltöznék oda, vagy más görög szigetre, ha kell krumplit is hámoznék, nem érdekel. Kevés dolog van ami ideköt, az pedig kizárólag a család. De sajnos nem ilyen egyszerű.Ha fiatalabb lennék, ezzel a fejjel, azonnal indulnék. Tisztában vagyok vele, hogy ott is keményen kell dolgozni, de akkor is más világ, más emberek.Igen, találkoztam ilyen és olyan göröggel is, azt is tudom, hogy turista vagyok és máshogy kezelnek.
Itt az utóbbi húsz évben csak rombolás folyik, meg tudom érteni azokat a fiatalokat, akik külföldre mentek és azokat is akik maradtak.
Te is megtaláltad a számításodat és ahogy én értelmezem nem csak az anyagi oldalról.
Mi ettől függetlenül gondolkodunk halványan azon, hogy esetleg nyugdíjas korunkban kiköltöznénk. De ennek kicsi az esélye.Addigra lesz egy kamasz lányunk, aki aligha vágyik majd ki és a mi nyugdíjunk sem lesz versenyképes egy görögével.
Úgyhogy szívfájdalom nélkül itt tudnánk hagyni a szép kertes házat!
Egyébként nekem semmi sem hiányozna, sem a tv, sem az internet, sem egy szupermarket vagy pláza. Egy egyszerű kis kék-fehér házikót szeretnék, közel a tengerhez.
Egy szó mint száz! Ők tovább élnek mint mi és nem csak a táplálkozás miatt! Szerintem más az életfelfogásuk, az életszemléletük és az egymáshoz fűződő viszonyuk is. Bár valszeg ez más Thessalonikiben és más mondjuk Koufonissi-n.
Légy jó hlimicsura és érezd ott jól magad!!
Épülj be közéjük, mint egy jó titkos ügynök!
Szia Babar
Szép szavak és milyen igazak amit írtál.
Ha rám hallgatsz akkor ne add fel
Én 33 évesen hagytam hátra mindent beleértve időlegesen a családomat is,és azóta sem bántam meg
40 euróval vágtam neki a nagy Görögországnak úgy,hogy az sem volt biztos teljesen,hogy lesz e hol aludnom vagy esetleg ennem valamit
A kitartásom és az elszántságom meghozta a gyümölcsét,mint halpucoló gyerek indultam útnak 5 évvel ezelőtt és ma már európa szerte elismernek a nevesebb gasztronómiai lapok,bár nem vagyok szakács,de amit csinálok azt jól csinálom(legalábbis ezt mondják)
Olvasom,hogy elvesztek a képeid a gépről
ha nem telepítettél azóta új rendszert akkor lehet,hogy tudok segíteni visszaszerezni őket
Mediterraneo | #170253 | 2011-07-19 12:12:50 | Válasz a #169705. hsz-ra
Sziasztok!
Lassan, de azért közeledik szeptember és az utazásunk
És akadnak érdekes dolgok-problémák...
Úgy terveztük, hogy oda hajóval megyünk, már le is foglaltuk a szállást Pireuszban, hogy aztán másnap reggel korán ne legyen gond a kikötőbe menni.
A visszaútra viszont repülőt terveztünk: valamikor déli 12 után lett volna, és 13:20-ra ért volna Athénba. Ez pont megfelelt volna, mert úgy számoltam, 3-ra már becsekkolunk az athéni hotelba és némi sziesztázás után késő délután-estefelé irány a város.
DE: úgy látom kivették ezt a repülőjáratot, és csak a reggeli indul. Az viszont reggel 7-kor van. Én meg nem szeretek hajnalban kelni... És olyan jó lett volna még egyet fürödni, búcsúzásul, meg egy jót reggelizni valami tengerre néző teraszon, szintén búcsúzásul
Hlimicsura! Tudsz erről valamit? Csak úgy kivesznek egy járatot...
Nézegettem a kompokat is vissza, van délutáni indulással, de este elég későn ér Pireuszba a komp is és főleg a szárnyashajó. Nem minden nap, de néha van egy másik komp, délután...
szia medi!
Sajna előfordulnak ilyenek errefelé
A repülőt amúgy sem ajánlom,mert ezek a kisrepülők amúgy is elég időjárás függő járatok
a szeptember meg szeles hónap,legalábbis az a része amikor ti itt lesztek
ez természetesen általánosítás,nem minden évben van így
én már ráfáztam egy ilyen csatlakozásra 1x
2 napig ültem bukarestben csak azért mert késett a milosi repülő
skypon többnyire elérsz ha érdekel a dolog részleteiben
Mediterraneo | #171391 | 2011-07-30 09:20:39 | Válasz a #171390. hsz-ra
Köszi! Kicsit értetlenkedtem, de aztán tudomásul vettem és visszafelé is hajóval megyünk. Szerencsére pont olyan nap indulunk vissza, amikor van egy dél körül induló komp is, azzal pedig nem este 6 körül már Pireuszban leszünk.
Ha nem késik sokat, akkor este 9-re már becsekkolunk a hotelbe, lecuccolunk és ha minden jól megy, vacsizunk valahol
Sziasztok!
Már csak egy hónapra vagyok Milostól
Lassan itt lesz az ideje az utazás előtti bevásárlásnak.
Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem, elsősorban Hlimicsurához, ha erre jár: mi a helyzet a szúnyogokkal? Vannak?
Köszi