A 47-es már nem olyan rossz Békéscsaba és Szeged között. Pár hozzászólással ezelőtt leírtam, olvass vissza. Valamint regesz a #232l142 hsz-ben leírta, hogy lehet a megyei matricát kijátszani.
Ha pénteken indulsz, majdnem mindegy merre mész, a hazatérő vendégmunkások miatt minden egyes határon, fizetőkapun (finoman fogalmazom ) bajban leszel. Sztem a létező legrosszabb időpont a kifelé menetre, ami csak létezik..........
Onnan tőled még lehet a Románia, Bulgária út is jobb ilyenkor.
Sziasztok!Júli 31.-én megyünk Sartira autóval.Látom Steve78 ti is akkor mentek.Mi arra gondoltunk hogy nem a nagy határok egyikén megyünk hanem egy kisebben.Szerintetek?A menekült problémával találkozni a határokon vagy esetleg benzinkutakon?Illetve még olyan kérdésem lenne, hogy a kis határátkelőn is gáz a pénteki indulás?Köszönöm a segítséget.
Hello
Paralia-Debrecen tegnap 13 ora alatt lett megteve. Sima ut volt, minden passzolt, kiveve a nagykepu magyar hatarrendeszt. A tobbi hataron reggel nem volt gond, 10-15 perc volt az atjutas hazafele, befele kb. duplaannyira saccoltam. Befele rengeteg volt a hazautazo torok, a belgradi elkerulon, illetve a belgrad es velika plana kozotti szakaszon ket helyen levo utjavitasnal 1-2 kilometeres kocsisor torlodott fel. Ugyancsak kisebb sorok a fizetokapuknal, nem jelentos, de azzal is szamolni kell. Szinten tomve volt a magyar-szerb hatarok kozotti "senki foldje" delutan otkor. Nem javaslom senkinek a szombat nappali utat.
Roszketol a Hm.vasarhely-Szentes-Szolnok-Debrecen uton jottem, kb. egy oraval volt rovidebb mint kifele a 47-esen egy hettel ezelott. Semmi forgalom, az ut minosege forma-forma (talan a tegnapi szakasze meg jobb is) a 47-essel. Martfu elott van egy letero Torokszentmiklosnak Kengyelen keresztul. Ott 80-nal szepen le lehetett vagni, megsporolva jopar kilometert es kb. negyedorat.
Velemenyem szerint meg mindig jobb a lassabb de folyamatos haladas mint a lampaknal valo tokoles
MI aug. 8-án, szombaton hajnalban indulunk Toroniba. Tapasztaltabbaktól kérdezem, hogy kifelé, vagy befelé kell -e káoszra számítani Röszkénél! 2 éve is augusztusban voltunk, akkor kifelé úton semmi gond nem volt, na de hazafelé...! 3 órás várakozás Röszkénél....
Köszönöm!
Valki le tudná írni a romániai útvonal (Smedrovo felé) tapasztalatait?
Aztán minek; mégis milyen tapasztalatot? Ennek így semmi értelme. Én sokszor jártam Görögországában, s már nagyon untam az odavezető utat, így hát elkezdtem kombinálni szerbiai, romániai kitérőkkel, szállásokkal, látnivalókkal s aztán egyre több bulgáriai látnivaló beiktatásával. Nekem nagyon bevált. Akit csak Görögország érdekel, ne cifrázza, inkább próbáljon alkalmas indulási időpontot megválasztani, s menjen a legrövidebb, s leggyorsabb úton!
MI aug. 8-án, szombaton hajnalban indulunk Toroniba. Tapasztaltabbaktól kérdezem, hogy kifelé, vagy befelé kell -e káoszra számítani Röszkénél! 2 éve is augusztusban voltunk, akkor kifelé úton semmi gond nem volt, na de hazafelé...! 3 órás várakozás Röszkénél....
Köszönöm!
Én Röszkét kifele is, befele is elkerülném a helyetekben augusztusban. Nekem ott még csak negatív tapasztalatom volt. Honnan indultok?
Tiszasziget és Ásotthalom is benne van a pakliban, csak ahhoz, hogy "nyitvatartási időben" odaérjünk, legkésőbb 14:00-kor el kell indulni, így pedig korán érnénk Sartira, a szállást nem tudnánk még elfoglalni. Lehet, hogy ez a verzió lesz, és inkább ott várakozunk, mint a határon, vagy a fizetőkapuknál.
Tiszasziget és Ásotthalom is benne van a pakliban, csak ahhoz, hogy "nyitvatartási időben" odaérjünk, legkésőbb 14:00-kor el kell indulni, így pedig korán érnénk Sartira, a szállást nem tudnánk még elfoglalni. Lehet, hogy ez a verzió lesz, és inkább ott várakozunk, mint a határon, vagy a fizetőkapuknál.
Mi úgy szoktunk menni, h a foglalás napján reggel 7 körül már ott vagyunk. 1 nappal így meghosszabbodik a nyaralás. ilyenkor valami látnivalót keresünk, vagy pihenünk egyet a strandon, és délután megyünk a szállásra.
Valki le tudná írni a romániai útvonal (Smedrovo felé) tapasztalatait?
Aztán minek; mégis milyen tapasztalatot? Ennek így semmi értelme. Én sokszor jártam Görögországában, s már nagyon untam az odavezető utat, így hát elkezdtem kombinálni szerbiai, romániai kitérőkkel, szállásokkal, látnivalókkal s aztán egyre több bulgáriai látnivaló beiktatásával. Nekem nagyon bevált. Akit csak Görögország érdekel, ne cifrázza, inkább próbáljon alkalmas indulási időpontot megválasztani, s menjen a legrövidebb, s leggyorsabb úton!
Bocsi, de én információt kértem és nem kioktatást! )2-től szinte minden évben autóval jártunk Görögországba, tehát nem lenne probléma oda találni.
Mi már voltunk a hagyományos Röszke, Tompa, Ásotthalom útvonalon.Voltunk még a vaskapui szoros irányában, valamint voltunk még Bechet (román bulgár határ a Dunán).
felé is. Tehát én most egy új útvonalat szeretnék, de azért ha valakinek vannak tapasztalatai akkor azt szívesen fogadom.
Néhány videót is készítettem az autós utakról, bár "csak" a hagyományos útvonalakat vettem fel, mert korábban nem volt fedélzeti kamerám az autóban: