Az utolsó pálya melletti OMV kút Aleksinac közelében van, onnan még bő 3.5 óra + a 2 határátlépés Görögország. Mi tavaly Vranje után a Valoni Petrolnál álltunk meg, onnan már simán végig lehet menni Macedónián megállás nélkül. Tankolni akár a görög határnál a Casinónál is tudsz. A menekült helyzet szerintem nem érinti (főleg lefelé) az RT Petol kút környékét. Mi biztosan megállunk ott, jobban szeretem a határ előtt letudni a folyó ügyeket.
Odafele ezeken a helyeken tervezem a megállásokat (csak a szerb határtól írom):
- 45.150336 , 20.082552 /Újvidék után a dunán átkelve az első OMW kút - csak pihenő/ Magyar - Szerb határtól kb.140 km
- 44.207093 , 21.105530 /Lapovo OMW kút - tankolok is/ az előző megállótól 165 km
- 43.529559 , 21.706405 /Aleksinac(nál) NIS Petrol - csak pihenő/ az előző megállótól 100 km
- 42.349708 , 21.722344 /Szerbiában a Macedón határ előtti utolsó pihenő Voloni Petrolnál/ az előző megállótól 165 km
- 41.25092 , 22.47981 /Macedóniában az egyetlen hely ahol megállni és tankolni is szándékozom RT Petrol/ az előző megállótól 175 km, innen már csak 15 km a Görög határ.
Aleksinac közelében OMV kút is van játszótérrel (43.61809,21.590463
). Lapovó és Aleksinac kb. 3/4 óra egymástól, nincs ez túl sűrűn? Mi Röszkétől Aleksinacig simán szoktuk bírni, de persze ahány család annyi szokás.
Mi szinte csak "pisi" szoktunk a szerbeknél megállni ha kell igy nem is kötöm helyhez.Nem is kuton csak pihenönél. Macedonoknál attol függ hogy birja a tank van hogy csak egyszer Rt.petrol környékén itt egy kicsit hosszabb pihi utána görög edesa környéke parkolo pihenő .utána már csak Igoumenitsa elött van egy nagy parkolo a lejtön Wc-vel ellátva itt megint egy pihi és utána sehol.Én vezetek végig.
Sziasztok. A Szerb Lukoil vagy a Macedon RT Petrol elfogad Amex kártyát? Dieselt melyik kúton érdemesebb tankolni (minőség szempontjából)? Az OMV túl közel van. Köszi
Mi a falu szélén leszünk a Vasilis házban.
Este fogunk menni, számításaim szerint hajnali 6 környékén érünk a Görög határhoz.
Szerintem érdemes valamelyik szerbiai OMV kútnál egy nagyobb pihenőt beiktatni a Macedón határ átlépése előtt és a tankolást kivéve megállás nélkül,lezárt kocsival átmenni az országon.
Jó utat !
Vranjeban van egy OMV kút, én ott el szoktam intézni a tankolást. Nem érdekel ha drágább is, de ott nyugodt körülmények között tehetem meg, és ki merem engedni a gyerekeimet a kocsiból.
Sziasztok. A Szerb Lukoil vagy a Macedon RT Petrol elfogad Amex kártyát? Dieselt melyik kúton érdemesebb tankolni (minőség szempontjából)? Az OMV túl közel van. Köszi
RT Petrol elótt 13 km-re van egy viszonylag kis Macpetrol kút,másodszor tankoltam ott Dieselt,mínősége jobb mint a hazai(290 Ft-ra jött ki),Visa kártyát megette.
Különben mi a helyzet a menekültekkel Szerbiában és a görögöknél???? Ott nem léteznek? Mert mindenütt csak a macedónoknál levő problémákról hallani, olvasni. De oda is el kell jussanak valahogy, meg onnan is tovább mennek valahogy...........
Juli vegen megyuk sok sok ev elteltevel ujra Gorogorszagba mar a ket gyerkoccel! Meg gyerekek nelkul egy Szeged-Paralia utat egy kiallassal siman meg lehet tenni, foleg ha ejszaka utaztok + a varakozas a hataron. Tankolni nyilvan kocsi fuggo, de ha szerbiaban valamelyik utolso normalis kutnal tankol az ember akkor a kovetkezo 100%, hogy mar a gorogoknel lesz. Iden se tervezek sok megallot csak amennyit feltetlen muszaj. Tavaly Zadar-Bekescsaba ket kiallassal megvolt gyerekestol.
Juli vegen megyuk sok sok ev elteltevel ujra Gorogorszagba mar a ket gyerkoccel! Meg gyerekek nelkul egy Szeged-Paralia utat egy kiallassal siman meg lehet tenni, foleg ha ejszaka utaztok + a varakozas a hataron. Tankolni nyilvan kocsi fuggo, de ha szerbiaban valamelyik utolso normalis kutnal tankol az ember akkor a kovetkezo 100%, hogy mar a gorogoknel lesz. Iden se tervezek sok megallot csak amennyit feltetlen muszaj. Tavaly Zadar-Bekescsaba ket kiallassal megvolt gyerekestol.
Én azt a Szerbiai Görög tankolást nem erőltetném, mikor Macedóniában a legolcsóbb az üzemanyag.....
Én itthon is csak OMW kutnal tankolok, mert az ott tankolt uzemanyagtol nem kormol a kocsim. Valami adalek kimarad vagy hozzatevodik nem tudom de tapasztalat alapjan sajnos igy van. Eloszor mikor a markaszerviznel mondtak, hogy probaljam ki nem hittem el en sem... (nemeteknel meg kizarolag ARAL kut)
Ha tudtok OMW v. ARAL kutat macedoniaban nekem az is jo:)